۱۸ مهر ۱۴۰۵ - ۱۸:۱۱

مسکن استیجاری در سنگلاخ | معانت مسکن وزارت راه در سیبل انتقادات

مسکن استیجاری اگر چه قرار بود با ۱۰ هزار واحد مسکونی در اواخر سال گذشته رونمایی کند اما به نظر می رسد عدم همراهی برخی استان ها این طرح را هنوز به مرحله رونمایی نرسانده است.

بازار؛ گروه راه و مسکن: در حالی وزارت راه و شهرسازی و در راس آن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به ریاست حبیب الله طاهرخانی قرار بر این بود که ۱۰ هزار واحد مسکونی در اواخر سال گذشته به مرحله بهره برداری برسد. هر چند وزیر راه و شهرسازی وقوع جنگ را دلیل عدم افتتاح این واحدهای مسکونی دانست اما به نظر می رسد این طرح با یک سری موانع اساسی مواجه شود.

مسکن استیجاری در سنگلاخ | معانت مسکن وزارت راه در سیبل انتقادات

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که طرح مسکن استیجاری قرار بود از سال گذشته و با وعده ۱۰ هزار واحد مسکونی وارد عملیات اجرایی شود اما هنوز استارت تحویل این واحدها آغاز نشده است؟ گفت: ثبت نام مسکن استیجاری انجام شده است، اما به دلیل تجارب قبلی که ثبت نام صورت می‌گرفت و بعد از آن شروع به تعدیل کنیم آنچه که تمام بررسی‌ها صورت می‌گیرد به اطلاع عموم برسد بنابراین بزودی عملیات تحویل واحدهای مسکونی استیجاری نه تنها فقط در کشور بلکه در تهران نیز صورت می‌گیرد.

او در پاسخ به این پرسش که سال گذشته وعده داده بودید که ۱۰ هزار مسکن در قالب مسکن استیجاری تحویل می‌شود؟ گفت: تحویل ۱۰ هزار مسکن استیجاری را اعلام کرده بودیم، اما شرایط کشور به لحاظ جنگ شرایط پیچیده‌ای شد، اما با این حال تصور می‌شود که بیش از ۵ هزار واحد مسکونی تا مهر ماه امسال آماده و تحویل شود.

آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی حاکی از آن است که تا نیمه ماه قبل ۵۹۶۹ واحد مسکن استیجاری در سامانه این وزارتخانه ثبت شده و سهمیه ابلاغی ۱۰۸۲۰ واحد بوده است.

بر این اساس برای استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، البرز و سیستان و بلوچستان (ایرانشهر) به ترتیب ۱۸۲۰ واحد، ۱۲۳۲، ۵۶۷، ۴۱۰ و ۱۵۰ واحد سهمیه در نظر گرفته شده است.

در استان‌های مازندران، گلستان و گیلان نیز به ترتیب ۲۹۰، ۲۳۰ و ۲۶۰ واحد سهمیه ابلاغ شده است. در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خوزستان، مرکزی، قم، اردبیل، قزوین، زنجان، یزد، کرمانشاه، اصفهان و خراسان جنوبی به ترتیب سهمیه ۴۶۶ واحد، ۴۴۰، ۸۷۲، ۱۵۰، ۱۶۰، ۱۴۰، ۱۴۰، ۱۳۰، ۱۰۰، ۳۴۰، ۶۱۰ و ۱۰۰ واحد سهمیه استانی ابلاغ شده است.

در لارستان استان فارس ۷۳ واحد، چهارمحال و بختیاری ۱۰۰ واحد، ایلام ۷۰ واحد، لرستان ۳۱۰ واحد، سیستان و بلوچستان (شمال)۱۵۰ واحد، کرمان ۳۰۰ واحد، همدان ۲۰۰ واحد، کردستان ۲۷۰ واحد، هرمزگان ۲۴۰ واحد سمنان ۴۰ واحد، بوشهر ۱۱۰ واحد، جنوب کرمان ۷۰ واحد، خراسان شمالی ۱۳۰ واحد و شرق سمنان (شاهرود) ۲۰ واحد در مسکن استیجاری سهمیه دارند.

در این طرح میزان اجاره‌بهای واحدها متناسب با دهک درآمدی خانوارها تعیین می‌شود و برای دهک‌های مختلف، تخفیف‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است و برای دهک‌های یک و دو، اجاره‌بهای واحد معادل ۳۵ درصد قیمت روز واحد تعیین می‌شود. برای دهک‌های سه و چهار، ۴۵ درصد و برای دهک‌های پنج و شش نیز ۵۵ درصد تخفیف در نظر گرفته خواهد شد که جزئیات آن متناسب با اعداد و ضوابط تعیین‌شده اعلام می‌شود.

کد خبر: ۴۳۲٬۶۸۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha