۲۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۱
واردات وزنی کالا به گمرک‌های گیلان ۷۶ درصد افزایش یافت

واردات وزنی کالا به گمرک‌های گیلان ۷۶ درصد افزایش یافت

ناظر گمرکات گیلان و مدیرکل گمرک بندرانزلی از افزایش ۷۶ درصدی واردات کالا به گمرکات این استان از نظر وزنی خبر داد.

به گزارش بازار، رسول امیدی روز دوشنبه در نشست خبری در ستاد گمرکات استان گیلان اظهار کرد: در چهار ماه نخست امسال ۶۶۸ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۴۵۷ میلیون دلار از طریق گمرکات گیلان وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۱۶ درصد و از نظر ارزشی ۴۳ درصد رشد داشته است.

وی افزود: کالاهای اساسی از نظر وزنی ۷۹ درصد و از نظر ارزش دلاری ۶۴ درصد کل واردات گمرکات گیلان را به خود اختصاص داده‌اند.

ناظر گمرکات استان گیلان بیان کرد: حجم مبادلات تجاری گمرکات گیلان در چهار ماه نخست امسال با وجود محدودیت‌ها و شرایط حاکم بر تجارت خارجی کشور در بخش‌های مختلف افزایش داشته است؛ به طوریکه در این مدت ۶۶۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۶۷ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شده که ۱۶ درصد افزایش داشته است.

امیدی اضافه کرد: در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۵، ۵۳۷ هزار تن کالا در گمرکات استان ترانزیت شده که در این بخش شاهد رشد ۲۴ درصدی بوده ایم؛ بخش قابل توجهی از این ترانزیت از طریق مرز آستارا انجام شده است.

مدیرکل گمرک بندرانزلی در خصوص وضعیت درآمدهای گمرکی استان در شرایط کنونی کشور، گفت: طی این مدت درآمدهای گمرکات گیلان که به حساب خزانه واریز می‌شود نیز بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافته است که بخشی از این رشد ناشی از افزایش واردات بویژه کالاهای اساسی بوده است.

وی اظهارکرد: تسهیل فرآیندهای گمرکی، همکاری دستگاه‌های متولی، همراهی بخش خصوصی و فعال شدن توافقنامه اوراسیا از جمله اقداماتی بوده که به تسریع و تسهیل تجارت و تامین کالاهای اساسی، مواد اولیه، تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز کشور مصوبات و بخش نامه تسهیل گرایانه در حوزه تجارت در شرایط اضطرار و تفویض اختیارات به استانداران کمک کرده است.

امیدی در ادامه با اشاره به الحاق محدوده‌های جدید به منطقه آزاد انزلی، اظهار کرد: با تکمیل زیرساخت‌های این محدوده‌ها و استقرار گمرک می‌توان زمینه استفاده بهتر از ظرفیت‌های جدید و توسعه فعالیت‌های تجاری را فراهم کرد.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای مدیریت هماهنگ مرزی و افزایش هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط، گفت: برای افزایش ۲ تا سه برابری حجم مبادلات، زیرساخت‌های موجود باید متناسب با این هدف توسعه یابد.

مدیرکل گمرک بندرانزلی اضافه کرد: برای توسعه تجارت کشور باید همکاری بیشتری بین بخش دولتی و خصوصی ایجاد شود؛ رسانه‌ها نیز در تبیین واقعیت‌های اقتصادی و تجاری و جلوگیری از ایجاد بار روانی منفی در جامعه در شرایط حساس کنونی نقش مهمی بر عهده دارند.

امیدی با بیان اینکه جنگ تحمیلی سوم تنها جنگ مسلحانه و فیزیکی نیست بلکه بخش اعظم آن جنگ اقتصادی و تحریم‌های بین المللی است، تصریح کرد: در شرایطی که فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها یکی از ابزارهای اصلی دشمن برای رسیدن به اهداف شوم خود و ناامیدی مردم بشمار می‌رود، تسهیل تجارت، تامین کالاهای اساسی و حفظ جریان مبادلات تجاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: طبق تجارب کسب شده در ماه‌های اخیر، امنیت و آرامش نسبی حاکم بر شمال کشور ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت از مسیر بنادر و گمرکات شمالی ایجاد کرده و مسئولان می‌توانند از این فرصت بدست آمده برای توسعه زیرساخت‌ها و افزایش سهم این مناطق در تجارت کشور استفاده کنند.

امیدی تاکید کرد: اگرچه ظرفیت‌های شمال کشور نمی‌تواند به طور کامل جایگزین مسیرهای جنوبی شود؛ اما با توسعه زیرساخت‌ها می‌توان ۳۰ تا ۴۰ درصد از مبادلات تجاری کشور را از طریق گمرکات شمالی پوشش داد.

به گفته ناظر گمرکات گیلان، تحقق این امر نیازمند تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل، راه‌آهن، جاده‌های دسترسی، انبارها، امکانات تخلیه و بارگیری، ساختمان‌های اداری و زیرساخت‌های لجستیکی است.

وی بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز در این زمینه تاکید کرد و افزود: می‌توان از شرکت‌های فعال در حوزه لجستیک و سرمایه‌گذاران که در شرایط فعلی در بنادر جنوبی با کاهش فعالیت مواجه شده‌اند دعوت و مشوق‌های مناسبی برای آنان ایجاد کرد تا به سمت بنادر و گمرکات شمالی هدایت شوند؛ تقویت زیرساختها در بنادر و گمرکات گیلان به نفع تجارت کشور و استان خواهد بود.

امیدی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه‌های زیرساختی استان، تصریح کرد: امیدواریم با تغییر رویکرد در تجارت کشور در آینده شاهد توجه بیشتر به بنادر و گمرکات شمال کشور باشیم.

کد خبر: ۴۲۳٬۲۰۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha