۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵
امسال؛ بهره برداری از نخستین اسکله بندر صادراتی تنبک
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد

امسال؛ بهره برداری از نخستین اسکله بندر صادراتی تنبک

مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، از تکمیل و بهره‌برداری از نخستین اسکله صادرات ال‌پی‌جی بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا ابتدای زمستان امسال خبر داد.

به گزارش بازار، محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، در حاشیه بازدید میدانی از روند فعالیت‌های تکمیلی طرح‌های پارس جنوبی از آمادگی بندر خدماتی – صادراتی تنبک برای صادرات نخستین محموله ال‌پی‌جی پالایشگاه‌های گازی منطقه پارس دو تا پایان امسال خبر داد و گفت: فعالیت‌های اجرایی ساخت یک پست اسکله بارگیری و صادرات ال‌پی‌جی (پروپان و بوتان) بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا پایان آبان‌ماه تکمیل و پس از انجام فعالیت‌های مرتبط با راه‌اندازی این اسکله، امکان انتقال و صادرات نخستین محموله ال‌پی‌جی از پالایشگاه فاز ۱۹ از طریق این بندر تا پایان امسال فراهم می‌شود.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای تکمیل دیگر مخازن ال‌پی‌جی پالایشگاه‌های مستقر در منطقه پارس دو خبر داد و افزود: تلاش می‌شود تا پایان سال ۹۹، دو مخزن از چهار مخزن ذخیره‌سازی موجود در هر یک از پالایشگاه‌های گازی فازهای ۱۳ و ۲۲-۲۴ پارس جنوبی تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد، به این ترتیب امکان انبارش و صادرات ال‌پی‌جی سرد از این مخازن امکان‌پذیر می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ساخت خطوط لوله انتقال ال‌پی‌جی از پالایشگاه‌های منطقه پارس دو به بندر خدماتی - صادراتی تنبک را از دیگر پروژه‌های در حال اجرای شرکت نفت و گاز پارس عنوان کرد و گفت: عملیات احداث ۶ رشته خط لوله ۱۶ و ۲۴ اینچ به طول ۸ کیلومتر به منظور انتقال پروپان و بوتان تولیدشده در پالایشگاه‌های فازهای ۱۳ و ۲۲-۲۴ پارس جنوبی به بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا پایان دی‌ماه امسال تکمیل و امکان صادرات این دو فرآورده تولیدی به مبادی مصرف فراهم می‌شود.

مشکین‌فام با اشاره به فعالیت‌های در حال اجرا به‌منظور دستیابی به اهداف برنامه نگهداشت تولید در میدان گازی پارس جنوبی افزود:با توجه به فعالیت‌های اجرایی انجام شده در بخش فراساحل اعم از تمیزکاری، اسیدکاری، تکمیل چاه‌ها و دیگ فعالیت‌های مرتبط با دریا، پیش‌بینی می‌شود که تولید پایدار روزانه گاز امسال از چاه‌های یادشده حدود ۷۰ میلیون مترمکعب محقق شود.

وی با اشاره به تکمیل عملیات لوله‌گذاری دریایی کیش به بندر آفتاب گفت: لوله‌گذاری این پروژه به طول ۱۸ کیلومتر در دو مرحله انجام شده است و پس از انجام اقدام‌های تکمیلی و اتصال دو طرف این خط لوله، انتقال گاز شیرین از خط هفتم شبکه سراسری گاز به دو نیروگاه گازی کیش و دیگر مبادی مصرف تا پایان آذرماه محقق می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره فعالیت‌های پیش روی طرح توسعه میدان گازی کیش نیز گفت: هم‌اکنون عملیات تکمیل چاه‌ها در این میدان در حال اجراست. با تکمیل این مرحله، گاز تولیدی از میدان کیش با خط لوله ۳۲ اینچی به طول ۲۰۰ کیلومتر به پالایشگاه فازهای ۶ و۷ و ۸ واقع در منطقه عسلویه ارسال و از ظرفیت خالی این پالایشگاه و دیگر پالایشگاه‌های مستقر در عسلویه برای فرآورش گاز این میدان استفاده می‌شود.

مشکین‌فام درباره فرآیند مذاکرات برای امضای قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد بی و اخبار منتشرشده مبنی بر حضور نیافتن شرکت هندی در این پروژه افزود: شرکت نفت و گاز هند (اون‌ان‌جی‌سی) به‌دلیل اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تاکنون هیچ‌گونه اقدام جدی مبنی بر حضور در این پروژه انجام نداده است، بنابراین مقدمات کار برای توسعه این میدان مشترک در حال انجام است و به‌زودی قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد بی بین شرکت ملی نفت به عنوان کارفرما و شرکت ایرانی پتروپارس به عنوان پیمانکار امضا می‌شود.

وی با بیان اینکه هیچ ممانعتی برای حضور هندی‌ها و سرمایه‌گذاری در توسعه این میدان وجود ندارد، گفت: قرارداد توسعه این میدان با شرکت پتروپارس، به‌منظور اطلاع و بررسی‌های لازم برای طرف هندی هم ارسال می‌شود تا در صورت تمایل به حضور در طرح توسعه میدان گازی مشترک فرزاد بی اقدام‌های لازم انجام شود، در غیر این صورت فعالیت‌های توسعه این طرح را شرکت پتروپارس انجام می‌دهد.

کد خبر: ۴۹٬۱۹۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha