به گزارش بازار، رحمت الله نوروزی در رابطه با وضعیت کنونی چای در کشور گفت: ما باید از تولید چای داخل حمایت کنیم و زمینه آن هم در استان گیلان وجود دارد.
وی لزوم سیاست گذاری و برنامه ریزی در کمیسیون مربوطه را متذکر شد و افزود: محصولاتی مثل چای و زرشک باید بخوبی مدیریت شود و روسای قوای مقننه و قضاییه تاکید دارند نیازی به هدر دادن ارز در این دو بخش نیست.
نوروزی با بیان اینکه بضاعت لازم برای حمایت از کشاورزان وجود دارد، بهترین چای را محصول داخلی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: دست اندرکاران باید بخوبی در این حوزه ورود کنند ولی یک بازار سیاه برای واسطه گران و دلالان ایجاد کرده اند و زحمت کشاورزان را با واردات چای هدر می دهند.
وی افزود: ما در دوره مجلس هم بحث داشتیم و هم اینک نیز تلاش می کنیم قانون انتزاع به وزارت جهاد باز گردد و اعضای کمیسیون هم طی جلسه ای با آیت الله رئیسی تاکید داشتند که اگر تولید چای به خوبی مدیریت شود بهره وری در چای و برنج بالا می رود.
نوروزی در بخشی دیگری با اعلام اینکه بر فرایند قیمت گذاری باید نظارت شود، گفت: در سال های اخیر با ارز نیمایی چای را وارد کردند ولی باز هم بازار سیاه شکل گرفت و نظارت جدی مجلس را می طلبد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اعلام اینکه چنین معضلاتی در برنج هم وجود دارد ادامه داد: توزیع کننده بخوبی محصول را به دست مصرف کننده نمی رساند و چندین حلقه در این مسیر منتفع می شوند.
نوروزی افزود: از ارز نیمایی عده بسیاری سوءاستفاده کردند و برای ارز آزاد هم نظارت جدی باید صورت گیرد و امید داریم این کار انجام گیرد و معتقدیم دیوان و سازمان محاسبات یکپای نظارت هستند.
همچنین حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی، با اشاره به اینکه قیمت گران ترین چای که ۴ دلار است قیمتی غیر قانونی و ناواقعی است، اظهار کرد: برخی نیم کیلو چای را بیش از ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری کرده اند اما ملاک برای قیمت گذاری چیست؟
وی چای احمد و محمود و دوغزال را گران ترین برند ها معرفی کرد و گفت: اینچای ها برندهای بین المللی هستند که در داخل بسته بندی شده و نیم کیلوی آن ها ۱۲۴ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
حسنی به رادیو گفتوگو گفت: اینچای ها تحت لیسانس هستند و اجازه مخلوط کردن آن ها با چای های دیگر وجود ندارد.
دبیرکل اتحادیه بنکداران ادامه داد: قیمتگذاری در دست وارد کننده هست و با هر قیمتی به ما بدهند قانونا می توانیم با سه درصد افزایش قیمت بفروشیم.
حسنی قیمت ها را متغیر خواند و یاداوری کرد: در سال ۹۸ ده ها بار قیمت ها متفاوت شده است و هر هفته و هر ماه تغییر کرد و حتی بدلیل رقابت ما به سمت در درصد افزایش قیمت می رویم.
وی با اذعان به اینکه تمام بدبختی ما ناشی از ارزهای دولتی است؛ گفت: ارز نیمایی و دولتی پدر بازار داخلی را در اورد و هم اینک حذف نشده است ولی محدودیت دسترسی به این ارز مشکل زاست چون رقابتی در بازار نداریم.
حسنی با انتقاد از محدودیت ارز گفت: هر ایرانی یک میلیون تومان یارانه روغن در سال دارد و از دولت خواستیم آن را مستقیما به مردم بدهند و اجازه دهند قیمت کالاها آزاد شود ولی هم اینک از واردات تا توزیع سواستفاده صورت می گیرد.
وی همچنین افراد فاقد پروانه کسب را مشکل زا ترین در حوزه توزیع و بنکداری دانست و تصریح کرد: بسیاری شرکت ها در طبقات بالای برج های ۲۰ طبقه نشسته اند و فضا را مدیریت می کنند.
حسنی عرضه و تقاضا را بهترین نظارت دانست و خاطرنشان کرد: ما اصلا از دولت ارز نمی خواهیم و فقط می خواهیممحدودیت ورود کالا را بردارد تا ببینیم رقابت چه سمت و سویی می گیرد.
وی گفت: چک وارد کننده دست بانکمرکزی است ولی در خارج اعتباراتی دارد که بعد از یکسال با تولید کننده تسویه حساب می کنند.
نظر شما