۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
نگرانی از مهاجرت تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی؛ چشم انداز نامشخص تولید با تاخیر دولت در پرداخت مطالبات
رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور مطرح کرد

نگرانی از مهاجرت تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی؛ چشم انداز نامشخص تولید با تاخیر دولت در پرداخت مطالبات

سعیدلو رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور به بازار گفت: وضعیت تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در کشور مناسب نیست و آن ها نمی دانند چه زمانی بالاخره مطالبات خود را از دولت دریافت می کنند.

بازار؛ گروه صنعت: حجم مطالبات تولید کنندگان و تامین کنندگان صنف تجهیزات پزشکی کشور از دانشگاه های دولتی و سایر مراکز دولتی کشور به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ مطالباتی که عدم پرداخت آن ها باعث شده تولید داخلی در حوزه های تحقیق و توسعه، تولید محصولات جدید و متناسب با نیاز بازار کشور لنگ بزند. مسئله ای که نه تنها در تضاد با اشتغال زایی است بلکه به افزایش واردات و حتی تعطیلی واحدهای تولیدی کشور نیز دامن می زند.

از طرفی با افزایش نوسانات ارزی، شنیده شدن زمزمه صعودی شدن نرخ ارز و وجود دست انداز بزرگی به نام قیمت گذاری دستوری در مسیر تولید، بر نگرانی فعالان صنعت تجهیزات پزشکی کشور روز به روز افزوده می شود و چشم انداز فعالیت آن را را بیش از پیش مبهم می سازد.

در این رابطه جلیل سعیدلو رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، دندانپزشکی و ملزومات دارویی کشور در گفت و گو با بازار توضیح می دهد.

* در حال حاضر وضعیت تولید کنندگان صنف تجهیزات پزشکی کشور را چگونه ارزیابی می کنید و مهمترین مسئله ای که با آن روبه رو هستید چیست؟

متاسفانه وضعیت تولید کنندگان صنف تجهیزات پزشکی کشور در مجموع مناسب نیست و می توان گفت همکاران ما روزها بسیار سختی را طی می کنند.

از یک طرح بحران نقدینگی وجود دارد و برگشت پول کالاهایی که به مراکز درمانی دولتی تحویل داده شده به سرعت انجام نمی شود. جای تاسف دارد که حتی زمان پرداخت مطالبات نیز برای زنجیره تولید نامشخص است و نمی دانیم چقدر دیگر باید صبر کنیم.

* ادامه این روند که بازپرداخت مطالبات زنجیره تولید صنف تجهیزات پزشکی کشور با تاخیر انجام می شود چه پیامدهایی را برای حوزه درمان کشور رقم خواهد زد؟

از یک طرف هزینه های سربار روزانه افزایش می یابد و از سوی دیگر متاسفانه نقدینگی تولیدکنندگان برنمی گردد و تمام این مسائل شرایط سختی را برای همکاران ما ایجاد کرده است.

مسئولان مشکل برگشت مطالبات را جدی بگیرند تا تولید داخلی مختل نشود؛ چرا که اگر خط تولید داخلی متوقف شود، مجبور هستیم همین کالاهای مورد نیاز را با قیمت های چند برابری وارد کنیم

برای رفع این وضعیت بارها طی مصاحبه های مختلف اعلام کرده ایم که درخواست داریم که مشکل برگشت مطالبات را جدی بگیرند تا تولید داخلی مختل نشود؛ چرا که اگر خط تولید داخلی متوقف شود، مجبور هستیم همین کالاهای مورد نیاز را با قیمت های چند برابری وارد کنیم که نکته جالب اینجا است که پرداخت به وارداتی ها نقد خواهد است.

این درحالی است که با واردات نه تنها اشتغالی ایجاد نمی شود بلکه باید شاهد بیکاری شمار زیادی از فعالان این حوزه هم باشیم. بنابراین ادامه این وضعیت می تواند یک بحران جدی برای صنعت تجهیزات پزشکی ایجاد کند.

* به عنوان رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور بفرمایید طی سال جاری خبری مبنی بر تعطیلی یا در معرض تعطیلی قرار گرفتن واحدهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی کشور به شما گزارش شده است؟

بله، این موضوع جای تاسف و نگرانی دارد که برخی از تولیدکنندگان صنف تجهیزات پزشکی کشور به خاطر نامشخص بودن چشم انداز فعالیت شان در داخل کشور، برای بهبود شرایط در حال مهاجرت هستند. البته بعضی دیگر که مانده اند نیز با حداقل ظرفیت به فعالیت خود ادامه می دهند.

با این شرایط اگر این مسیر ادامه یابد مطمئن باشید که روزهای خوبی را در پیش رو نخواهیم داشت و در سال آینده شرایط دشوار تر هم خواهد شد.

* افزایش نرخ ارز چه تاثیری بر فعالیت تولیدکنندگان صنف تجهیزات پزشکی کشور گذاشته است؟

به طور مسلم افزایش نرخ ارز می تواند هزینه تمام شده محصولات تجهیزات پزشکی را افزایش دهد و خواهش مان این است که یا قیمت دستوری نباشد و یا اگر قیمت گذاری می کنند به سرعت و با در نظر گرفتن تمامی عوامل تاثیرگذار بر قیمت تمام شده محصول باشد تا تولیدکننده متضرر نشود.

* بفرمایید چقدر قیمت هایی که اعلام می کنند هزینه های تولید تولیدات تجهیزات پزشکی را پوشش می دهد؟

متاسفانه مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد و تولید کننده نمی تواند کالایی را با قیمت مشخصی تولید و زیر آن قیمت به فروش برساند. بنابراین مسلم است که تولید را ادامه نخواهد داد و اکنون در چنین شرایطی قرار داریم.

فرایند فعلی نمی تواند ادامه دار باشد و از مسئولان خواهش می کنم که در قیمت گذاری ها نظر انجمن ها را در نظر بگیرند و با توجه به قیمت تمام شده، حاشیه سود مناسبی برای تولید در نظر بگیرند که پاسخگوی تحقیق و توسعه واحدها هم باشد

از این رو فرایند فعلی نمی تواند ادامه دار باشد و از مسئولان خواهش می کنم که در قیمت گذاری ها نظر انجمن ها را در نظر بگیرند و با توجه به قیمت تمام شده، حاشیه سود مناسبی برای تولید در نظر بگیرند که پاسخگوی تحقیق و توسعه واحدها هم باشد.

همچنین باید در این بخش نوسازی خط تولید و تورم را هم در نظر گرفت تا تولید کننده بتواند به فعالیت خود ادامه دهد و تولیدات به روز و متناسب با نیاز جامعه ارائه دهد.

* در حال حاضر سهم نرخ ارز نیمایی و ارز آزاد در تولید محصولات تجهیزات پزشکی چقدر است؟

همانطور که اشاره کردید ارز نیمایی تمام هزینه های تولید را پوشش نمی دهد و همچنان بخشی از ملزومات تولید که وارداتی هستند با ارز آزاد تامین می شود که متاثر از نرخ بازار است و نوسانات ارزی نیز بر روی آن تاثیر می گذارد.

البته درصد سهم نرخ آزاد در تولید متغیر است و ممکن است محصولی داشته باشیم که این مواد اولیه در آن سهمی در حدود ۲۰ درصد تا ۴۰ درصد داشته باشد. بنابراین بسته به نوع محصول هزینه های تولید با نرخ آزاد ارز متفاوت است.

* با توجه به وضعیت موجود چه خواسته ای از مسئولان مربوطه دارید که قدری شرایط برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی بهبود یابد و بتوانند تولیدات به روز و متناسب با نیاز مردم داشته باشند؟

از متولیان از جمله بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو و سایر معاونت های این وزارت خانه انتظار دارم که قدری مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی را جدی تر بگیرند و نگاه ویژه ای به تجهیزات پزشکی و تولید داخل داشته باشند؛ چرا که اگر این نگاه نباشد تولیدکنندگان نمی توانند با دلگرمی به مسیر پرافتخار شان ادامه دهند.

کد خبر: ۲۷۴٬۰۳۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha