به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در نشست علنی امروز(سه شنبه ۱۷ فروردین ماه) در تشریح وضعیت نهاده های دامی، کشاورزی و پروتئینی کشور، گفت: شاید مهمترین بخشی که در کشور مطرح است بخش زراعی است که حدود ۷۰ درصد آن را گندم تشکیل داده است این در حالی است که تصمیمات خوبی برای گندم صورت گرفته است چراکه شاکله اصلی زراعت ما متکی به تصمیماتی است که برای گندم گرفته شده است.
وی ادامه داد: در حالی در سال ۹۸ حدود ۳۷۵ هزار تن بذر گواهی شده درجه یک در اختیار کشاورزان قرار داده ایم که این رقم در سال ۹۹ به ۴۱۳ هزار تن رسید که یکی از عوامل بسیار مهم غنی سازی است. غنی سازی نکته بعدی است که به سلامت مردم کمک میکند و هم از نظر رشد و افزایش قیمت ها کودهای شیمیایی داشتند برای نخستین بار ۱۱۵ هزار تن بذر به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار دادیم.
وزیر جهاد کشاورزی از طرح جهش تولید در دیمزارها به عنوان یکی از موفقیتهای این حوزه یاد کرد و ادامه داد: دیمزارها بخش مهمی هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند؛ پروژهای با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سطح ۶۶۰ هزار هکتار به صورت پایلوت در ۶ استان و ۷۰ شهرستان و در سطح ۷۴ هزار هکتار آغاز شده است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود با اجرای این پروژه تثبیت شغل، درآمد مناسب برای کشاورزان و تولید ۳۰۰ هزار تن محصول کشاورزی محقق شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به وضعیت تراز تجاری کشور در حوزه کشاورزی طی سالهای گذشته افزود: تراز تجاری در سال ۹۸ از منفی ۶.۶۷ به دو میلیارد و ۴۶۳ در سال گذشته ارتقاء پیدا کرد.
وی با بیان اینکه همچنین سن زدگی برای اولین بار به ۳.۳ کاهش یافت، گفت: کشاورزی قراردادی نیز در سال زراعی گذشته از ۹۰ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرد، همچنین گندم از نظر کیفی درسراسر کشور برای نخستین بار با تعداد بسیار نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. این در حالی است که هجمه ای روی ما بود که کیفیت گندم خوب نیست در صورتی که ۹۲ درصد گندم های مورد بررسی قرارگرفته از کیفیت خوبی برخوردار بودند. خرید تضمینی که در سال ۹۸ اختصاص افتاد ۷.۷ میلیون تن بود که در سال ۹۹ به ۸.۵ میلیون تن رسید و پیش بینی ما این است که در سال پیش رو خرید به ۸.۸ میلیون تن گندم برسد.
خاوازی با بیان اینکه کشت قراردادی دانه های روغنی در سال گذشته را تا ۲۰۰ هزار تن کاهش دادیم، گفت: کشت کلزا از ۲۳۰ هزار هکتار به ۲۲۳ هزار هکتار رسید و از مجلس و کمیسیون کشاورزی به دلیل تصویب قانون خرید تضمینی تشکر می کنم و شما عواید آن را در سال پیش رو برای کلزا خواهید دید و تصمیماتی که برای چغندر قند گرفته شده، بسیار حائز اهمیت است. همچنین ارقام آفتابگردان و گلرنگ را متنوع کردیم و ۵.۵ درصد رشد در تولید ارقام جدید داشتیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم اضافه کرد: در صورت اجرای طرحی که برای جهش تولید آماده کرده ایم به راحتی می توان طی ۴ سال قریب به ۸۰۰ هزار تن روغن را در داخل کشور بدون اینکه گندم و دیگر محصولات استراتژیک تحت تاثیر قرار گیرند، تولید کنیم. همچنین یکی از تصمیمات خوبی که در شورای قیمت گذاری صورت گرفت، کمک به چغندرکاران کشور بود. اگرچه در سال ۹۸ در حدود ۳.۵ میلیون تن چغندر تولید شد ولی این رقم در سال ۹۹ به حدود ۵.۵ میلیون تن رسید و پیش بینی ما این است در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۷ میلیون تن برسد که قریب به ۱.۲ میلیون تن فقط شکر از چغندر می گیریم و قطعاً در سال پیش رو به مرز خودکفایی تولید شکر خواهیم رسید.
وی در رابطه با تولید پنبه نیز توضیح داد در سال ۹۸ مجموعاً ۲۲۲ هزار تن پنبه برداشته کرده ایم و در سال زراعی ۹۹ این عدد به ۲۷۰ هزار تن رسید و در سال ۱۴۰۰ آن را به ۳۲۷ هزار تن خواهیم رساند.
خاوازی درباره وضعیت محصولات پروتئینی تصریح کرد: در تولید گوشت قرمز به ۸۸۱هزار تن، در تولید شیر به ۱۱ میلیون تن و در تولید مرغ به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیدهایم، همچنین مشکلی در تولید تخممرغ و عسل نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی در تشریح دلایل اتفاقات ناگوار بازار مرغ طی دو ماه گذشته توضیح داد: از ابتدای سال گذشته تا بهمن ماه جوجهریزی در بهمن ماه به بیشترین میزان رسیده است به این معنا که آماری بالاتر از بهمن ماه برای جوجهریزی نداشتیم که این امر نیز توسط چند سیستم مختلف کنترل میشود به طور مثال سامانه سما ست توسط سازمان دامپزشکی و بیمه کنترل میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات میدانی انحراف از جوجهریزی حدود ۱.۳درصد است، گفت: جوجهریزی و تولید به میزان طی ماه گذشته به میزان کافی بوده است و حتی ما با تولیدات کمتری مانند ۹۰ میلیون و ۱۱۰ میلیون نیز مشکلی در بازار نداشتیم، از سوی دیگر از آنجا که قدرت خرید مردم طی ماههای گذشته افزایشی نداشته، باید اتفاقات بازار مرغ را در جای دیگری جستجو کرد.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه در حال حاضر احتکار و منجمد کردن مرغ در بازار به چشم میخورد، تصریح کرد: نیاز تهران به مرغ حدود یک هزار و ۲۰۰ تن است در حالی که در سه شیفت حدود هزار تن بستهبندی شد اما ما شاهد تخلفات گسترده در این حوزه هستیم.
خاوازی با بیان اینکه اتفاقات بازار مرغ موجب شد دولت کارگروهی در راستای حل مشکلات این حوزه تشکیل دهد که مسئولیت آن با وزیر جهاد کشاورزی است، ادامه داد: در ۳ روز کاری با برگزاری جلسات و هماهنگیها توانستیم قیمتها را تا حدودی سامان دهیم، تنها در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان و سیستان مشکلاتی وجود دارد که برای آن استان معین تعریف شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال ۹۹ در تولید کره خودکفا شدیم، ادامه داد: واردات گوشت به یک چهارم تا یک پنجم رسیده است.
وی اضافه کرد: بر اساس تصمیم سران سه قوا تمام مسئولیتهای تجاری در بخش کشاورزی از جمله واردات، صادرات و تنظیم بازار بر عهده جهاد کشاورزی نیست، علاوه بر این بر اساس مصوبه هیأت وزیران مسئولیت تنظیم بازار شکر، روغن، برنج، گوشت برعهده جهاد کشاورزی نیست.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه به نمایندگی از دولت از مردم به دلیل اتفاقات بازار مرغ عذرخواهی میکنم، ادامه داد: امیدواریم با تشکیل کارگروه مذکور آرامش به کل کشور بازگردد.
خاوازی وضعیت حوزه باغبانی کشور را خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: درحال حاضر حدود ۳۹۰ هزار تن سیب در انبارها وجود دارد. از سوی دیگر ۸۳۰ هزار تن صادرات داشتیم. حدود ۲۷۵ هزار تن پرتقال، ۶۴ هزار تن کیوی در انبارها داریم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: بخش کشاورزی نیز مانند سایر حوزهها رقابتی بوده و متأثر از قیمت کالاهای دیگر است، به صورت میانگین دستمزد روزانه نیروی کار حدود ۴۹ درصد، حمل و نقل ۳۰درصد و ... افزایش داشته است که این امر در قیمت نهایی محصولات کشاورزی اثرگذار است.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی تمام نهادهها به جز ۴ نهاده از جمله ذرت، کنجاله و دانههای سویا با نرخهای آزاد تأمین میشود.
نظر شما