محمد علی نیکبخت در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: به منظور احیا و بازسازی قنوات سیستان و بلوچستان در سال جاری تاکنون ١۵۵ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی و استانی مصوب شده است.
وی با اشاره به اینکه این میزان اعتبار صرف مقاوم سازی و افزایش ایمنی ١٧٠رشته قنات در سطح استان سیستان و بلوچستان می شود، افزود: در حال حاضر در این استان یک هزار و ۹۲۵رشته قنات وجود دارد که از لحاظ تعداد قنات رتبه ششم کشوری و از لحاظ وابستگی بخش کشاورزی به آب قنات رتبه چهارم کشوری را داراست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قنوات علاوه بر نقش پررنگ در تولید محصولات کشاورزی، از بعد امنیتی، سیاسی و پدافند غیرعامل به ویژه در این استان استراتژیک دارای اهمیت هستند.
وی با بیان اینکه از دیرباز مشارکت مردمی در حفظ و نگهداری از قنوات وجود داشته است، تصریح کرد: در حال حاضر این منابع آبرسانی توسط مردم بهصورت خودجوش نگهداری و لایروبی میشود اما تجهیز و تحکیم قنات، نصب درپوش، مهار قنوات از خطر سیل و کول گذاری قنات با اعتبارات اختصاصیافته، انجام میشود.
نیکبخت تصریح کرد: احیا و بازسازی قنوات تاثیر زیادی در تامین آب با کیفیت، اسکان جمعیت، تامین آب شرب مورد نیاز مردم و افزایش تولید محصولات کشاورزی دارد.
نظر شما