۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶
کشت برنج در برخی از استان ها ممنوع شد| سالانه باید ۲.۵ میلیارد مترمکعب از مصرف آب کمتر شود
سخنگوی صنعت آب در گفتگو با بازار:

کشت برنج در برخی از استان ها ممنوع شد| سالانه باید ۲.۵ میلیارد مترمکعب از مصرف آب کمتر شود

بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در حالی از ممنوعیت کشت برنج در برخی از استان های کشور خبر می دهد که مسئولین وزارت جهاد اعلام کرده اند که این محصول در ۱۹ شهر کشور کشت خواهد شد.

بازار؛ گروه آب و انرژی: خبری از مدیریت مصرف در بخش کشاورزی نیست. سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی می گوید که به طور متوسط در ۱۹ استان کشور برنج کشت می‌شود. هرچند که بیش از ۷۰ درصد کشت برنج در سه استان شمالی کشور صورت می گیرد اما کشت برنج همچنان در برخی از استان های دچار تنش آبی ادامه دارد. جالب است که بدانید پارسال سطح زیر کشت برنج در سال گذشته که اتفاقا سال خشکی هم بود، ۷۷۰ هزار هکتار بوده است. از این میزان، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک و ۲ میلیون و ۵۲۰ تن برنج سفید تولید شده است.

این در حالی است که عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب کشور معتقد است که کشت برنج در برخی از استان های کشور به صورت قانونی ممنوع شده است.

به صلاح نیست در شرایطی که کشور با بحران آبی و کمبود بارندگی مواجه است، به دنبال کشت و تولید محصولات آب بری همچون برنج باشیم

او به بازار می گوید: به صلاح نیست در شرایطی که کشور با بحران آبی و کمبود بارندگی مواجه است، به دنبال کشت و تولید محصولات آب بری همچون برنج باشیم.

مدیریت مصرف آب با بازچرخانی آب

سخنگوی صنعت آب همچنین در پاسخ به این سوال که برای بازچرخانی آب چه اهداف تعیین شده است، گفت: طی دو سال گذشته شاهد افت بارندگی در استان های شمالی بودیم طوری که منابع آبی سد سفید رود کاهش قابل ملاحظه ای را تجربه کرد. با وجود این کاهش اما مقدار محصولات کشاورزی تولید شده در گیلان و دشت فومنات که برای آبیاری آنها از آب سفید رود استفاده می شود، کاهش نیافته بود. دلیل آن هم استفاده از روش بازچرخانی آب بود. در واقع سعی شده بود که آب هایی که برای آبیاری مزارع استفاده می شد، دوباره جمع آوری و صرف آبیاری بخش دیگر شود.

سخنگوی صنعت آب در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت در کشور برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: مطالعات خوبی در این خصوص در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و این طرح ها باید عملیاتی شود.

بر اساس هدف گذاری صورت گرفته مقدار مصرف آب از حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب طی ۱۰ سال به ۵۱ میلیارد مترمکعب برسد. به عبارت دیگر سالانه چیزی حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب باید از طریق اصلاح الگوی کشت مصرف آب کشاورزی کاهش پیدا کند

به گفته بزرگ زاده، بر اساس هدف گذاری صورت گرفته مقدار مصرف آب از حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب طی ۱۰ سال به ۵۱ میلیارد مترمکعب برسد. به عبارت دیگر سالانه چیزی حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب باید از طریق اصلاح الگوی کشت مصرف آب کشاورزی کاهش پیدا کند.

کد خبر: ۲۶۸٬۷۰۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • وحید محمدی IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰
      0 0
      اگر حذف یارانه بنزین و تزریق این منابع به بودجه عمرانی صورت گیرد آینده کشاورزی و سیاست ها این حوزه بسیار متفاوت خواهد شد آبخیزداری و چاه ها جذبی و انتقال آب از دریا همه میسر است اما با بودجه به مراتب بیشتر از اینها در روند ها تاثیر جدی تری خواهد بود