۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۹
مجوز توزیع بنزین سوپر به زودی صادر می شود|افزایش ۴۰ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی: 

مجوز توزیع بنزین سوپر به زودی صادر می شود|افزایش ۴۰ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

عظیمی فر معاون وزیر نفت با بیان اینکه مجوز توزیع بنزین سوپر به زودی صادر می شود، گفت: تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در جمع خبرنگاران از صدور زودهنگام مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر خبر داد و گفت: پس از پیگیری‌ها و برگزاری جلسات هیات مقررات‌زدایی در وزارت اقتصاد، شیوه‌نامه‌ای که در بهمن ماه به وزارت اقتصاد ارائه شده بود بررسی و اصلاحات موردنظر اعمال شد. در یک تا دو هفته آینده مصوبه هیات مقررات‌زدایی صادر می‌شود و در درگاه ملی مجوزها امکان صدور مجوز برای واردکنندگان و توزیع‌کنندگان بنزین سوپر فراهم می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه در نمایشگاه نفت در گفت‌وگو با فعالان بخش خصوصی متوجه استقبال آنها برای همکاری در این زمینه شدیم.

عظیمی‌فر اظهار کرد: هنوز عددی برای قیمت این بنزین اعلام نشده است.

وی در پاسخ به اینکه بخشی از قاچاق سوخت می‌تواند مربوط به پالایشگاه‌ها باشد، اظهار کرد: ما ۱۰ پالایشگاه اصلی داریم که روزانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام فرآوری می‌کنند. این پالایشگاه‌ها فرآورده‌های خود را با قیمت فوب و قیمت‌های بین‌المللی به وزارت نفت تحویل می‌دهند در حالی که فرآورده‌هایی که قاچاق می‌شود قیمت زیر فوب دارد و سوخت قاچاق نمی‌تواند زیر فوب باشد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: علاوه بر اینها در تمام پالایشگاه‌ها سیستم‌های دقیق اندازه‌گیری قرار دارد.

وی افزود: هیچ گزینه‌ای از سه نرخی شدن قیمت بنزین بر روی میز نیست و فعلا برنامه‌ای در این خصوص نداریم.

رشد سالانه ۷ درصدی مصرف سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به شتاب ۷ درصدی افزایش سالانه مصرف سوخت بیان کرد: این موضوع سبب شده است که تولید نتواند پاسخگوی نیاز باشد، از این رو به‌منظور مدیریت مصرف، اقدام‌هایی همچون متنوع‌سازی سوخت و برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل در دستور کار قرارداده‌ایم و ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی را ظرف یکسال برقی‌سازی می‌کنیم.

عظیمی‌فر با بیان اینکه هدف شرکت ملی پالایش و پخش فرآوررده‌های نفتی ایران در سال ۱۴۰۴ اولویت‌بندی طرح‌های مقرون‌به‌صرفه و کوتاه‌مدت است تا سریع‌تر به بهره‌برداری برسند، افزود: بیش از ۳۵ طرح با ارزش سرمایه‌گذاری بیش از ۶۰ میلیارد دلار در سال‌های گذشته در صنعت پالایش تعریف شده بود که میانگین پیشرفت این پروژه‌ها کمتر از ۱۰ درصد است، از این رو باتوجه به اینکه منابع ما منابع محدودی است باید تنها بر طرح‌های کلیدی و با پیشرفت بالا تمرکز کنیم.

وی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۳ میلیارد دلار پروژه جدید در صنعت پالایش به بهره‌برداری می‌رسد، تأکید کرد: ظرفیت پالایش کشور با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد، همچنین در سال ۱۴۰۴ حدود هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام و سه طرح کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه شیراز، پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه تهران به بهره‌برداری می‌رسد.

رشد ۱۸۰ درصدی مصرف نفت‌گاز

وی به رشد ۱۸۰ درصدی مصرف نفت‌گاز در سال ۱۴۰۳، اشاره و اظهار کرد: پروژه‌های متعددی در زمینه افزایش کیفی فرآورده‌های تولیدی در سال ۱۴۰۳ در دست اجرا قرار گرفت که بهره‌برداری از واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز ازجمله این اقدام‌ها بود که با استفاده از این واحد بنزین این پالایشگاه به‌صورت کامل با استاندارد یورو تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گزارشی از روند پیشرفت طرح‌های پالایشی در استان‌های مختلف کشور گفت: بر اساس اظهارات مطرح‌شده، پروژه پالایشی RHU پالایشگاه اصفهان با تعهد زمانی مشخص، به‌صورت هفتگی در حال پیشرفت است و بهره‌برداری از این طرح تا ابتدای سال آینده در اولویت قرار دارد، همچنین طرح kHT پالایشگاه اصفهان تا اواخر خرداد به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه در پایان سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ تقریباً ۴۰ درصد سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافت، به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۳, ۲۱,۸ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل شد، اظهار کرد: شتاب ۷ درصدی افزایش مصرف سبب شد کشور به واردکننده فرآورده تبدیل شود.

بهره‌برداری از ۳ میلیارد دلار پروژه در ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه طرح تصفیه پساب پالایشگاه تهران که یک‌ونیم درصد مصرف آب شرب تهران را کاهش می‌دهد در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید، گفت: همچنین، برخی پالایشگاه‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید خورشیدی ورود کرده‌اند.

عظیمی‌فر با اشاره به لزوم اصلاح حکمرانی صنعت پالایش و افزایش سهم بخش خصوصی، بیان کرد: متأسفانه بخش خصوصی در این حوزه با سیاست‌گذاری‌های متغیری مانند تغییرات ناگهانی در فرمول خوراک پالایشگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ و کاهش سودآوری آن‌ها مواجه بوده که مانع سرمایه‌گذاری پایدار شده است، از این رو باید موانع کسب‌وکار را رفع کنیم تا بخش خصوصی فرصت رشد پیدا کند. همچنین، اصلاح حکمرانی صنعت پالایش و پخش از اولویت‌های ما در سال جاری خواهد بود.

د.

کد خبر: ۳۴۰٬۵۶۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha