۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰
هدف‌گذاری افزایش ۵۵۰ هکتاری زراعت چوب در همدان؛ دولت بسته‌های تشویقی را لحاظ کند
بازار گزارش می‌دهد؛

هدف‌گذاری افزایش ۵۵۰ هکتاری زراعت چوب در همدان؛ دولت بسته‌های تشویقی را لحاظ کند

همدان- در حالی امسال افزایش ۵۵۰ هکتاری زراعت چوب در استان همدان هدف‌گذاری شده که حمایت مسئولان از این اقدام در دوران اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در قالب پرداخت تسهیلات و بسته‌های تشویقی نباید نادیده گرفته شود.

بازار؛ گروه استان‌ها: توسعه زراعت چوب به‌منظور افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی رویکرد دولت بوده به‌طوری‌که بر اساس تکلیف برنامه ششم توسعه باید زراعت چوب به ۷۵ هزار هکتار برسد.

مجلس شورای اسلامی نیز سال ۸۹ با تصویب قانونی، توسعه زراعت چوب را به‌منظور افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به‌عنوان یک تکلیف تعریف کرد و دردی‌ماه سال ۱۳۹۲ دولت مصوبه‌ای در خصوص بهینه‌سازی وضعیت مدیریت منابع طبیعی گذراند که در ماده ۴۸ آن بر ضرورت توسعه زراعت چوب تأکید شده است.

بر همین اساس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور سهم زراعت چوب در تأمین منابع سلولزی را ۴۰ درصد اعلام کرده که طبق برنامه سطح اختصاص‌یافته به این امر تا پایان برنامه ششم توسعه باید به ۷۵ هزار هکتار برسد.

ترغیب مردم و بخش خصوصی برای وارد شدن به این صنعت و اعطای تسهیلات و بسته‌های حمایتی ضامن توسعه زراعت چوب خواهد بود

اما آنچه در این برنامه‌ریزی باید به‌طورجدی موردتوجه قرار گیرد اینکه توسعه زراعت چوب فرصتی مغتنم و راهکاری مطمئن برای احیای جنگل‌ها و جلوگیری از تخریب آن‌ها به شمار می‌رود اما در این میان ترغیب مردم و بخش خصوصی برای وارد شدن به این صنعت و اعطای تسهیلات و بسته‌های حمایتی ضامن توسعه زراعت چوب خواهد بود

ناگفته پیداست که در زراعت چوب نگهداری و رساندن نهال به مرحله برداشت مهم است ضمن اینکه زراعت چوب نه‌تنها کمک‌کار طرح تنفس جنگل است، بلکه به تأمین منابع معیشتی مردم و بهبود فضای سبز شهری نیز کمک می‌کند.

امسال در یک کار جهشی ۳۰ هزار هکتار توسعه زارعت چوب در کشور در دست اجرا است

کارشناسان همان‌طور که بارها اعلام کرده‌اند اجرای طرح ملی زراعت چوب در کشور تنها راه بی‌نیازی کشور از واردات چوب است ضمن اینکه طبق آنچه بارها رسانه‌ای شده در هدف‌گذاری صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده امسال در یک کار جهشی ۳۰ هزار هکتار توسعه زارعت چوب در کشور در دست اجرا است.

البته بارها عنوان‌شده که با این برنامه‌ریزی در دو تا سه سال آینده مشکل زراعت چوب رفع خواهد شد که در این میان استان همدان نیز ظرفیت بالایی برای تولید نهال‌های موردنیاز کشور به‌خصوص استان‌های منطقه غرب دارد.

کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار بازار بابیان اینکه همدان از استان‌های دارای طرح آبخیز، جنگل‌کاری و زراعت چوب است، گفت: جنگل‌های موجود با تلاش و کوشش حفظ می‌شود ضمن اینکه نباید از مشارکت مردم در اجرای طرح‌ها غافل شد.

نسرین دانشمند با تأکید بر اینکه طبق آخرین آمار امسال ۵۰۰ هکتار توسعه زراعت چوب در استان همدان هدف‌گذاری شده است، گفت: استان همدان به لحاظ تولید گونه صنوبر مستعد است.

توسعه و کشت نهال در نهالستان‌ها باید باهدف افزایش سرانه جنگل، بهره‌وری منطقی از آب‌وخاک و با کشت چندمنظوره گونه‌های بومی و اقتصادی و با مشارکت واقعی مردم اجرا شود

وی با تأکید بر اینکه توسعه و کشت نهال در نهالستان‌ها باید باهدف افزایش سرانه جنگل، بهره‌وری منطقی از آب‌وخاک و با کشت چندمنظوره گونه‌های بومی و اقتصادی و با مشارکت واقعی مردم اجرا شود، ادامه داد: سال های گذشته نزدیک به یک هزار هکتار جنگل‌کاری با نهال و یک هزارهکتارجنگلکاری با بذر در زمینه زراعت چوب استان همدان محقق شده است.

دانشمند بابیان اینکه نباید از این موضوع غافل شویم که با توسعه زراعت چوب کمک‌حال منبت‌کاران شهرستان‌های ملایر و تویسرکان هم خواهیم بود، گفت: متأسفانه طی سال‌های اخیر موضوع قاچاق چوب شکل دیگری به خود گرفته تا جایی که در بیشتر هفته‌ها خبرهای قاچاق چوب در رسانه‌ها مخابره می‌شود.

تعهد زراعت چوب امسال استان همدان ۵۵۰ هکتار است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز در همین زمینه در گفتگو با خبرنگار بازار بابیان اینکه زراعت چوب از جمله طرح‌های اقتصاد مقاومتی است تعهد مصوب زراعت چوب در سال جاری در استان همدان را ۵۵۰ هکتار عنوان کرد و گفت: با تحقق این مصوبه سرانه فضای سبز استان همدان افزایش خواهد یافت.

اسفندیار خزائی اجرای طرح زراعت چوب را نیازمند تولید و پرورش نهال‌های مرغوب و سریع ‌الرشد دانست و گفت: بر همین اساس امسال تولید بیش از یک‌میلیون اصله نهال سریع الرشد صنوبر در نهالستان قدس ملایر برنامه‌ریزی‌شده است.

وی گونه اکالیپتوس و گونه‌های «چوب‌ده» را از دیگرگونه‌هایی که برای پرورش مدنظر قرار می‌گیرند؛ عنوان کرد و گفت: این‌گونه ها نسبت به سرما مقاومت کمتری دارند و به همین علت کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند اما در استان همدان  زارعت صنوبر بیشتر مورد اقبال مردم است

خزائی با اشاره به اینکه نهال صنوبر بر اساس هدف زارع مبنی بر زارعت چوب با قطر کم یا زیاد کشت‌شده و در صورت نیاز به چوب با قطر کم در سه یا چهارسالگی نهال نسبت به برداشت آن اقدام می‌شود و برای نهال با قطر بالا در سنین بالاتر یعنی هشت تا ۱۰ سالگی برداشت انجام می‌شود، گفت: معمولاً برای اجرای طرح زراعت چوب در هر هکتار یک هزار و ۳۰۰ اصله نهال غرس می‌شود.

تاکنون یک هزار و ۴۰۰ هکتار زارعت چوب استان همدان انجام‌شده اما تا پایان سال جاری ۵۵۰ هکتار دیگر نیز محقق خواهد شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با یادآوری اینکه تاکنون یک هزار و ۴۰۰ هکتار زارعت چوب استان همدان انجام‌شده اما تا پایان سال جاری ۵۵۰ هکتار دیگر نیز محقق خواهد شد، گفت: با توجه به اینکه توزیع نهال از اسفندماه صورت می‌گیرد در حال شناسایی متقاضیان و بررسی طرح‌های تهیه‌شده از سوی آنان هستیم.

وی با یادآوری اینکه سال گذشته ۴۰۰ هکتار زارعت چوب در استان همدان صورت گرفت، گفت: پرداخت تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت از حمایت‌های دولت برای توسعه و رونق زراعت چوب است به‌طوری‌که به ازای هر هکتار زراعت چوب ۷۸ میلیون ریال تسهیلات پرداخت می‌شود که این تسهیلات بین چهارتا پنج سال دوره تنفس دارند.

امسال ۲۷ فقره آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی استان همدان رخ داد که به‌واسطه آن حدود هشت هکتار آن در جنگل‌های استان در معرض خطر قرار گرفت

خزائی بابیان اینکه امسال ۲۷ فقره آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی استان همدان رخ داد که به‌واسطه آن حدود هشت هکتار آن در جنگل‌های استان در معرض خطر قرار گرفت هرچند آسیب جدی به آن‌ها وارد نشد، گفت: زراعت چوب موجب افزایش اشتغال نیز خواهد بود.

آنچه از صحبت‌ها برمی‌آید اینکه طرح توسعه زراعت چوب کاری اقتصادی و محیط زیستی است به‌نحوی‌که  این طرح علاوه بر تأمین بخش زیادی از چوب موردنیاز جامعه، یک نوع توسعه جنگل و فضای سبز نیز محسوب می‌شود.

هرچند اداره کل منابع طبیعی همدان درصدد ترویج و توسعه نهال‌کاری و زراعت چوب و حمایت از بهره‌برداران به‌عنوان اولویت مهم و محوری است اما حمایت مسئولان از طرح ملی توسعه زراعت چوب در دوران اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در قالب پرداخت تسهیلات و بسته‌های تشویقی نباید نادیده گرفته شود.

کد خبر: ۶۱٬۱۶۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha