به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو و رئیس شورای حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری وابسته به یونسکو، شامگاه جمعه در دیدار با «عون ذیاب عبدالله» وزیر منابع آبی کشور عراق، گفت: یکی از اولویتهای دولت سیزدهم و شخص آیتالله رئیسی ارتقای سطح همکاری با کشورهای همسایه به ویژه کشور عراق است.
وی افزود: روابط دوجانبه میان ایران و عراق اکنون در شرایط قابل قبولی قرار دارد، اما باید تلاش کنیم که سطح روابط در آینده از آنچه که اکنون وجود دارد نیز بهتر شود.
وزیر نیرو با اشاره به اجلاس بینالمللی آب بغداد ادامه داد: شرایط کم آبی را همه کشورها و مردم منطقه به خوبی درک میکنند. اگر شرایط آب امروز را نسبت به گذشته مقایسه کنیم متوجه برخی تنگناها در حوزه منابع آب میشویم که بخشی از آن بابت شرایط اقلیمی و بخشی از آن نیز بهخاطر مدیریت نامطلوب منابع آبی رخ داده است.
رئیس شورای حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری یونسکو خاطرنشان کرد: ما باید در چارچوب حسن همجواری و مدیریت مطلوب منابع آب به سمت کاهش تنگناهای آبی در هر دو کشور حرکت کنیم.
محرابیان ضمن تأکید بر آمادگی کامل ایران برای استمرار مذاکرات و همکاریها با کشور عراق در حوزه منابع آب افزود: ما تجربههای بسیار خوبی با کشورهای همسایه هم در حوزه مطالعه و هم در حوزه اجرای پروژههای آبی داشتهایم و این آمادگی را داریم که با کشور عراق نیز در آینده طرحهای مشترکی را در حوزه مطالعه و اجرا تعریف کنیم و پیش ببریم.
وی همچنین با تأکید بر اینکه اعتقاد داریم بحثهای فنی و حقوقی دو جانبه میتواند بسیاری از تنگناهای آبی بین دو کشور را برطرف کند، گفت: مذاکرات خوب ایران و عراق در حوزه منابع آبی نویدبخش آینده خوب برای هر دو کشور در این حوزه است.
در بخش دیگری از این دیدار وزیر منابع آب عراق ضمن تأکید بر ضرورت ورود به مرحله اجرا در حوزه همکاریهای آبی دو کشور گفت: ملاقاتهای سازندهای در گذشته با وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران داشتهام و امیدوارم این گفتگوهای سازنده که با هدف تأمین مصلحت دو کشور و توسعه روابط فی ما بین برگزار میشود، استمرار داشته باشد.
عون ذیاب عبدالله ادامه داد: علاقهمند هستیم در تعامل با طرف ایرانی نسبت به اجرای پروژههای مشترک آبی بر روی رودخانههای مرزی که به تأمین منافع دو کشور منجر خواهد شد، ورود داشته باشیم.
وزیر منابع آبی عراق با تأکید بر ضرورت انجام مطالعاتی مشترک به منظور اتخاذ ساز و کارهایی مشترک برای جلوگیری از پیشروی آب شور در اروندرود ادامه داد: ما باید کمیتههای مشترکی را تشکیل دهیم تا پیرامون پروژههای مشترک قابل اجرا مطالعات و بررسیهای کافی را انجام دهند تا در جریان تشکیل و پیشبرد این کمیتهها به سطحی از تعامل سازنده و مثبت دست پیدا کنیم.
وی همچنین با اشاره به خسارتهای سنگین برداشتهای بیرویه از منابع آبی عراق، تاکید کرد: علاقهمند هستیم از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در حوزه مدیریت مصرف آب در کشور عراق استفاده کنیم.
نظر شما