۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۴
اثرات اقتصادی کرونا بر اقشار ضعیف بیشتر از افراد برخوردار است
معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری عنوان کرد:

اثرات اقتصادی کرونا بر اقشار ضعیف بیشتر از افراد برخوردار است

معاون کل وزارت بهداشت گفت: انتظار ما این است که اردیبهشت یا اواخر اردیبهشت شاهد مهار اپیدمی باشیم و رفتارهای ویروس و مردم و دولت در بازگشایی ها و تغییرات آب و هوایی نیز در این روند موثر است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت بهداشت، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: گرچه ویروس کرونا اقشار و طبقات اقتصادی و اجتماعی را درگیر کرده، اما شواهد بین المللی جدید نشان می دهد که شدت بیماری و مرگ و میر حاصل از آن، در اقشار ضعیف فقیر بیشتر است. به عنوان مثال در برخی ایالت های آمریکا، مرگ و میر مبتلایان به کرونا به نسبت جمعیت، در سیاه پوستان دوبرابر سفیدپوستان است.

وی افزود: علت اصلی پیشرفته بودن بیماری و مرگ و میر بیشتر در فقرا دسترسی کمتر به امکانات بهداشتی و درمانی مناسب است.

وی با بیان اینکه اثرات اقتصادی ویروس کرونا بر اقشار ضعیف و فقرا بیشتر از افراد برخوردار است، خاطرنشان کرد: خانواده‌های با درآمد کمتر، روزمزدان و شاغلان بخش خصوصی در معرض کاهش درآمد و از دست دادن شغل شان هستند.

دکتر حریرچی بیان کرد: البته در کشور ما که هم زمان با تحریم‌ های ظالمانه، با عوارض بیماری نیز مقابله می ‌کنیم، دولت با تمام قوا به کمک اقشار کمتر برخوردار آمده است، اما به دلیل کاهش قیمت نفت و کاهش احتمالی سایر درآمدها، مانند مالیات، نیاز به کمک به اقشار ضعیف و فقرا از سوی مردم، خیّرین و سازمان‌ های مردم نهاد کاملا مشهود است که بر آن تاکید داریم.

برای درمان امراض ضروری، از مراجعه به مراکز درمانی غفلت نکنید

وی در ادامه با اشاره به این که سه علت اصلی مرگ و میر ایرانیان تا پیش از شیوع این بیماری، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان ‌ها و دیابت بود، تاکید کرد: از ۳۸۵ هزار مرگ و میر سالانه در کشور، ۸۵ هزار مرگ زیر ۵۰ سالگی و ۱۷۷ هزار مرگ زیر ۷۰ سالگی به صورت مرگ زودرس رخ می دهد.  

وی گفت: اکنون با شیوع ویروس کرونا مردم به دو علت ترس از این بیماری و آلودگی محیط و مراکز درمانی و همچنین، بسته بودن برخی مراکز خصوصی، مراجعات خود را برای درمان بیماری‌ های مزمن کاهش داده ‌اند. این موضوع باعث پیشرفت انواع بیماری ها و مراجعه در مراحل دیررس و احتمال کمتر موفقیت درمان در برخی بیماری ها، شده است.

با توجه به مدیریت اعمال شده در مورد بیماری کرونا و کاهش بار مراجعه بیماران کرونا به بیمارستان ها و رفع کمبود وسایل حفاظتی و همچنین، سیاست‌ گذاری ها و هماهنگی های معاونت درمان، قریب به اتفاق مراکز دولتی و وابسته به نهادهای عمومی و اکثر مراکز خصوصی ظرف این هفته و هفته آینده فعالیت معمول خود را با رعایت مسائل حفاظتی در مورد کرونا انجام خواهند داد. از مردم می ‌خواهیم با توجه به آمادگی مراکز از لحاظ حفاظتی، مراجعات معمول خودشان در زمینه بهداشتی و درمانی خصوصا در مورد بیماری های مزمن، خاص و صعب العلاج و ریسک فاکتورها به مراکز درمانی داشته باشند. البته  مراجعه در مورد خدمات غیراورژانسی دندانپزشکی با رعایت تمهیدات بیشتری باید صورت گیرد و خدمات کاملا غیرضروری، مانند خدمات زیبایی در این شرایط ممنوع است.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: دستورالعمل چگونگی فعالیت مطب‌ ها دردوره همه‌ گیری کرونا، چهارشنبه هفته گذشته ابلاغ شده و دستورالعمل اعمال جراحی نیز امروز ابلاغ خواهد شد.

معاون کل وزارت بهداشت در خصوص این که چه افرادی مجاز به استفاده از ماسک هستند، گفت: اکنون سازمان بهداشت جهانی به طور صریح اعلام کرده است، در صورتی که فرد سالمی هستید، توصیه می ‌شود فقط زمانی از ماسک استفاده کنید که در مجاورت با یک بیمار مبتلا به کرونا بوده از بیمار مراقبت کنید. البته می ‌توانیم مردم را به استفاده از ماسک‌ های خانگی توصیه کنیم. البته فراموش نکنید، بهترین روش پیشگیری از آلودگی، شستن دست ‌ها با آب و صابون است و در مواردی که به آب و صابون دسترسی نداشته باشید، می ‌توانید از محلول‌ های ضد عفونی کننده استفاده کنید. اما به هیچ عنوان نباید در این مورد اسراف صورت گیرد؛ چرا که مصرف بی رویه از این مواد می ‌تواند با عوارضی رو به رو باشد.

دکتر حریرچی در خصوص توصیه‌ های سازمان بهداشت جهانی برای پایان تعطیلات و آغاز بازگشایی ها در کشورهای مختلف، گفت: پیشنهاد این سازمان اتخاذ راه‌ حل ‌های جایگزین برای سرکوب ویروس است. این راه ‌های جایگزین می ‌تواند انجام تست ‌های تشخیصی، ایزوله کردن مبتلایان، شناسایی افرادی که با بیماران در تماس بودند، قرنطینه آنها، تقویت نظام ارائه خدمات، افزایش دانش و آگاهی مردم و گسترش فاصله گذاری های اجتماعی است.

معاون کل وزارت بهداشت درخصوص تاثیر فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند تصریح کرد: یکی از مبانی لحاظ شده در این طرح، ملاحظات اقتصادی و اجتماعی است. نباید فراموش کنیم که اقدامات ما در دو جبهه مقابله با بیماری و مقابله با تحریم‌ ها صورت می گیرد. همانطور که نشریه فایننشال تایمز نوشت و دانشگاه شیکاگو طبق نظرسنجی که از ۵۰ اقتصاددان دنیا انجام داد، در ۹۰ سال گذشته، تنها موضوعی که تمام اقتصادانان بر آن اتفاق نظر دارند، این بوده است که بازگشایی‌ های زودتر از موعد چنانچه به تعطیل مجدد بینجامد، تاثیر سهمگین تری بر اقتصاد دارد. همچنین، نباید فراموش کنیم که برخی از مردم از لحاظ  درآمدی در معرض خطر هستند. البته طبق مصوبات ستاد مقابله با کرونا، یکی از خصوصیات فاصله گذاری هوشمند، ارزیابی مکرر است و به میزانی که بازگشایی انجام شود، نتایج را مشاهده می کنیم و براساس نتایج، مراحل بعدی را اجرا خواهیم کرد.

دکتر حریرچی درخصوص میزان ابتلا به ویروس کرونا در حمل و نقل های عمومی، گفت: حمل و نقل های عمومی عامل ۲۶.۵ درصد از تماس های منجر به بیماری کرونا در کشور ما بوده است و عوامل دیگری از دو درصد تا ۵ درصد و حتی کمتر از یک درصد داشته ایم. مدارس۱۱.۵ درصد و دانشگاهها،   ۷ درصد موجب آلودگی بوده اند.

وی افزود: در این زمینه شهرداری همکاری خوبی داشته است، از نظر تئوری طراحی هایی شده است، مانند فاصله گذاری ها در مترو، اتوبوس و تاکسی ها تدابیر خوبی است، اما باید ارزیابی کنیم که عملیاتی است یا خیر.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: از جمله معیارهای بازگشایی میزان توانایی حمل و نقل عمومی برای نقل و انتقال مردم به خصوص در ساعات اوج ترافیک است.

وی گفت: اگر مدارس و سایر مغازه ها باز شود، باید وضعیت را بررسی کنیم. امروز فقط ادارات دولتی با دو سوم ظرفیت و مغازه های ضرویی باز بودند، اگر هفته آیده مغازه های کم ریسک باز شوند، حتما موجب نگرانی است. یکی از عوامل بازگشایی فقط خطر شغل نیست، میزان ریسک حمل و نقل عمومی هم باید در نظر گرفته شود. بازگشایی مشاغل مختلف باید بررسی شود که چقدر خطر دارد و دوم بار حمل و نقل عمومی باید محاسبه شود که بر اساس آن اقدام می شود.

وی افزود: نگرانی در مورد حمل و نقل مهم است و برآورد ما این است که گرچه ترافیک در برخی روزها ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است، اما باید تدابیر لازم برای کاهش ترددهای غیر ضروری انجام شود، اما درآمد افرادی که زندگی آنها به درآمد روزانه شان بستگی دارد نباید نادیده گرفته شود.

دکتر حریرچی گفت: کسانی که درآمد ثابت و درآمد دولتی یا پس انداز دارند، مشکلات کمتری دارند، اما افرادی که درآمد ماهانه شان کمتر از یک میلیون تومان است، در این شرایط برای تهیه غذای رومزه مشکل دارند و هیچ کشوری در دنیا نتوانسته است تعطیلی کامل را اجرا کند.

وی درمورد زمان مهار این ویروس گفت: در مورد زمان اپیدمی از ابتدا دانشمندان وزارت بهداشت و دانشگاهها سناریوهای مختلفی را شامل عدم اقدام، اقدامات ضعیف، متوسط و بسیار شدید پیش بینی کردند.

وی افزود: اقدام بسیار شدید تقریبا معادل حکومت نظامی و عدم خروج از خانه و مشابه ووهان بود. که در هیچ کشوری انجام نشد ما اقدام متوسط و متوسط به بالا را انجام دادیم و در اکثر استانها منحنی ابتلا نزولی شده است، در برخی استانها افزایش شیوع هم داریم که شدید نیست.

دکتر حریرچی گفت: کره جنوبی که اقدامات وسیع انجام داده است نیز روزانه ۳۰ تا ۹۰ مورد جدید دارد. آلمان که نتایح خوبی داشت نیز دوباره افزایش موارد داشته است، بنابراین انتظار ما این است که اردیبهشت یا اواخر اردیبهشت شاهد مهار اپیدمی باشیم و رفتارهای ویروس و مردم و دولت در بازگشایی ها و تغییرات آب و هوایی نیز در این روند موثر است و تا زمانی که واکسن، دارو و یا مصونیت عمومی نداشته باشیم، نمی توانیم از پایان بیماری در کوتاه مدت صحبت کنیم.

معاون وزیر بهداشت گفت: مهار اپیدمی کرونا و نزولی شدن منحنی ایپدمی به معنای از بین رفتن ویروس و پایان کرونا نیست.

دکتر حریرچی گفت: فعلا پیش بینی ما با  توجه به بازگشایی ها این است که تا آخر اردیبهشت روند صعودی نداریم، مگر اینکه اتفاق غیر مترقبه بیفتد. تمهیدات لازم برای وضعیت های مختلف دیده شده است، اما بازگرداندن مغازه های بازشده در گام دوم فاصله گذاری اجتماعی به حالت قبل مشکل است.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: کارخانه های تولیدی به خصوص کارخانه های تولید غذا و دارو در نوروز نیز اکثرا باز بودند و تعطیلات در نوروز همگانی نبوده است. به هر حال بازگشایی ها با احتیاط انجام می شود و باید به سلامت و اقتصاد با هم توجه کنیم و البته سلامت مردم در اولویت است.

کد خبر: ۱۳٬۶۱۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha