۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۶
خام فروش در ذات صنعت پتروشیمی نیست
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی:

خام فروش در ذات صنعت پتروشیمی نیست

مجلس با نیت ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره تولید موضوع دریافت مالیات در صورت خام فروشی مواد خام و نیم خام را مطرح کرده اما این نکته را مد نظر نداشته که عملکرد پتروشیمی‌ها در تقابل با خام فروشی است.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، احمد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در خصوص اخذ مالیات صادراتی از محصولات صنایع پتروشیمی اعم از اوره و متانول، اظهار کرد: نیمه خام فروشی یعنی آنکه یک صنعت توان تبدیل ماده خام به محصول جدید را دارد اما از انجام آن امتناع می‌کند، در چنین شرایطی دولت می‌تواند از شخص تولیدکننده مالیات صادراتی اخذ کند اما انجام چنین مسئله‌ای خود نیازمند یک اولتیماتوم حداقل یک‌ساله است نه آنکه یک شبه با وضع مالیات به دنبال اصلاح در ساختار یک شرکت بود.

او افزود : اما متاسفانه برخی اشخاص به سبب برداشت های اشتباه، ازموضوع مذکور از آن سوء استفاده می‌کنند به طور مثال آمونیاک در صورت عدم تبدیل به اوره نیمه خام به حساب می‌آید و می‌توان در برابر صادرات از تولیدکنندگان آن مالیات گرفت اما وقتی که مسئولان ذی‌ربط این محصول را به اوره تبدیل می کنند پس عملا دریافت مالیات از آن اقدام درستی نیست.

مهدوی ابهری بیان کرد: اوره جزء محصولات خام به‌شمار نمی‌رود زیرا بخشی از آن در کشاورزی و بخش دیگر آن به عنوان ماده اولیه در کریستال ملامین به کار گرفته می‌شود، تولیدکننده نیز پس از رفع نیاز داخل مابقی را صادر می‌کند.

او افزود: اخذ مالیات صادراتی از محصولات تولیدی مغایر با قوانین حوزه صادرات است زیرا بر اساس آن هر نوع صادرات مشمول معافیت مالیاتی می‌شود.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی بیان کرد: اقدامات مجلس در راستای اخذ مالیات از محصولاتی اعم از اوره، متانول و سایر به نوعی خالی کردن میدان به نفع بازارهای منطقه‌ای و رقیب است. اگر نکته و بحث نمایندگان مجلس شورای اسلامی منوط به اخذ مالیات از محصولات خام صنایع است باید گفت عملکرد پتروشیمی‌ها در تقابل با خام فروشی است زیرا تمرکز و مسؤولیت اصلی این صنعت تبدیل ارزش افزوده به ماده خام است.

مهدوی ابهری تصریح کرد: متاسفانه علی رغم هشدارهایی که وزارت نفت، رئیس سازمان بورس، انجمن پتروشیمی در راستای بازنگری در ابلاغیه اخذ مالیات از محصولات تولیدی به مجلس ارائه شده تا کنون اقدامی در این راستا صورت نپذیرفته است.

او بیان کرد: اخذ مالیات از صادرات بسیاری از محصولات پتروشیمی از جمله اوره متانول و پلی اتلین در قالب بند ی تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ بر خلاف رویه‌های معمول بودجه‌نویسی بوده و مطابق روال نوشتن چنین فهرست‌هایی به لحاظ تخصصی بودن و اهمیت تاثیرگذاری آن بر متغیرهای کلان اقتصادی بر عهده دولت و وزارتخانه است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: اقدام کمیسیون تلفیق در جهت اخذ مالیات صادراتی دو زیان به دنبال خود خواهد داشت. نخست انگیزه تولید کننده را کاهش می‌دهد و در گام بعدی درآمدهای صادراتی به مرور روند نزولی در پیش خواهند گرفت.

این فعال پتروپالایشی در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و در راستای حمایت تولید و رفع موانع باید هرچه سریع‌تر مجلس شورای اسلامی در قانون اخذ مالیات صادراتی بازنگری لازم را انجام دهد و معافیت‌های مالیاتی را به این صنایع بازگرداند.

کد خبر: ۱۳۲٬۶۵۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha