۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۰
ظرفیت تولید برق بیش از ۷ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
وزیر نیرو:

ظرفیت تولید برق بیش از ۷ هزار مگاوات افزایش می‌یابد

محرابیان، وزیر نیرو گفت: بر اساس پیش‌بینی و اجرای طرح‌های توسعه‌ای، بیش از ۷ هزار مگاوات برق نسبت به سال گذشته به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد.

به گزارش بازار، علی‌اکبر محرابیان امروز در همایش مدیران صنعت برق که در راستای برنامه‌ریزی گذر از اوج مصرف برق در سال ۱۴۰۲ و تقدیر از عوامل اجرایی گذر موفق در سال ۱۴۰۱ برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سیدفریدالدین معصومی گفت: این شهید بزرگوار از متخصصان صنعت برق کشور و نماد تعهد و تخصص در کشور به شمار می‌رفت.

وزیر نیرو با اشاره به قدردانی از مدیران و فعالان صنعت برق کشور به عنوان نقش‌آفرینان این عرصه، افزود: مدیران، مهندسان و همه فعالان صنعت پرافتخار برق در سال جاری تلاش کردند تا ملت شریف ایران در کمترین محدودیت و مضیقه تابستان امسال را سپری کنند؛ این اقدام موجب شد تا برخلاف بسیاری از محاسبات و پیش‌بینی‌ها، حماسه بزرگی با تلاش فعالان این صنعت خلق شود.

وی در همین رابطه تصریح کرد: با بهره‌مندی از تجارب ارزشمند و مدیریت هدفمند، بسیاری از اقداماتی که در نگاه نخست غیرممکن به نظر می‌رسد، عملیاتی می‌شوند.

محرابیان گفت: براساس پایش‌ها و برآوردهای صورت گرفته در تابستان سالجاری، پیش‌بینی یک ناترازی ۲۰هزار مگاواتی داشتیم به این معنا که چنانچه کمافی‌السابق شاهد رشد مصرف بودیم، امروز با یک ناترازی ۲۰هزارمگاواتی روبرو می‌شدیم؛ پیک تقاضا در کشور ما تقریبا به عدد ۷۰هزارمگاوات نزدیک شده بود و ۲۰هزارمگاوات حدود ۲۳- ۲۴درصد کل تقاضا را شامل می‌شود و با این تفاسیر ناترازی بین تولید و تقاضا عدد بزرگی را نشان می‌داد.

وی یادآور شد: امروز در کشورهای اروپایی به دلیل مشکل تامین سوخت از سمت روسیه، با ناترازی کمتر از برق ایران در انرژی مواجه شده‌اند اما با این وجود با مشکلات عدیده‌ای روبرو شدند، به طوری‌که در اقتصاد، رفاه اجتماعی و پارامترهای مختلف توسعه یافتگی این کشورها با چالش روبرو شده‌اند؛ این در حالی است که متخصصان ایرانی با همت، مدیریت و غیرت اقدامات ارزنده‌ای را صورت دادند تا کشور در این زمینه با مشکلی مواجه نشود.

وزیرنیرو بر ضرورت مدیریت شرایطی که در زمستان سالجاری، پیش‌رو داریم تاکید کرد و اظهارداشت: از سال ۱۳۹۸ تا سالجاری، تامین وسخت به خصوص سوخت گاز برای نیروگاه‌ها به دلیل افزایش قابل توجه مصارف خانگی با کمبود روبرو خواهد شد و با مدیریتی که در بخش گاز می‌شود، برای نیروگاه‌ها ناگزیر باید از سوخت مایع استفاده شود که این امر نیز با ظهور مشکلاتی که در توزیع و تامین وجود دارد نیاز به مدیریت دقیق و مناسب دارد.

این عضو کابینه دولت با اشاره به اقدامات ارزشمندی که در سال گذشته برای مدیریت سوخت و مخازن صورت گرفت، ابرازداشت: در چارچوب مدیریت کارآمد خوشبختانه سال گذشته را در این حوزه بدون هیچگونه مشکلی گذراندیم. در فصل سرمای پیش‌رو بی‌تردید با درنظر گرفتن این مساله که گفته می‌شود ظرفیت جدیدی برای تامین گاز کشور اضافه نشده، مصارف خانگی رشد خواهد کرد، در چنین شرایطی مدیریت در بخش نیروگاهی و مدیریت شبکه بسیار حائز اهمیت است تا به واسطه برنامه‌ریزی موثر و اقدامات پیش‌بینی شده، از زمستان سال ۱۴۰۱ نیز بدون هیچگونه محدودیت و مشکلی عبور کنیم.

محرابیان با اشاره به تدوین ۷سرفصل برای تامین برق تابستان ۱۴۰۲، گفت: این امر شامل ۱۴۰ برنامه اجرایی می‌شود، به عبارت دیگر این ۷ بخش مقدمه‌ای برای بخش‌های دیگر است. برنامه‌های پیش‌بینی شده در این حوزه با یکدیگر مرتبط هستند. برای نمونه اگر یک ظرفیت نیروگاهی ایجاد شود اما زیرساخت‌های انتقال و توزیع آن پیش‌بینی نشود، نمی‌تواند نتیجه‌بخش باشد.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی افزایش ظرفیت قابل توجهی برای تولید برق صورت گرفته است، ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی و اجرای طرح‌های توسعه‌ای، انتظار می‌رود بیش از ۷هزار مگاوات برق نسبت به سال گذشته به ظرفیت تولید کشور اضافه شود. البته این مهم مستلزم اجرای دقیق برنامه‌ها بر اساس زمان‌بندی پیش‌بینی شده است.

وزیر نیرو ضمن ابراز خرسندی از اینکه امروز صنعت برق کشور در مسیر خوبی قرار گرفته است، تصریح کرد: صنعت برق در رفع ناترازی‌های تولید و ناترازی‌های اقتصادی در مسیر خوبی قرار گرفته است، مهمترین ویژگی امروزصنعت پرافتخار برق، مدیریت منسجم، علمی و متعهدانه است و تداوم این روند مستلزم حفظ انسجام، مدیریت یک‌پارچه و هم‌افزایی به وجود آمده است.

وی با اشاره به محدودیت‌های موجود در صنعت برق کشور، بیان داشت: امروز صنعت برق کشور از هر زمان دیگری با محدودیت‌های بیشتری مواجه شده است، این محدودیت‌ها شامل تامین منابع مالی، پشتیبانی‌ها و غیره می‌شود اما با این وجود در چنین سالی بالاترین رکورد افزایش ظرفیت نیروگاهی را شاهد هستیم. این صنعت با انسجام، وحدت، مدیریت یکپارچه و حرکت منسجم محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کرد.

محرابیان تاکید کرد: آفت موفقیت غرور است باید مواظب بود غرور صنعت برق را نگیرد، اگر نگرانی برای از میان برداشتن چالش‌ها و مشکلات وجود داشته باشد در کنار آن دچار غرور نشویم، می‌توان انتظار داشت که تابستان سال ۱۴۰۲ نیز به شکل مطلوبی مدیریت شود.

این عضو کابینه دولت در ادامه از پیشبرد اقدامات در راستای افزایش ظرفیت‌های تولیدی سخن به میان آورد و گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که در سال گذشته صورت گرفت این بود که در ابتدای خردادماه همه نیروگاه‌های کشور تعمیر، بازسازی و آماده تولید شدند. در این زمینه در نیروگاه‌های کشور که بعضا عمر آن‌ها به بیش از ۵۰ سال می‌رسد ۹۸درصد آمادگی ایجاد شد.

وی تاکید کرد: با این میزان سوختی که در کشور وجود دارد باید بالاترین راندمان دسته جمعی تولید را به دست آوریم، اینکه با وجود محدودیت‌های موجود بالاترین میزان تولید برق را به دست آورید بی‌تردید آسان نخواهد بود. بر همین اساس تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌ها طبق برنامه از اصول مهم برای تحقق این مهم است.

وزیر نیرو با مهم برشمردن مدیریت مصرف و تقاضا، افزود: در این زمینه سوالی که مطرح بوده این است که چگونه با وجود عدم خاموشی خانگی، برق بیشتری به حوزه صنعت کشور داده شد؟ در تابستان سالجاری خاموشی خانگی برابر با صفر بود و برقی که در اختیار صنایع گذاشته شد بسیار بیشتر از مدت مشابه سال‌های گذشته بود این مهم به جهت لحاظ کردن منطق اقتصادی در کنار توصیه‌های اخلاقی و اجتماعی به مشترکان برق خانگی نتیجه داد؛ بر این اساس به مردم گفته شد که هرکیلووات برق ۱۰۰ تومان فروش می‌رسد اما درصورت صرفه‌جویی هر کیلووات را ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنیم این امر بیانگر منطق اقتصادی است که موجب صرفه‌جویی شد.

وی با تاکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی فراگیر در این باره ادامه داد: ۴۲درصد قبوض برق مشمول پاداش صرفه‌جویی شدند و باید تلاش شود سال آینده این عدد به ۷۲درصد ارتقا یابد. مردم باید مطلع شوند که اگر یک پنجم مصرف خود را کاهش دهند قبض برق رایگان دریافت می‌کند و اگر بیش از یک پنجم صرفه‌جویی داشته باشد، بستانکار می‌شوند؛ در همین رابطه ۸ میلیون مشترک برق خانگی بستانکار شدند و به دنبال آن میزان تقاضای برق کاهش یافت. تا پایان مردادماه سالجاری نسبت در برنامه ۱۰ درصد و نسبت به عدد مصرفی ۱۴۰۱، ۴.۵ درصد کاهش مصرف خانگی را شاهد بودیم و این عدد در کنار صرفه‌جویی در بخش اداری کشور برق مازاد ایجاد کرد.

محرابیان تدوین برنامه کاهش مصرف برق در ادارات را مرهون تعامل ریاست جمهوری، هیئت دولت و سایر دستگاه‌ها دانست و گفت: در تابستان ۹۹ مصوبه صرفه‌جویی ادارات اجرا شد اما صرفه‌جویی رخ نداد اما در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد و نتیجه مثبت نیز حاصل شد به طوری‌که ۶۵۰ مگاوات صرفه‌جویی شامل کاهش مصرف با تغییر ساعات ادارات و اضافه کردن مولدها در ادارات را شاهد بودیم.

این عضو کابینه دولت افزود: برق حاصل از کاهش مصرف ۱۵۰۰ مگاواتی در بخش خانگی در کنار کاهش  مصرف۶۵۰ مگاواتی در بخش اداری به علاوه افزایش ظرفیت‌های ناشی از طرح‌های توسعه‌ای به مجموعه تولید کشور ارائه شد.

وی با بیان این مطلب که هم‌اکنون ۶۳۰ هزار واحد تولیدی و تولیدی – صنفی در کشور وجود دارد، افزود: از این میان ۵۸۰ هزار مربوط به واحدهای کوچک درون شهرها و لکه‌های صنعتی اطراف شهرها هستند که خاموشی این واحدها در برنامه وزارتخانه نبوده و البته خاموشی این واحدها امکان‌پذیر نبود چراکه برق آنها با برق خانگی مشترک است. در این مدت ۵۸۰ هزار بدون هیچگونه محدودیتی به فعالیت خود ادامه دادند. این امر برای سال ۱۴۰۲ با قوت و جدیت توسعه یابد.

در پایان این نشست، وزیر نیرو از مدیران عامل منتخب به نمایندگی از شرکت‌های برق منطقه‌ای، توزیع برق و تولید نیروگاه‌ها در راستای گذر موفق از پیک تابستان ۱۴۰۱ تقدیر کرد.

کد خبر: ۱۸۸٬۰۷۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha