بازار؛ گروه استان ها: فصل برداشت گندم در استان کردستان جزو آخرین استانهای کشور است و به همین دلیل طی سالهای اخیر دولت همواره در پرداخت وجه گندم خریداری شده با مشکل مواجه شده و این وضعیت باعث نارضایی و بروز مشکلاتی برای کشاورزان کردستانی شده است.
برداشت گندم در استان کردستان از تیرماه آغاز شده و معمولا تا اواسط شهریور ماه نیز ادامه دارد و متاسفانه در این میان در روند پرداخت وجه گندم های خرید تضمینی شده بانک عامل با مشکل کمبود نقدینگی مواجه و در نتیجه در روند پرداخت ها مشکلات و دیرکردهای به وجود می آید.
در حالی که سال گذشته به دلیل خشکسالی و همچنین فعالیت های دلالان برای عرضه خارج از شبکه گندم، میزان خرید تضمینی این محصول در استان با کاهش شدیدی مواجه شده بود، ولی خوشبختانه امسال روند خرید تضمینی گندم با رشد دوبرابری مواجه شده ولی دیرکرد در پرداخت وجه کشاورزان موجب نارضایتی آنها شده است.
تاخیر در پرداخت وجه گندم خریداری شده باعث عرضه آن در بازار آزاد می شود
یک کشاورز دهگلانی در گفتگو با خبرنگار بازار و ضمن اشاره به دیرکرد پرداخت وجه گندمکاران، اظهار کرد: ما از یک ماه قبل تاکنون گندم های خود را تحویل مرکز خرید تضمینی داده و حتی در سامانه های وزارت جهاد کشاورزی هم اسناد خود را ثبت کرده ایم ولی تا امروز هیچ وجهی به حساب ما واریز نشده است.
علی مراد محمدی ادامه داد: در حالی که در بازار آزاد امکان فروش گندم با قیمت بالاتر برای ما وجود داشت ولی ما گندم خود را تحویل مراکز دولتی دادیم و مقرر شد که کمتر از یک هفته وجه ما پرداخت شود که متاسفانه هنوز این مهم عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه شماری از کشاورزان این منطقه برای کاشت و برداشت محصول خود چک داده اند و هم اکنون باید این چک ها را پرداخت کنند، عنوان کرد: ما نه تنها به سودی دست پیدا نکرده ایم که الان حتی امکان پرداخت هزینه های کاشت را هم نداریم و به همین دلیل انتظار می رود که این مشکل هر چه سریعتر رفع شود.
یکی دیگر از کشاورزان قروه در این خصوص به خبرنگار بازار گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه نیاز است که در کوتاهترین زمان ممکن وجه گندم خریداری شده به حساب کشاورز واریز شود در غیر اینصورت ما در سالهای آینده از تحویل گندم به مراکز خرید دولتی خودداری می کنیم.
احمدرضا معظمی گفت: ما به عنوان کشاورز روی درآمد حاصله از فروش محصول خود حساب کرده ایم و به همین دلیل انتظار داریم که مسئولان نیز با جدیت هر چه تمامتر موضوع را پیگیری نموده و یک بار برای همیشه مشکل دیرکرد پرداخت ها را حل کنند تا ما با مشکلات کمتری مواجه شویم.
در حالی که کشاورزان کردستانی خواستار تسریع در پرداخت وجه گندم خریداری شده خود هستند که مسئولان استانی نیز با پیگیری های این موضوع خبر داد و اعلام می کنند که موضوع در دست پیگیری است و قرار است مسئولان کشوری در این خصوص اقدامات لازم را صورت دهند.
خرید ۶۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان کردستانی
در همین راستا رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم در این استان، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون بالغ بر ۶۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان کردستانی به صورت تضمینی خریداری شده است.
پیمان اسکندری ادامه داد: در سال گذشته در مجموع ۲۸۰ هزار تن گندم از کشاورزی کردستانی خرید شده بود که خوشبختانه امسال در سایه اقدامات صورت گرفته و بارش های مناسب، این میزان به بیش از ۶۱۰ هزار تن رسیده و این میزان خرید تضمینی در مقایسه با سال گذشته رشد ۱۱۰ درصدی را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه در مجموع باید شش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان کردستانی پرداخت شود، افزود: در خصوص دیرکرد در پرداخت وجه کشاورزان گندم کار کردستانی استان هیچ مسئولیتی ندارد و این مهم یک مسئله کشوری بوده و در چندین استان نیز این دیرکرد وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به پیگیری های صورت گرفته از سوی مسئولان استانی برای رفع این مشکل، بیان کرد: خوشبختانه بر اساس هماهنگی های صورت گرفته قرار است که در کوتاهترین زمان ممکن این مشکل رفع شده و وجه گندم خریداری شده هر چه سریعتر به حساب کشاورزان واریز شود.
وعده ۱۰ روزه استاندار کردستان برای پرداخت وجه گندم خریداری شده
در همین راستا اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان با انتشار پستی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به روند پرداخت وجه گندم خریداری شده از کشاورزان این استان واکنش نشان داد.
وی در این پست اعلام کرده است که با توجه به پیگیری های صورت گرفته و قول مساعد رئیس سازمان برنامه و برنامه و وزیر جهاد کشاورزی قرار است که تا ۱۰ روز آینده پول گندم خریداری شده به حساب کشاورزان کردستانی واریز شود.
تسریع در روند پرداخت به کشاورزان کردستانی یکی از انتظارات و مطالبات جدی آنهاست و به همین دلیل باید مسئولان استانی و کشوری این مشکل که سالهاست کشاورزان این استان را با چالش مواجه می کند، یک بار برای همیشه رفع کنند.
حمایت واقعی از قشر کشاورز و همچنین تلاش در راستای رفع دغدغه های آنها یکی از نیازهای لازم و ضروری برای بهره برداری از ظرفیت های در اختیار کردستان در این حوزه به شمار می رود و حال که کردستان در ردیف استانهای برتر کشور در زمینه تولید گندم قرار گرفته، نیاز است مسائل و مشکلات این بخش به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گرفته و در راستای رفع آن اقدام شود.
نظر شما