۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۹
ابلاغ آیین‌نامه اجرایی سازوکار هزینه کرد منابع پژوهشی بانک‌ها

ابلاغ آیین‌نامه اجرایی سازوکار هزینه کرد منابع پژوهشی بانک‌ها

آیین‌نامه اجرایی سازوکارهای هزینه کرد منابع امور پژوهشی شرکت‌ها، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت ابلاغ شد.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی هیات دولت، هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ و در اجرای تکلیف مقرر در بند (و) تبصره (۹) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین نامه ا جرایی سازوکارهای هزینه کرد منابع مربوط به امور پژوهشی، شرکت ها، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را به تصویب رساند.

به موجب آیین نامه مذکور، شرکت ها، بانک ها و مؤسسه های فوق موظفند در پایان هر سه ماه معادل ۲۵ درصداز مبلغ منابع موضوع این آیین نامه را به حساب خاص واریز و پس از اخذ تأییدیه خزانه، اسناد مثبته را در سامانه بارگذاری نمایند. در صورت واریز نشدن وجوه مربوط در موعد مقرر توسط هر یک از شرکت ها، بانک ها و مؤسسه ها، به خزانه اجازه داده می شود رأساً مبلغ مربوط را از حساب آنها نزد خزانه برداشت کرده و آن را به حساب خاص واریز کند.

منابع موضوع این آیین نامه در راستای حل مسائل و مشکلات شرکت ها، بانک ها و مؤسسه ها از قبیل توسعه و ارتقای فناوری و نوآوری، افزایش بهره وری، اصلاح ساختار، کاهش هزینه های تولید و توسعه بازار در قالب موارد زیر از طریق مراکز هزینه می شود:

الف- پروژه های پژوهش کاربردی از طریق اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و فناوران

ب- اجرای پایان‌نامه های تحصیلات تکمیلی و پروژه‌های پسادکتری

پ- پروژه های تحقیقاتی دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی غیرشاغل تحت نظارت یکی از مراکز

در مورد شرکت های تابع وزارت صنعت، معدن و تجارت، اولویت هزینه منابع براساس «طرح توانمندسازی و توسعه اشتغال پایدار(تاپ)»، برای حمایت از تجاری سازی و خرید فناوری های بومی است و این وزارتخانه موظف است ظرف یک ماه پس از تصویب این آیین نامه، طرح ها و پروژه های مورد تأیید را در سامانه ملی عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری (ساتع) بارگزاری نماید.

حداقل ۶۰ درصد مبلغ هر پروژه باید به دانشجویان و یا پژوهشگران پسادکتری و یا دانش آموختگان پژوهشگر و یا نیروهای کارورز فعال در پروژه پرداخت شود.

شرکت ها، بانک ها و مؤسسه های مشمول این آیین نامه می توانند حداکثر تا ۱۰ درصد از منابع موضوع این آیین نامه را از طریق دانشگاه‌ ها و مؤسسات پژوهشی که براساس اساسنامه وابسته به وزارتخانه یا سازمان ذیربط بوده و دارای ردیف بودجه‌ای و مجوز از شورای گسترش آموزش عالی هستند، جهاد دانشگاهی و حوزه های علمیه در چارچوب این آیین نامه هزینه کنند.

قراردادهای منعقد شده بین شرکت ها، بانک ها و مؤسسه ها و مراکز باید در سامانه ثبت شده و مطابقت آن با این آیین‌ نامه به تأیید دبیرخانه برسد و پس از اعلام به سازمان برنامه و بودجه کشور و خزانه اجرایی ‌شود. سازمان برنامه و بودجه کشور نیز مبالغ قابل پرداخت به مراکز را به خزانه اعلام و نسبت به تخصیص صد درصد اقدام می کند و در خصوص دانشگاه ها و مراکز پژوهشی غیردولتی به حساب مربوط به دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری واریز کند تا براساس موارد ابلاغ شده در اختیار دانشگاه ها و مراکز مربوط قرار گیرد.

کد خبر: ۸۷٬۶۰۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha