مجید رسایی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: با حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برخی مصالح مانند سیمان و فولاد دچار افزایش چشمگیر قیمت می شوند که به صورت مستقیم بازار مسکن را متلاطم خواهد کرد.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان با بیان این که هر اقدامی برای حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی باید در زمان مناسب خودش اتفاق بیفتد، گفت: در حال حاضر که مذاکرات برای احیای برجام در جریان است نیازمند تصمیمات منطقی تری در حوزه بازار مسکن هستیم.
وی افزود: اگر حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی بعد از توافق احتمالی با طرفهای اروپایی و لغو تحریم ها انجام شود پیامدهای آن در بازار مسکن بسیار ناچیز خواهد بود.
رسایی بیان کرد: اگر مسئولان تصمیم جدی برای حذف ارز دارند باید پس از برجام به سراغ آن بروند زیرا امضای این توافقنامه از نظر روانی در مدیریت قیمت بازار نقش موثری دارد.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان ادامه داد: حذف ارز دولتی سبب می شود تا برخی از سرمایهگذاران برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای اتمام پروژه ها قیمت های پیش فروش مسکن را کاهش دهند تا بتوانند پروژه ها را در موعد مقرر تکمیل کنند اما این کاهش قیمت موقتی خواهد بود و در ادامه شاهد افزایش چشمگیر قیمت مسکن خواهیم بود.
رسایی گریزی به تاثیر ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در بازار مسکن در دو الی سه سال گذشته زد و گفت: تلاش دولت بر این بود که با تزریق ارز یارانهای قیمت مسکن را کنترل کند اما به سبب فعالیت گسترده سفته بازان و سرمایه گذاران شاهد افزایش بیضابطه قیمت مسکن در کشور بودیم.
وی افزود: در این چند سال همه منافع ناشی از تزریق ارز دولتی به جیب دلالان سرازیر شده و تولیدکنندگان و مصرف کنندگان واقعی سود چندانی از حمایتهای دولت نبردند.
نظر شما