۲۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۶
۹۹.۳ درصد مساحت خراسان جنوبی درگیر خشکسالی شدید و متوسط است

۹۹.۳ درصد مساحت خراسان جنوبی درگیر خشکسالی شدید و متوسط است

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: ۹۱.۳ درصد مساحت استان، درگیر خشکسالی شدید و هشت درصد نیز درگیر خشکسالی متوسط است که در مجموع ۹۹.۳ درصد مساحت استان را شامل می‌شود.

به گزارش بازار، جواد نخعی روز یکشنبه اظهار کرد: میانگین دمای استان در ۱۱ ماه گذشته ۲۰.۳ درجه سلسیوس بوده که نسبت به میانگین بلندمدت یک‌ونیم درجه و نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه‌دهم درجه افزایش داشته است.

وی افزود: میانگین بارش استان در این مدت ۱۲۶.۹ میلی‌متر ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۷۹ درصد افزایش دارد، اما در مقایسه با میانگین بلندمدت تنها پنج درصد افزایش نشان می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی ادامه داد: با وجود افزایش بارندگی در سطح استان، در شهرستان‌های غربی، شمال‌غربی و شرقی از جمله عشق‌آباد، طبس، سرایان، فردوس، اسدیه و زیرکوه کاهش بارش نسبت به میانگین‌های مورد انتظار مشاهده شده است.

وی میانگین بارش کشور را ۲۳۰.۲ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: بارش کشور نیز نسبت به سال گذشته ۷۳ درصد افزایش داشته، اما در مقایسه با میانگین بلندمدت تنها ۶ دهم درصد افزایش ثبت شده است.

نخعی درباره پیش‌بینی فصلی هواشناسی بیان کرد: از اواسط مرداد تا اواسط آبان، افزایش یک تا ۲ درجه‌ای دما نسبت به شرایط نرمال در استان پیش‌بینی می‌شود و از ۱۵ آبان تا اواسط دی ماه نیز دما بین نیم تا یک درجه بالاتر از شرایط نرمال خواهد بود.

وی گفت: از نظر بارش نیز در بازه زمانی ۱۵ مهر تا ۱۵ آذر، افزایش بارندگی به میزان پنج تا ۲۵ میلی‌متر نسبت به شرایط نرمال پیش‌بینی می‌شود و از ۱۵ آذر تا اواسط دی ماه، وضعیت بارشی استان نزدیک به شرایط نرمال خواهد بود.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به شرایط دمایی استان در تابستان امسال افزود: هفتم تیرماه گرم‌ترین روز سال جاری در استان بود که در بندان دمای ۴۸.۷ درجه سلسیوس، در طبس ۴۷.۴ درجه و در مرکز استان ۴۲.۶ درجه سلسیوس ثبت شد.

وی اظهار کرد: میانگین دمای هوا در تیرماه امسال یک‌ویک‌دهم درجه سلسیوس بیشتر از شرایط نرمال بود و خراسان جنوبی از این نظر در شمار چهار استان گرم کشور قرار گرفت.

نخعی درباره شرایط دمایی روزهای پیش رو نیز گفت: دمای نرمال مرکز استان در این ایام حدود ۳۶ تا ۳۷ درجه سلسیوس است و پیش‌بینی می‌شود طی روزهای آینده مقداری از دما کاسته شود.

کد خبر: ۴۲۲٬۹۹۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha