۱۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹
تشکل‌های بخش کشاورزی باید نظام‌مند و قدرتمند شوند
وزیر جهاد کشاورزی:

تشکل‌های بخش کشاورزی باید نظام‌مند و قدرتمند شوند

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تشکل‌های بخش کشاورزی باید قدرتمندتر عمل کنند، از پراکندگی خارج شوند و نظام‌مند شوند تا بتوانند تولید قدرت برای کشاورزی کشور داشته باشند.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست با رؤسای اتحادیه‌های و تشکل‌های زراعی بخش کشاورزی افزود: ما در شورای قیمت گذاری از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کردیم و این بخش در تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها حضور موثر دارند.
 
وی اضافه کرد: در نخستین جلسه شاهد اقتدار بخش خصوصی کشور بودیم که در کنار دولت در قیمت گذاری محصولات کشاورزی سهیم بود و باید از این شورا صیانت کنیم تا بماند و بتواند بخش کشاورزی را حمایت کند.
 
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که اقتدار کشاورزی با وجود این ظرفیت خدادادی به ثمر ننشسته است، گفت: کشاورز و تولیدکننده ایرانی باید بر روی کرسی کشاورزی و اقتدار غذایی جنوب غرب آسیا و منطقه خاورمیانه بنشید، اقتدار غذایی از اقتدار نظامی کمتر نیست و با این استراتژی و هدف بزرگ با هم حرکت می‌کنیم.
 
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اقتدار غذایی برای ما در تامین غذای داخلی و حوزه بین المللی، امنیت ایجاد می‌کند.
 
قدرت کشاورزی سه ضلع دارد
ساداتی نژاد با بیان این که قدرت کشاورزی سه ضلع دارد، گفت: یکی از این اضلاع، کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به عنوان قانونگذار و ناظر است که در دو سال اخیر طراحی به سمت اقتصاد اقتدار کشاورزی را کلید زد، ما باید به این کمیسیون کمک کنیم تا در مجلس دارای اقتدار و قدرت باشد.
 
وی افزود: دومین ضلع، وزارت جهاد کشاورزی است که باید در دولت هم دارای قدرت باشد، هیچ چیز با امنیت غذایی قابل مقایسه نیست، تلاش ما این است که در این دوره وزارت جهاد کشاورزی در دولت در کرسی اقتدار قرار گیرد.
 
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که ضلع سوم تشکل‌ها هستند، ادامه داد: باید کشاورز، فعال بخش کشاورزی و تولیدکننده دارای قدرت باشد؛ حوزه تشکل‌ها باید قدرتمندتر عمل کند و از پراکندگی خارج شود، تجربه من در کمیسیون کشاورزی مجلس این بود که باید تشکل‌ها را نظام‌مند کنیم.
 
وی گفت: حضور ده‌ها تشکل در یک حوزه باعث خُرد شدن اقتدار شده است و در ماده ۸ طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی که امروز در مجلس مصوب شد، برای وحدت تشکل‌ها بندهایی نوشته شده است.
 
ساداتی نژاد با بیان این که تولیدکنندگان و تشکل‌ها عنصر قدرت جمهوری اسلامی هستند، افزود: کشاورزی امروز یک بازوی تولید قدرت برای جمهوری اسلامی ایران است.
 
وی گفت: باید برخی مشکلات را برای همیشه از ریشه حل کنیم و برای این کار به کمک تشکل‌ها نیازمندیم، اگر شما به ما کمک کنید حرف‌ها و شعارهای ما به عمل تبدیل خواهد شد.
 
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید تکلیف الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را در این دوره مشخص کنیم؛ امروز در ماده ۹ طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، کشاورزی قراردادی تصویب شد.
 
ورود کودهای آلی و زیستی به سبد کودهای یارانه‌ای کشور
 در ادامه این نشست، جواد وفابخش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: حوزه زراعت حوزه بنیادی و اسکلت بخش کشاورزی است و گندم بیشتر از بقیه محصولات شاکله بخش کشاورزی محسوب می‌شود.
 
وی با تاکید بر این که باید از تولید داخل حمایت کنیم، افزود: در دنیا نهاده و خدمات با هم ارائه می‌شود.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما با جدیت کشاورزی قراردادی را دنبال می‌کنیم.
 
مصرف ۳۵ هزار تن آفت کش در کشور
 در ادامه این نشست، کیخسرو چنگلوایی مشاور وزیر و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در سال ۳۵ هزار تن آفت کش در کشور مصرف می‌شود که اگر وارد نشود، امکان از دست دادن ۴۰ میلیون تن تولیدات زراعی و باغی وجود دارد و با تامین به موقع حداقل ۳۲ میلیون تن از این خسارت جلوگیری می‌شود.
 
وی ادامه داد: تا پایان مرداد سال ۱۴۰۱ از نظر کمیت و تنوع مشکلی در تامین آفت کش نخواهیم داشت، اما قیمت آن به خاطر تغییر مبنای ارز ترجیحی به نیمایی افزایش یافته است.
 
چنگلوایی گفت: در سال گذشته ۲۱ میلیون هکتار مبارزه شیمیایی و ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه بیولوژیک انجام شد.
 
پشتیبانی از تولید محصولات کشاورزی با تکیه بر تولیدات داخلی
 در ادامه این نشست، حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: سیاست ما پشتیبانی از تولید محصولات کشاورزی با تکیه بر تولیدات داخلی است.
 
وی افزود: در سال ۹۹ سهم واردات کودهای فسفاته و پتاسه نسبت به کل تدارکات به ۷ درصد رسید و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.
 
رسولی اضافه کرد: کل تولید فسفات داخلی کشور در دو سال گذشته کمتر از ۵۰ هزار تن بود در حالی که در سال جاری ۳۰ قرارداد داخلی با وزن ۳۰۰ هزار تن تا روز گذشته منعقد کرده ایم.
 
وی گفت: در کنار کودهای شیمیایی، کودهای آلی و زیستی به سبد کودهای یارانه‌ای اضافه شده است.
 
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان این که ما با تشکل‌ها تعامل مناسبی داریم، تصریح کرد: ۱۰۴ کارخانه بوجاری و انبار ما در اختیار مجموعه بنیاد ملی گندمکاران است.
 
گفتنی است؛ در این نشست رؤسای اتحادیه‌ها و تشکل‌های زراعی مشکلات، انتقادات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

کد خبر: ۱۰۶٬۸۵۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha