۸ تیر ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۵
فرآوری پشم در ایلام ۵۰ برابر ارزش افزوده ایجاد می‌کند

فرآوری پشم در ایلام ۵۰ برابر ارزش افزوده ایجاد می‌کند

کار پشم‌چینی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک عشایر استان ایلام آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود امسال هزار و ۷۰۰ تُن پشم به ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد تومان جمع‌آوری شود.

به گزارش بازار، صدای پشم‌چینی در دل کوه‌ها و دشت‌های ایلام نویدبخش رسیدن روزهای گرم سال است و بیش از ۱۰ هزار خانوار عشایری استان، همه‌ ساله به مدت دو ماه کار پشم‌چینی دام‌های خود را انجام می‌دهند.

در این آیین دیرینه، دامداران پس از بازگشت از مناطق گرمسیری، ابتدا گوسفندان را شست‌وشو می‌دهند تا پشم‌ها تمیز و دام‌ها شاداب شوند و سپس مردان ایل با بهره‌گیری از دستگاه‌های پشم‌چینی و قیچی‌های سنتی دست به کار می‌شوند به گونه‌ای که برای پشم‌چینی هر گله ۳۰۰ راسی، در یک روز کاری به یک گروه ۱۴ تا ۱۵ نفره نیاز است.

مدیرکل امور عشایری ایلام در این باره اظهار کرد که جامعه عشایر استان با در اختیار داشتن یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک، سالانه افزون بر یک هزار و ۷۰۰ تن پشم مرغوب تولید می‌کند که ارزش اقتصادی این محصول نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

فرشاد یاسمی روز یکشنبه بیان کرد: اداره‌کل امور عشایر استان نیز با هدف تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از خام‌فروشی، خرید این محصول را در دستور کار قرار داده و اکنون ۱۴ شرکت تعاونی در نقاط مختلف استان، پشم مازاد عشایر را خریداری می‌کنند.

وی گفت: بخشی از پشم‌های خریداری‌ شده برای فرآوری به کارخانه‌های بزرگ در استان‌هایی چون اصفهان و آذربایجان شرقی فرستاده می‌شود و بخش دیگر در کارگاه‌های حلاجی داخل استان، با بهره‌گیری از دستگاه‌های شست‌وشو و شانه‌زنی (کاردینگ) آماده‌سازی می‌شود.

مدیرکل امور عشایری ایلام افزود: این مواد اولیه پس از فرآوری، در اختیار حدود ۸۰۰ بانوی بافنده ایلامی قرار می‌گیرد تا در تار و پود دست‌بافته‌های آنان به ویژه قالی‌بافی و جاجیم بافی مورد استفاده قرار گیرد.

یاسمی تاکید کرد: قرار گرفتن پشم مرغوب عشایر در مسیر زنجیره ارزش، تبدیل آن به نخ و در نهایت بافت فرش، قالیچه و گلیم ارزش افزوده‌ای ۵۰ برابری برای این محصول در استان ایلام رقم زده است.

وی بیان کرد: کیفیت بالا و بافت راحت این پشم‌ها سبب شده است تا دست‌بافته‌های ایلام افزون بر بازارهای داخلی، مشتریان پروپاقرص در کشورهای اروپایی نظیر آلمان و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله قطر، عربستان، عراق و کویت داشته باشد.

مدیرکل امور عشایری ایلام بر لزوم راه‌اندازی چرخه کامل تولید در این بخش تاکید کرد و گفت که جامعه عشایری استان، نیازمند نگاه ویژه در برنامه‌ریزی‌های کلان و ایجاد زیربناهای مناسب است.

کد خبر: ۴۱۴٬۹۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha