۲۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۹
امیدها برای توافق بر سر تنگه هرمز کمرنگ شد

امیدها برای توافق بر سر تنگه هرمز کمرنگ شد

رویترز گزارش داده است که مذاکرات برای بازگشایی تنگه هرمز، به‌دلیل افزایش مطالبات تهران و واشنگتن، با مانع جدیدی روبه‌رو شده است.

به گزارش بازار به نقل از رویترز، ایران اعلام کرده مذاکرات با عمان درباره سازوکار عبور و مرور در تنگه هرمز به مراحل پایانی نزدیک شده، اما بازگشایی مسیر را مشروط به «پرداخت غرامت، پایان تحریم‌ها و توقف تهدیدهای نظامی آمریکا» کرده است.

دونالد ترامپ نیز در واکنش، مطالبه‌ای جدید مطرح کرده و گفته ایران باید بابت خسارات و تلفات ناشی از جنگ‌ها، حملات و اعتراضات، غرامت پرداخت کند. او همچنین خواستار پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان حملات منتسب به ایران یا نیروهای مورد حمایت آن در منطقه شده است.

گره اصلی، خودِ مسیر عبور نیست؛ مسئله بر سر کنترل و هزینه دسترسی به هرمز است.

بر اساس گزارش رویترز، توافق احتمالی ایران و عمان شامل تعیین مسیرهای جدید کشتیرانی، ایمنی ناوبری، خدمات دریایی، حفاظت محیط‌زیست و مقابله با جرائم دریایی خواهد بود.

اما واشنگتن همچنان با هر سازوکاری که به تهران اجازه دهد برای عبور از تنگه هرمز هزینه دریافت کند، مخالفت کرده است.

اهمیت موضوع فقط ژئوپلیتیکی نیست. پیش از آغاز جنگ، حدود *یک‌پنجم تجارت جهانی نفت و LNG* از تنگه هرمز عبور می‌کرد. اختلال در این مسیر مستقیماً بر قیمت نفت، هزینه حمل‌ونقل و تورم جهانی اثر می‌گذارد.

بازار نیز به این تحولات واکنش نشان داده است؛ قیمت نفت روز دوشنبه حدود *۵ درصد افزایش یافت*، زیرا احتمال توافق برای بازگشایی هرمز کاهش پیدا کرد.

نکته مهم:

حتی اگر توافقی میان ایران و عمان حاصل شود، موضع آمریکا درباره دریافت هزینه برای عبور از هرمز می‌تواند به یکی از مهم‌ترین نقاط اختلاف در مرحله بعدی مذاکرات تبدیل شود.

کد خبر: ۴۲۲٬۴۳۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha