بازار؛ گروه راه و مسکن: مهرداد بذرپاش در چهاردهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی با اشاره به اینکه اگر در سال های گذشته در دسته بندی کشورهای بزرگ دسته بندی می کردند اما الان کشورهایی که در اقتصاد دریا فعال هستند مورد توجه قرار می گیرند، گفت: شرایط راهبردی که در ۳۵ جزیره و ۵۸۰۰ کیلومتر سواحل داریم بی نظیر است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هم اکنون بسیاری از استانهای کشور که از سواحل برخودار نیستند در طرح هم پیوندی با کمک سرمایه گذاران از سواحل و نعمتهای آن بهرهمند میشوند و اقتصاد آنها در زمینه های مختلف تقویت میشود.
بذرپاش با بیان این که اصلی ترین اتفاق این است که صنعت دریایی بستری مناسب برای تبادل دانش جهت همه کشورهاست، اظهار کرد: این صنعت زمینه ساز تجارت ۱۱ میلیارد تن بار در سال در شبکه های مختلف دریایی است. ۹۰ هزار کشتی اقیانوس پیما در بخش های مختلف و در بنادر مختلف مدیریت می شود.
وی یادور شد: در مذاکراتی که با کشورهای مختلف مخصوصاً کشورهای همسایه داشته ایم در چند جمله اول مقامات مسئول از ما درباره صنعت دریایی سئوال می پرسند، اینها نشان می دهد سواحل و دریا و اقتصاد دریامحور است و دارای اهمیت راهبردی برای ایران است.
هم پیوندی بر مبنای اقتصاد دریا محور بین کشورهای منطقه در حال شکل گیری است؛ اگر سال ها قبل در ارزیابی ها، یک صنعت به عنوان قطب بزرگ یاد می شد امروز تعریف تغییر کرده و کشورهایی که از چندین کیلومتر ساحل برخوردارند، اهمیت چند برابری دارند
وی تاکید کرد: هم پیوندی بر مبنای اقتصاد دریا محور بین کشورهای منطقه در حال شکل گیری است؛ اگر سال ها قبل در ارزیابی ها، یک صنعت به عنوان قطب بزرگ یاد می شد امروز تعریف تغییر کرده و کشورهایی که از چندین کیلومتر ساحل برخوردارند، اهمیت چند برابری دارند.
وی گفت: مرز دریایی ایران در سواحل جنوبی (۱۸۵۰ کیلومتر) با احتساب سواحل شمالی و جزایر حدود ۵۸۰۰ کیلومتر است. این بدان معناست که شرایط راهبری در ۳۵ جزیره و سواحل می توانیم داشته باشیم که کم نظیر است. در چشمان سرمایه گذاران خارجی اشتیاق به مراوده با ایران دیده می شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت اقتصاد دریا، اضافه کرد: نقش این اقتصاد در جی دی پی آنقدر مهم است که کشورهای بدون ساحل نیز با مدل های جدید به دنبال نقش آفرینی در این حوزه هستند.
شهرهای ساحلی در اختیار استان های محصور در خشکی برای سرمایه گذاری قرار می گیرد
بذرپاش از تصویب طرح همپیوندی استان ها با سواحل کشور در دولت خبر داد و گفت: بر این اساس شهرهای ساحلی در اختیار استان های محصور در خشکی برای سرمایه گذاری قرار می گیرد. همین اتفاق بزرگ می تـواند بسیاری از استان ها که فاصله معناداری در تولید ثروت دارند را توسعه دهد. کشورهای خارجی را با یکی از استان ها پیوند می دهیم تا سرمایه گذاری خارجی از طریق این استان انجام شود.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تا امروز تجربه های موفق و ناموفق داشته ایم که باید از آنها درس بگیریم و بر تجربه های موفق اصرار کنیم.
بذرپاش با بیان این که در درگیر کردن متخصصان در مسائل دریا خیلی موفق نبوده ایم، اظهار کرد: استفاده از افراد متخصص نباید به برگزاری همایش ها و کنفرانس ها محدود شود و باید این هنر را داشته باشیم که چگونه متخصصان را به صنعت پیوند بزنیم.
به گفته وی، سازمان بنادر و دریانوردی وظیفه شایان توجهی در این زمینه دارد و مسئولیت های بزرگی بر عهده این سازمان قرار گرفته است.
برخی از توافقات با کشورهای دیگر در بخش های ریلی، هوایی، دریایی و جاده ای را به دلیل اذیت و آزار دشمنان اطلاع رسانی نکرده ایم تا به نتایج نهایی برسد. در این بخش فقط ۳۰ درصد اخبار را اطلاع رسانی کرده ایم
وی با اشاره به اهمیت خاص ترانزیت از خاک جمهوری اسلامی ایران، افزود: برخی از توافقات با کشورهای دیگر در بخش های ریلی، هوایی، دریایی و جاده ای را به دلیل اذیت و آزار دشمنان اطلاع رسانی نکرده ایم تا به نتایج نهایی برسد. در این بخش فقط ۳۰ درصد اخبار را اطلاع رسانی کرده ایم.
بذرپاش بر اهمیت ترانزیت و حمل ونقل ترکیبی به دلیل موقعیت جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران و قرار گرفتن راه ابریشم در این مسیر تاکید کرد و گفت: توسعه ترانزیت و حمل ونقل ترکیبی بیش از نفت برای ما تولید ثروت می کند که توافقات خوبی برای توسعه ترانزیت در این مسیر با سایر کشورها انجام شده است.
وی توسعه ترانزیت در تمامی شقوق حمل ونقلی (جاده،ریل، دریا هوا) را اولویت وزارت راه وشهرسازی عنوان کرد و رفع محدودیت های پروازی را بخشی از این اقدامات برشمرد.
بذرپاش بر بهرهمندی از ظرفیتهای دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان برای تحقق اقتصاد دریا محور تاکید کرد.
نظر شما