۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۲
اصرار دولت دوازدهم بر افتتاح زودهنگام پروژه خط لوله انتقال نفت موجب هدررفت بیت‌المال شد
نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

اصرار دولت دوازدهم بر افتتاح زودهنگام پروژه خط لوله انتقال نفت موجب هدررفت بیت‌المال شد

نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با انتقاد از عجله دولت دوازدهم در تکمیل خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک صرفا با هدف افتتاح این پروژه، از ارجاع پرونده تخلف آن‌ها به قوه قضاییه خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، نصرالله پژمان فر با اشاره به نظارت میدانی از پروژه عظیم خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک، گفت: به دنبال ارسال شکایت جمعی از کارکنان شرکت نفت به کمیسیون اصل ۹۰ متوجه شدیم که دولت دوازدهم و وزیر نفت اصرار بر افتتاح این خط قبل از اتمام کار دولت دارند در حالی که این خط انتقال نفت هزار کیلومتری در سال ۹۳ با هدف ایجاد اشتغال پایدار در منطقه و جلوگیری از خام فروشی کلنگ خورده اما عجله‌ای دولت طی ۲ سال گذشته برای اتمام آن، به این پروژه عظیم آسیب وارد کرده است.

صادرات؛ هدف اصلی راه‌اندازی خط لوله نفت گوره به جاسک نیست
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه صادرات نفت خام یکی از اهداف راه‌اندازی این خط لوله نیز به شمار می‌آید اما هدف اصلی و اولیه صادرات نیست چراکه انتقال نفت خام از گوره به جاسک علاوه‌بر نیاز به ۱۲۵ مگاوات برق، باید به ۵ ایستگاه پمپاژ نیز تزریق شود و هزینه‌های بسیاری نیز دارد، بنابراین صادر کردن نفت خام -که می‌تواند از خارگ صورت گیرد- از جاسک، هیچ توجیه اقتصادی و علمی ندارد و سوال این است که وزارت نفت چرا نفت خام را از بندر خارگ صادر نمی‌کند در حالی که بسیار کم هزینه‌تر است؟

وی افزود: اگرچه هدف از ایجاد خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک ایجاد پالایشگاه‌ها، پتروپالایشگاه‌ها، مینی‌پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به منظور ایجاد اشتغال است اما عجله در اجرای خط لوله انتقال سبب بروز اشکالاتی در کار از طرف پیمانکاران شده چراکه شرکت نفت به آن‌ها فشار آورده که باید کار را تا قبل از پایان دولت به اتمام برسانند لذا آن‌ها چند شیفته کار کرده و در نهایت نتیجه کارشان با اشکالات بسیار و کاهش کیفیت همراه شده است.

پژمان‌فر توضیح داد: طبق برنامه در جاسک باید حتما ۲۰ مخزن ذخیره‌سازی برای نفت خام پیش‌بینی می‌شد اما طی مشاهدات میدانی مشخص شد؛ هنوز یک مخزن نیز افتتاح نشده و تنها یکی از مخازن حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته، تعدادی نیز ۵ تا ۱۰درصد پیشرفت داشته و مابقی اصلا ایجاد نشده‌اند، این عدم تکمیل شامل تلمبه‌خانه‌ها نیز می‌شود.

این نماینده مجلس یازدهم یادآور شد: متاسفانه وزیر نفت با یک بی‌منطقی در کمیسیون اصل ۹۰ اصرار بر تزریق نفت در این لوله داشت و در پاسخ به این سوال که دلیل این همه اصرار چیست؟، گفت؛ ما خود این پروژه را کلید زده‌ایم و می‌خواهیم در دولت خودمان نیز به اتمام برسد!

اصرار وزیر نفت بر افتتاح پروژه بدون هیچ منطق اقتصادی
به گفته وی اصرار بر این مهم ازسوی وزیر نفت در حالی است که تجهیزات کنار ساحل برای انتقال خط مهیا نیست، مخازن ذخیره‌سازی نفت پیش‌بینی نشده و ایستگاه‌های پمپاژ بعضا با ۲۵ درصد پیشرفت داشته‌اند، ضمن آنکه در آن منطقه هیچ پالایشگاه و پتروپالایشگاهی احداث نشده است.

نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یادآور شد: در زمانی که ریاست کمیسیون اصل ۹۰ را بر عهده داشتم طی نامه‌ای به رئیس دولت دوازدهم بابت انجام چنین اقدام خلاف قانونی هشدار دادم در عین حال سازمان‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی نیز به وزیر نفت و رئیس جمهور تذکر دادند.

وزارت نفت به تذکرات توجهی نکرد
پژمان فر ادامه داد: همچنین در آخرین نامه‌ای که شخصا به روسای قوا، رئیس‌جمهور منتخب، رئیس قوه‌قضاییه، وزیر نفت، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات رساندیم، متذکر شدم؛ این اقدام موجب اتلاف بیت‌المال می‌شود چراکه زمانی که نفت در لوله‌ها حرکت نکند آب موجود در لوله‌ها ته‌نشین شده و سبب آسیب و خوردگی آن‌ها خواهد شد بنابراین با تکیه بر یک سری مستندات قانونی متذکر شدیم درصورت ادامه این کار در مسیر دستگاه قضایی آن را پیگیری خواهیم کرد اما متاسفانه به این تذکرات توجه نکردند.

این نماینده خبر داد: تاکنون حدود ۵ و نیم میلیون بشکه نفت با همین وضعیت نفت تزریق شده و ۳۰۰ هزار بشکه آن را در یک کشتی با وضعیت نامناسب در فاصله ۷ روزه بارگیری کردند و هنوز کشتی دومی برای بارگیری نیامده بود که بتوانند نفت را داخل آن تخلیه کنند لذا این وضعیت بسیار نگران‌کننده است.

حرکت‌های کاملا نمایشی دولت دوازدهم موجب هدرفت بیت‌المال شد
وی بیان کرد: با توجه به تخلفات متعدد صورت گرفته به دنبال پیگیری آن به صورت کارشناسی هستیم البته امیدوارم از این حرکت‌های کاملا نمایشی -که موجب هدررفت بیت‌المال می‌شود- جلوگیری شود.

پژمان فر همچنین اضافه کرد: دولتی‌ها در اظهارنظرهای خود ادعا کردند این پروژه دارای چند فاز بوده است که فاز اول توسط آن‌ها افتتاح شده و به بهره‌برداری رساندن فازهای بعدی را بر عهده دولت آینده گذاشتند در حالی که این ادعا از پایه و اساس درست نیست چراکه این خط لوله یک فاز بیشتر ندارد.

نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در آینده نزدیک گزارش کامل بازدید از خط لوله انتقال نفت گوره به جاسک را به سمع و نظر مسئولان نظارتی و مردم عزیز خواهیم رساند.

کد خبر: ۱۰۱٬۸۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha