۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰
درخواست برای عدم مداخله وزارت بهداشت در صادرات دارو
در جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران مطرح شد

درخواست برای عدم مداخله وزارت بهداشت در صادرات دارو

نمایندگان بخش خصوصی در نشست بیست و هفتم کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از ایجاد اخلال در صدور مجوز صادرات داروهای ساخت داخل، این روند را به نفع صنعت داروی کشور ندانستند که نه‌تنها منابع ارزی این صنعت و کل اقتصاد کشور را کاهش می‌دهد بلکه موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی می‌شود.

به گزارش بازار به نقل از اتاق تهران، بیست‌ و هفتمین نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در حالی برگزار شد که صاحبان صنعت دارو نسبت به دست‌اندازهای ایجاد شده از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در صادرات دارو انتقاد کردند. آن‌طور که هاله حامدی‌فر، نایب‌رئیس این کمیسیون و از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران خبر داد، مجوز صادرات برخی از داروهای ساخت داخل مدتی است که دچار اخلال شده و سازمان غذا و دارو سخت‌گیری‌های تازه‌ای را برای عدم صدور مجوز صادرات برخی از دارو آغاز کرده که به نفع صنایع دارویی و اقتصاد کشور نیست.

به گفته حامدی‌فر، اخلال در صادرات دارو ساخت صنایع داخل کشور، نه‌تنها کشور را از کسب منابع ارزی محروم می‌کند بلکه بازارهای صادراتی که شرکت‌های بخش‌ خصوصی برای دستیابی و حفظ آن تلاش گسترده‌ای کرده‌اند، از دست خواهد رفت.

در همین رابطه، محمود نجفی‌عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران نیز به آخرین آمار منتشر شده از صادرات دارو اشاره کرد که بر مبنای آن، طی چند ماه اخیر در حدود ۲۵ میلیون دلار صادرات دارو صورت گرفته‌است. وی برای رفع مشکلات پیش آمده در صادرات دارو، یک راهکار را توافق با وزارت بهداشت برای اعطای مجوز ورود موقت به شرکت‌های صادرکننده دارو در ازای صادرات، عنوان کرد.

نجفی‌عرب همچنین مداخله وزارت بهداشت در صادرات دارو را مخل کسب‌وکار بنگاه‌ها در این بخش دانست و تاکید کرد که خواسته بخش ‌خصوصی، یکپارچگی تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها در حوزه تجارت خارجی و عدم مداخله وزارت بهداشت در صدور مجوزهای مربوط به صادرات دارو و تجهیزات پزشکی است و متولی صادرات تنها باید سازمان توسعه تجارت باشد.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت با بیان اینکه صاحبان صنایع دارویی از اینکه تمام اختیارات مربوط به حوزه صادرات محصولات این بخش در دست وزارت بهداشت باشد، انتقاد جدی دارد، از این رو طی مذاکرات فعالان اقتصادی و تشکل‌های این بخش با مقامات دولت، درخواست فوری رفع این معضل را مطرح کرده و پیگیری می‌کنیم.

در بخش دیگر این جلسه، موضوع آخرین روند بررسی و اصلاح قانون ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﻘﺮرات اﻣﻮر ﭘﺰﺷﮑﯽ و داروﯾﯽ و ﻣﻮاد ﺧﻮردﻧﯽ و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ مصوب سال ۱۳۳۴ مطرح شد که در این رابطه، حمیدرضا راسخ، عضو کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، از مذاکرات صورت گرفته با مجلس شورای اسلامی و تعامل با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای تدوین لایحه اصلاح این قانون خبر داد و اظهار امیدواری کرد که در دوره یازدهم مجلس، این قانون به‌روز شود.

نامه تشکل‌های حوزه سلامت به رئیس‌جمهور
هم‌چنین، در این جلسه آخرین اتفاقات مربوط به پیگیری مصوبه IRC که چندی پیش از سوی هیات مقررات‌زدایی ابلاغ و بر اساس آن سازمان غذا و دارو مکلف به اصلاح برخی رویه‌ها از جمله تعدیل نرخ‌های مربوط به IRC شد، به بحث گذاشته شد و به گفته محمود نجفی‌عرب، نامه‌ای به امضای تمامی تشکل‌های حوزه سلامت برای رئیس‌جمهور ارسال و در آن خواسته شده‌است تا شخص اول اجرایی کشور نسبت به عدم اجرای این مصوبه از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، تصمیم‌گیری کند.

نجفی‌عرب همچنین عنوان کرد که باید نامه دیگری نیز به مجلس ارسال شود و با استناد به قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار، نسبت به رفع این مشکل تصمیم‌گیری جدی و فوری صورت گیرد.

در بیست‌وهفتمین جلسه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران همچنین، موضوع همکاری و امضای تفاهم‌نامه فدراسیون اقتصاد سلامت با موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران مطرح و توضیحاتی در این باره از سوی دبیرکل این فدراسیون ارائه شد.

به گفته حمیدرضا محمدی، به دنبال امضای این تفاهم‌نامه همکاری، کمیته آموزش در فدراسیون اقتصاد سلامت برای برنامه‌ریزی  دوره‌های آموزشی ویژه تشکل‌های حوزه سلامت تشکیل شد. وی یادآوری کرد که در فاز نخست، اولین دوره آموزشی از سوی فدارسیون اقتصاد سلامت با همکاری موسسه آیتک اتاق تهران هم زمان با روز ملی پژوهش و آموزش در بیست و چهارم آذرماه برگزار می‌شود.

کد خبر: ۵۵٬۵۱۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha