بازار؛ گروه استانها: برق یکی از مهمترین انرژی های مورد نیاز مردم است و استفاده از لوازم الکترونیکی و الکتریکی به خوبی نشان از اهمیت این انرژی دارد.
افزایش روز افزون برق باعث شده تا شرکتهای توزیع برق به منظور تنظیم و تعدیل میزان مصرف و تولید برق از روشهای مدیریت مصرف برق استفاده کنند.
مصرف برق در فصول گرم سال افزایش زیادی دارد در حالی که در سایر ایام سال با مازاد تولید مواجه است که در این میان سرمایهگذاری در بخش تولید برای تامین مازاد مصرف در فصول گرم سال چندان به صرفه نیست.
زمان بندی صحیح استفاده از وسایل برقی با توجه به مواقع اوج مصرف، عدم استفاده از وسایل پرمصرف برقی به ویژه به صورت همزمان در ساعات اوج بار، بهره گیری حداکثری از نور و تهویه طبیعی، خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری و رعایت شرایط استفاده بهینه از وسایل برقی از جمله راهکارهای مهم برای مدیریت مصرف برق است و بخش قابل توجهی از مصرف برق در ایام گرم مربوط به وسایل سرمایشی است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان زنجان در گفتگو با خبرنگار بازار، به موضوع مهم پایداری شبکه اشاره کرد و گفت: اگر پایداری شبکه نداشته باشیم در تامین برق مشترکین ناتوان خواهیم شد.
سیده پروانه برهانی، از مشترکین برق منطقهای در سال گذشته بابت همکاری در خصوص قطعی های برق قدر دانی کرد و افزود: جزو استانهایی در کشور بودیم که بیشترین همکاری صنایع با دولت صورت گرفت و این روزها که محدودیتی در مصرف برق نیست، برق ۱۸ مشترک صنایع بزرگ زنجان و قزوین (مشترکین برق منطقهای) حدود ۲۸۰ مگاوات و سهم زنجان ۲۴۰ مگاوات است.
۶۴ درصد برق استان زنجان در بخش صنعت و ۲۰ درصد نیز در بخش کشاورزی به مصرف میرسد
وی تاکید کرد: نباید مشترکین برق منطقهای که در خط مقدم تولید قرار دارند، متضرر شوند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان زنجان، گفت: در حال حاضر ۶۴ درصد برق استان زنجان در بخش صنعت و ۲۰ درصد نیز در بخش کشاورزی به مصرف میرسد.
برهانی،از تولید ۶۵ مگاواتی انرژی برق از طریق راهاندازی نیروگاههای خورشیدی خبر داد و بیان داشت: علاوه بر این در مرحله اخذ مجوز یا تخصیص زمین برای تولید ۸۰۰ مگاوات دیگر هستیم.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهای جدی این شرکت، پیگیری مستمر برای فعال کردن نیروگاههای انرژی خورشیدی است که این مهم با تشکیل کارگروه ویژه در استان در جریان است.
مدیرعامل شرکت برق استان زنجان در گفتگو با خبرنگار بازار، گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با مشارکت اداره جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان زنجان بر روند امحا یک هزار و ۳۹۰ دستگاه رمز ارز که مربوط به ۱۰۱ فقره پرونده قاچاق می شد نظارت کرد.
سال گذشته بیش از سه میلیون و ۵۵۰ هزار و ۲۳۶ مگاوات ساعت انرژی در استان مصرف شده است
پیام جوادی تاکید کرد: سال گذشته بیش از سه میلیون و ۵۵۰ هزار و ۲۳۶ مگاوات ساعت انرژی در استان مصرف شده است که از این میزان ۵۱ درصد برق در بخش صنعتی، ۲۱ درصد بخش کشاورزی، ۱۷ درصد خانگی، تجاری و عمومی هر یک پنج درصد و روشنایی نیز یک درصد بوده است.
جوادی، به موضوع پویش دو درجه کمتر اشاره کرد و افزود: پیوستن به پویش کاهش ۲ درجه علاوه بر مشارکت در کارهای خیر عمومی، در مقیاس کلان به طور مستقیم و غیرمستقیم به نفع اقشار آسیب پذیر نیز است.
وی ابراز کرد: صرفه جویی در مصرف انرژی باعث کاهش هزینه ها و ایجاد منابع مالی برای ارائه خدمات بیشتر به این اقشار خواهد شد و از سوی دیگر، کاهش آلودگی هوا که یکی از اهداف این پویش است، به طور خاص برای افراد سالمند، کودکان و کسانی که از بیماری های تنفسی رنج می برند، بسیار حیاتی است.
محمد اللهداد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، در گفتگو با خبرنگار بازار، از مشترکان اختصاصی شرکت برق منطقهای زنجان با قدردانی از صاحبان صنایع به دلیل تحمل یک زمستان و تابستان سخت در سال ۱۴۰۳ ،گفت: استان زنجان و قزوین دارای صنایع زیربنایی برق کشور هستند.
مصرف برق بیش از حد صنایع استانهای زنجان و قزوین سبب ناترازی میشود
محمد الله داد، ابراز داشت: قیمت هرکیلووات ساعت برق در ترکیه هشت سنت آمریکا، در پاکستان ۱۶ سنت، ارمنستان ۱۱ سنت و عمان ۲۲ سنت است.
وی،به وضعیت مصرف برق بیش از حد صنایع استانهای زنجان و قزوین اشاره کرد و گفت: مصرف بیش از حد این واحدها در کل کشور سبب ناترازی میشود.
یکی از علل تحمیل ضرر به صنعت برق پایین بودن تعرفهها است
الله داد،به وضعیت اسفناک مصرف برق در بخش کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه برق کشاورزی از برق حوزه صنعت هم وضعیت بدتری دارد و بهره وری کشاورزی مانند سابق بوده و اقدامی برای برق خصوصی در کشاورزی صورت نگرفته است.
وی بر لزوم هدایت به سمت تولید انرژی پاک تاکید کرد و یاد آورشد: تولید انرژی از طریق باد و خورشید میتواند ناترازی را کاهش دهد.
پایین بودن تعرفههای برق کشور نسبت به کشورهای همسایه سبب شده ضررهایی را متحمل شویم.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، با بیان اینکه امروز زیرساخت شبکه برق دچار ناترازی شده که دلیل آن غفلت از صنعت برق کشور است،افزود: یکی از علل تحمیل ضرر به صنعت برق پایین بودن تعرفهها است.
الله داد تصریح کرد: پایین بودن تعرفههای برق کشور نسبت به کشورهای همسایه سبب شده ضررهایی را متحمل شویم و تولید برق در سال جاری به دلیل کاهش ۴۰ درصدی ذخایر سدهای کشور نسبت به سال گذشته سختتر است.
تکلیف صنایع برای احداث نیروگاه یکی از راهحلهای بهبود وضعیت برق در کشور است
مدیر پایش بار و انرژی توانیر در گفتگو با خبرنگار بازار، گفت: افزایش دما و وضعیت خاص آب و هوایی، رشد مصارف غیرمجاز اعم از استخراج رمز ارز، مصارف مرتبط با رشد جمعیت اعم از اتباع غیرمجاز، احداث شهرکها و مجتمعهای مسکونی و تفریحی، استفاده بیرویه از کولرهای گازی و ... مواردی هستند که سبب رشد غیرعادی برق در کشور شدهاند.
تکلیف صنایع برای احداث نیروگاه یکی از راهحلهای بهبود وضعیت برق در کشور است
امین حلم زاده بیان داشت: تکلیف صنایع برای احداث نیروگاه یکی از راهحلهای بهبود وضعیت برق در کشور است و برنامهریزی برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع صورت گرفته است.
وی گفت: ۱۴ مگاپروژه مرتبط با مدیریت و کاهش ناترازی صورت گرفته است. از سوی دیگر توسعه پرسرعت نیروگاههای تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است.
بی شک در شرایط کنونی مدیریت مصرف برق یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت و مسئولیت اجتماعی است و باید سعی کنیم مصرف برق را مدیریت کنیم چرا که نتیجه بهینه سازی مصرف انرژی، تولید ثروت و بهبود وضعیت اقتصادی خانواده و جامعه و صیانت از سرمایه های ملی کشور را به دنبال دارد.
نظر شما