۱۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۰
رشد بازار جهانی صکوک در سال ۲۰۲۱

رشد بازار جهانی صکوک در سال ۲۰۲۱

بر اساس گزارش اخیر موسسه رتبه‌بندی استاندارد «اند پورز»، انتظار می‌رود حجم انتشار صکوک جهانی تا پایان سال میلادی جاری به ۱۵۵ میلیارد دلار برسد.

به گزارش بازار به نقل از شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، به گفته موسسه S&P با توجه به کاهش نرخ بهره و وجود نقدینگی فراوان پیش بینی می شود، حجم انتشار صکوک در سال ۲۰۲۱ با ۱۱ درصد رشد نسبت به ۱۳۹.۸ میلیارد دلار سال گذشته به ۱۵۵ میلیارد دلار برسد؛ این در حالی است که رکورد بیشترین حجم انتشار صکوک در جهان در سال ۲۰۱۹ با ۱۶۷ میلیارد دلار ثبت شده است.

بر اساس این گزارش، بهبود وضعیت اقتصادی، روند واکسیناسیون در اغلب کشورهای اسلامی و قیمت حدود ۶۵ دلاری هر بشکه نفت طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته برخی از عوامل تاثیرگذار بر رشد انتشار صکوک در بازار جهانی هستند.  

در شش ماهه نخست سال میلادی جاری مجموعاً ۹۰.۶ میلیارد دلار صکوک در جهان منتشر شده که نسبت به ۸۶.۴ میلیارد دلار دوره مشابه در سال ۲۰۲۰ کمی افزایش یافته است.

کشورهایی نظیر مالزی، عربستان سعودی و عمان حجم بالایی از تامین مالی از طریق انتشار صکوک را در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۱ به خود اختصاص دادند.

از سوی دیگر حجم انتشار صکوک در کشورهایی نظیر بحرین، اندونزی، ترکیه و امارات متحده عربی نسبت به دوره مشابه در سال گذشته کاهش داشته است. این کاهش در ترکیه به علت افزایش انتشار صکوک داخلی در واحد لیر رخ داده و در امارات متحده عربی نیز پس از اتخاذ استاندارهای جدید شرعی، تامین مالی از طریق انتشار این اوراق کاهش یافته است.

بنا بر گزارش S&P، چنانچه رویداد ژئوپلیتیکی غیر منتظره، افت قابل توجه قیمت نفت و یا تغییر شرایط نقدینگی در بازارهای جهانی رخ ندهد، انتظار می رود بازار صکوک به رشد خود ادامه دهد؛ همچنین پیش بینی می شود شرکت های خصوصی و بانک ها که با اوج گرفتن بیماری کرونا در سال گذشته بیشتر به حفظ پول می پرداختند و هزینه های سرمایه ای خود را به تعویق انداخته بودند در نیمه دوم سال میلادی جاری مجدداً به حمایت از بازار صکوک بپردازند.

در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰ میلیارد دلار صکوک سررسید می شود که احتمالاً بخشی از آن تامین مالی مجدد خواهد شد.

در سال گذشته، بانک های مرکزی در سراسر جهان به منظور تعدیل آسیب های اقتصادی بیماری کرونا و کمک به تثبیت بازارهای مالی و بخش بانکی مجموعه ای از اقدامات حمایتی را اجرا کردند. یکی از این اقدامات کاهش نرخ بهره به نزدیکی صفر یا حتی زیر صفر در بسیاری از کشورها بود که انتظار می رود کماکان در سال جاری و آتی نیز با در نظر گرفتن شرایط ریکاوری اقتصاد جهانی پایین باقی بماند.

صندوق بین المللی پول انتظار دارد اقتصاد جهانی که سال گذشته بدترین شرایط خود را از زمان رکود بزرگ (دهه ۱۹۳۰) تاکنون تجربه کرده بود، در سال ۲۰۲۱ با رشد ۶ درصدی روبرو شود.

در خصوص صنعت مالی اسلامی ۲.۴ تریلیون دلاری نیز پیش بینی ها حاکی از رشد تک رقمی آن در سال جاری است و این در حالی است که رشد این صنعت در سال ۲۰۱۹ که رکورد دار بیشترین حجم انتشار صکوک بود برابر با ۱۱.۴ درصد است؛ همچنین بر اساس گزارش ریفینیتیو پیش بینی می شود ارزش این صنعت در سال ۲۰۲۴ به ۳.۶۹ تریلیون دلار برسد.

صکوک مرتبط با طرح های سرمایه گذاری پایدار و مسئولیت پذیر و همچنین صکوک سبز نیز می تواند در نیمه دوم سال جاری در افزایش حجم انتشار اوراق مالی اسلامی تاثیرگذار باشد.

در شش ماهه اول سال جاری بانک توسعه اسلامی ۲.۵ میلیارد دلار صکوک منتشر کرد که به گفته این بانک ۱۰ درصد از عواید آن به تامین مالی پروژه های سبز و ۹۰ درصد مابقی به برنامه های توسعه اجتماعی اختصاص یافت. مالزی نیز بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار صکوک مرتبط با سرمایه گذاری های پایدار منتشر کرد.

کد خبر: ۹۷٬۵۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha