۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۸
ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان
استاندار خراسان رضوی؛

ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان

استاندار خراسان رضوی، ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان را پیگیری می‌کند.

به گزارش بازار، مرکز خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی در نشست «هم‌اندیشی سرمایه‌گذاری برای تولید» با حضور اعضای ۲ کمیسیون ویژه «جهش و رونق تولید» و «نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی» مجلس شورای اسلامی گفت: در این خصوص مذاکراتی نیز با مسئولان مربوطه انجام شده و اگر بتوانیم برای نخستین‌ بار چنین مناطقی را شکل دهیم، تأثیر بسزایی در تجارت و اقتصاد منطقه‌ای خواهیم دید.

غلامحسین مظفری افزود: خراسان رضوی یک استان با ویژگی‌های منحصر به‌فرد است که شاید آنچه دیگر استان‌ها به‌صورت جداگانه دارند، ما به‌صورت یکجا در اختیار داریم.

وی ادامه داد: حدود ۹۰ درصد اقتصاد استان خصوصی است که مزیت بزرگی محسوب می‌شود البته در کنار این باید مجموعه‌های بزرگ و پیشران نیز توسط دولت در استان فعال شوند تا زمینه توسعه صنعتی و اقتصادی بهتر فراهم شود.

استاندار با بیان اینکه ۴۳ شهرک صنعتی و حدود ۶ هزار واحد صنعتی در استان مشغول فعالیت‌اند گفت: ۵۰ درصد صادرات ایران به افغانستان از خراسان رضوی انجام می‌شود، سال گذشته صادرات استان به این کشور بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. با این حال، واردات از افغانستان بسیار اندک است و این عدم توازن تجاری می‌تواند در بلندمدت آثار منفی داشته باشد.

مظفری افزود: ما علاقه‌مندیم اقتصاد این منطقه را به یکدیگر گره بزنیم و با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران توانمند افغانستانی، همکاری‌های بیشتری را رقم بزنیم، ایجاد منطقه آزاد مشترک، یکی از بهترین راه‌ها برای تحقق این هدف است.

وی با اشاره به منطقه اقتصادی- معدنی خواف ادامه داد: یکی از موضوعات کلیدی در حوزه معدن، ایجاد زنجیره‌های ارزش و زنجیره‌های تولید است، اکنون از ۲۶ میلیون تن سنگ‌آهن استخراج‌ شده در استان، تنها ۲ میلیون تن در داخل استان مصرف می‌شود، این یعنی بخش عمده‌ای از سنگ‌آهن استخراجی به نقاط دور کشور منتقل می‌شود و پس از فرآوری دوباره به استان باز می‌گردد که نه‌تنها هزینه‌زا، بلکه موجب ترافیک روزانه حدود هزار و ۸۰۰ کامیون در مسیرهای پرخطر خراسان رضوی است.

استاندار خراسان رضوی گفت: باید تلاش کنیم با کمک بخش خصوصی و همکاری دولت، فرآیند فرآوری و تولید در داخل استان انجام شود تا هم ارزش افزوایجاد شود و هم حمل‌ونقل غیرضروری کاهش یابد.

در این نشست از توافقنامه میان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و اتاق تعاون ایران جهت اخذ کد نمایندگی برای بیمه شبکه تعاون در حوزه کشاورزی و حمل‌ و نقل و دیگر حوزه‌ها رونمایی شد.

کد خبر: ۳۴۰٬۳۵۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha