۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶
کمبود انسولین در داروخانه‌ها با وجود افزایش واردات
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد

کمبود انسولین در داروخانه‌ها با وجود افزایش واردات

پاک مهر، نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: حدود ۱۰ درصد مردم دیابت دارند و مصرف داروی انسولین با افزایش روبروست بنابراین نیاز به برنامه ریزی مستمر داریم.

به گزارش بازار، سیدمحمد پاک مهر افزود: کشور ما به لحاظ تولید انسولین هیچ مشکلی ندارد و به مقدار نیاز بیماران انسولین در کشور تولید می‌شود، اما شکل انسولین تولیدی در کشور به صورت ویال است که خوشبختانه یا متاسفانه با واردات انسولین‌های قلمی به کشور استقبال بالایی از طرف بیماران دیابتی به استفاده از این نوع انسولین صورت گرفت و بسیاری از کسانی که از ویال استفاده می‌کردند داروی خود را با نوع قلمی جایگزین کردند زیرا استفاده از نوع قلمی آسان‌تر است و تمام بیماران در تحصیلات علمی مختلف می‌توانند به راحتی استفاده کنند.

وی ادامه داد: بخشی از انسولین‌های قلمی از طریق واردات تأمین و بخشی هم در داخل تولید می‌شود و طبق آماری که در اختیار داریم میزان واردات انسولین در شش ماهه امسال نسبت به ۶ ماهه سال گذشته نه تنها کاهشی نبوده بلکه افزایشی نیز بوده و یک و سه دهم برابر بیشتر از سال ۹۸ بوده است، اما چه اتفاقی افتاده است که امروزه کمبود انسولین در کشور وجود دارد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس اظهار داشت: آنچه که ما درباره دلایل کمبود انسولین احساس می‌کنیم و با توجه به افزایش واردات در سال جاری نسبت به سال گذشته، اولا دارو توزیع مناسبی ندارد و نظارت مناسبی هم در توزیع انسولین صورت نمی‌گیرد؛ دوم اینکه برخی افراد سودجو دست به احتکار زده‌اند و مافیای دارو هستند و متأسفانه از مسیرهای رانت و رابطه استفاده و این دارو را احتکار می‌کنند و سوم اینکه در حوزه دارو قاچاق اتفاق می‌افتد.

پاک مهر اضافه کرد: دلیل دیگری که می‌توان به عوامل کمبود انسولین اضافه کرد موضوع قاچاق دارویی بود که در کشور عراق صورت گرفت که متاسفانه برخی‌ها جو روانی راه انداخته‌اند.

وی گفت: با برخی از داروخانه‌ها صحبت کردم که می‌توان گفت ویال انسولین در تمام داروخانه‌ها وجود دارد و در برخی داروخانه‌ها هم حتی نوع قلمی وجود دارد که باید پزشکان در تجویز دقت و مسؤولان نیز نظارت‌ها را تشدید کنند تا این دارو به درستی به دست بیماران برسد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: نظارت‌ها حتما و اجبارا باید تشدید و علمی شود. توزیع از تولید حتی از منابع واردات تا مصرف باید نظارت دقیق و هوشمند و آمار هم به صورت مرتب به دستگاه‌های نظارتی ارسال شود.

وی گفت: دستگاه‌های نظارتی و قضایی کشور نیز باید با عوامل و کسانی که این نابسامانی را در کشور به وجود آورده اند برخورد جدی کنند.

کد خبر: ۴۹٬۱۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha