به گزارش بازار، عقیل امینی در نشست با اصحاب رسانه استان بوشهر، عملکرد یک ساله اداره کل شیلات را تشریح کرد.
وی تصریح کرد: کل تولید میگوی پرورشی کشور در سال ۱۴۰۴ به ۶۲ هزار تن رسید که برای اولین بار این رکورد شکسته شد. سهم استان بوشهر از این میزان، بیش از ۵۰ درصد است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر افزود: استان بوشهر ۱۳ سایت فعال پرورش میگو با ۷ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین آماده بهرهبرداری دارد. همچنین ۴ هزار هکتار در حال ساخت و ۱۲ هزار هکتار دیگر در مرحله واگذاری است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به بیماری AHPND (مرگ زودرس میگو) تصریح کرد: این بیماری از سال ۱۴۰۰ تولید استان را از ۳۸ هزار تن به ۱۷ هزار تن کاهش داد.
امینی گفت: با اصلاح ساختار مزارع و لاینر کردن استخرها، تولید در هکتار از ۴ تا ۵ تن به بیش از ۵۰ تن افزایش یافته است. در برخی مزارع حتی برداشت ۹۰ تن در هکتار ثبت شده است.
وی افزود: سال ۱۴۰۳ سطح زیر کشت ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار با تولید ۱۷ هزار تن بود. سال ۱۴۰۴ سطح زیر کشت به ۴ هزار و ۹۸۷ هکتار کاهش یافت اما تولید به ۳۰ هزار تن رسید.
امینی از وجود ۲۳ کارگاه فعال تولید لارو در استان بوشهر خبر داد و گفت: پارسال ۴ میلیارد قطعه لارو تولید شد که ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون قطعه در استان ذخیرهسازی و مابقی به استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و گلستان ارسال شد.
وی از راهاندازی «شهر مولد دلیران» در شهرستان تنگستان خبر داد و افزود: در این مجموعه، تولید در زمینهای دو و نیم هکتاری با سه دوره در سال به ۲۴ تن خواهد رسید.
پرورش ماهی در قفس
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: هماکنون ۲۱ مزرعه با ۱۰۰ قفس در دریا فعال است و ظرفیت اسمی فعلی ۱۴ هزار و ۲۵۰ تن است.
امینی افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، استان باید تا سال ۱۴۰۷ به ۲۳ هزار و ۵۰۰ تن برسد. دو پروژه جدید در هفته دولت امسال و دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.





نظر شما