به گزارش خبرنگار بازار، علی تشنه دل پیش از ظهر شنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان به میزبانی استانداری ضمن بیان اینکه سالانه حدود ۴۲ نوع ماده معدنی از معادن استان استخراج میشود، اظهار داشت: ۲.۵ میلیارد تُن ذخیره زمینشناسی در پهنه استان وجود دارد که ۶۹۰ تُن آن ذخیره قطعی است.
وی بابیان اینکه ارزشآفرینی، ایجاد اشتغال و مواد اولیهای که از بخش معدن تولید میشود بهعنوان یکی از مؤلفههای اصلی توسعه صنعتی استان موردتوجه قرار دارد، افزود: در حال حاضر بالغبر ۷۰ درصد منابع ذخیره قطعی در استان، مورد غفلت قرارگرفته است و باید برنامهای ویژه برای این مهم در نظر گرفته شود.
رتبه برتر معادن استان سمنان در تولیدات معدنی
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سمنان با اشاره به اینکه این استان رتبه پنجم کشوری ازلحاظ تعداد معادن و رتبه ششم کشوری در بحث استخراج از معادن را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: با ۴۰ درصد ظرفیت تولید سولفات سدیم در استان رتبه دوم کشور را در این بخش کسب کردیم.
تشنه دل بابیان اینکه معادن استان سمنان دارای رتبههای برتر در تولیدات معدنی است، افزود: معادن این استان با ۱۵ درصد ظرفیت تولید زغال رتبه سوم کشور و با ۲۰ درصد ظرفیت تولید کرومیت در استان رتبه سوم کشور را به خود اختصاص دادند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۴۰ درصد تولید گچ، ۶۰ درصد تولید نمک، ۹۵ درصد تولید سلستین و ۹۵ درصد تولید زئولیت کشور در استان سمنان انجام میشود، تأکید کرد: معادن استان سمنان رتبه اول را در کشور در این حوزه به خود اختصاص داده است.
برنامههای اکتشاف معادن در سال جاری
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سمنان بابیان اینکه انجام مطالعات اکتشاف تکمیلی و شناسایی پتانسیلهای آنومالیهای کرومیت شرق استان در دستور کار قرار دارد، گفت: شناسایی آنومالیهای پنهان مس در منطقه طرود-چاه شیرین، تکمیل اکتشاف و تعیین میزان ذخایر کویر حاج علیقلی برای مواد معدنی پتاس و منیزیم و انجام مطالعات اکتشاف تکمیلی ذخایر سنگآهن شرق سمنان تا جنوب دامغان از دیگر برنامههایی است که در این راستا در دستور کار قرار دارد.
تشنه دل توجه به زیرساختها ازجمله راهسازی و اجرای آسفالت مسیر دسترسی به معادن در پهنه استان و حمایت مالی از معادن را از دیگر برنامههای اصلی این سازمان در سال جاری برشمرد و اضافه کرد: اهتمام ویژه به اکتشاف ذخایر استان و سرمایهگذاری مناسب، تقویت و توانمندسازی بخش خصوصی از طریق حمایت مالی بیمهای و کاهش ریسک سرمایهگذاری در این بخش، هدایت منابع مالی مکفی به سمت اکتشاف نیز در دستور کار است.
وی یادآور شد: بهرهگیری از خدمات کارشناسان زُبده، دانشگاهها و شرکتهای مشاور و تشکلهای صنفی بخش اکتشاف، تهیه ۲۰ ورق نقشه ۱.۲۵۰۰۰ زمینشناسی مناطق اولویتدار استان طی چهار سال، اکتشاف نیمه تفصیلی کمربند ملی متال جنوب استان و تکمیل مطالعات ژئوفیزیک هوایی جهت ذخیره یابی پلی متال، از برنامههای اکتشافی این سازمان در حوزه اکتشاف معادن است.
به گزارش خبرنگار بازار، ۶۲۶ فقره پروانه بهرهبرداری برای حدود ۴۲ نوع ماده معدنی با ظرفیت استخراج سالیانه ۲۳ میلیون تُن در استان صادرشده و در حال فعالیت هستند.
نظر شما