۲۷ تیر ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۱
دولت ۹۰ هزار میلیارد ریال به گندم‌کاران قزوین بدهکار است

دولت ۹۰ هزار میلیارد ریال به گندم‌کاران قزوین بدهکار است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین شده، گفت: دولت در حال حاضر حدود ۹۰ هزار میلیارد ریال به گندم‌کاران قزوینی بدهکار است.

به گزارش بازار، فرامرز حریری‌ مقدم روز شنبه در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، با تشریح آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم از تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان انتقاد کرد و یادآور شد: تاکنون ۱۷۸ هزار و ۲۹۳ تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده، اما دولت هنوز هیچ مبلغی بابت این خریدها پرداخت نکرده است.

وی با اشاره به وضعیت سایر استان‌های کشور در این زمینه، اظهار کرد: حتی در استان گلستان که خرید گندم آن خردادماه به پایان رسیده، تاکنون تنها ۲۵ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده و انتظار داریم با پیگیری‌های دولت، روند پرداخت‌ها سرعت بگیرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه نیاز سالانه استان قزوین به گندم حدود ۱۶۰ هزار تن است، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۱۷۸ هزار تن گندم در استان خریداری شده و این میزان از نیاز داخلی استان نیز بیشتر است.

به گفته این مسوول، گندم کالایی ملی است و جابه‌جایی آن میان استان‌ها امری طبیعی محسوب می‌شود؛ همان‌گونه که بخشی از گندم تولیدی قزوین به سایر استان‌ها ارسال می‌شود، گندم سایر استان‌ها نیز در صورت نیاز وارد قزوین خواهد شد.

حریری‌ مقدم در عین حال از پلیس راه و دستگاه‌های نظارتی خواست تا از خروج غیرمجاز گندم پیش از تحویل به مراکز خرید جلوگیری کنند تا تعهد خرید استان به طور کامل محقق شود.

وی با اشاره به شاخص‌های کیفی گندم خریداری‌ شده، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد کیفیت این محصول نسبت به سال گذشته بهبود یافته و میزان رطوبت، افت مفید، افت غیرمفید و سن‌زدگی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته که این موضوع نتیجه پایش مستمر مزارع، همکاری کشاورزان و مدیریت صحیح فرآیند خرید است.

وی تاکید کرد: با وجود همکاری حداکثری در فرآیند خرید، سازمان جهاد کشاورزی موظف است از سرمایه دولت نیز صیانت کند و نمی‌توان بدون رعایت ضوابط، افت محصول را نادیده گرفت؛ زیرا در نهایت کسری انبارها متوجه بیت‌المال خواهد بود.

حریری‌مقدم با اشاره به دغدغه کارخانه‌های آرد استان برای تامین گندم باکیفیت، پیشنهاد کرد: واحدهای صنعتی به جای تحمیل هزینه به دولت، از ظرفیت کشاورزی قراردادی استفاده کنند.

وی ادامه داد: کارخانه‌ها می‌توانند پیش از فصل کشت با کشاورزان قرارداد منعقد کرده و در ازای پرداخت مشوق‌های لازم، گندم با کیفیت مورد نیاز خود را تولید و خریداری کنند؛ ظرفیتی که هم در قانون پیش‌بینی شده و هم از حمایت‌های لازم برخوردار است.

این مسوول از تخصیص ۲۰ میلیون مترمکعب آب برای بخش کشاورزی استان قدردانی کرد و گفت: این اقدام با پیگیری‌ مستمر استاندار قزوین و همکاری وزارت نیرو محقق شد و در شرایطی که استان در ششمین سال خشکسالی قرار دارد، اقدامی ارزشمند و امیدبخش برای کشاورزان محسوب می‌شود.

وی افزود: این میزان آب در سه مرحله و با برنامه‌ریزی مشترک میان سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه‌ای و تشکل‌های بهره‌برداران توزیع خواهد شد و تاکنون مرحله نخست آن بدون تنش در حال اجراست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: امیدواریم با بارش‌های پیش‌بینی‌شده در ماه‌های آینده و مدیریت صحیح منابع آبی، فشار ناشی از خشکسالی بر بخش کشاورزی استان کاهش یافته و شرایط بهتری برای تولیدکنندگان فراهم شود.

کد خبر: ۴۱۸٬۱۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha