۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
فاز نخست طرح انتقال آب دریای عمان به شرق کشور ۳۳ درصد پیشرفت دارد

فاز نخست طرح انتقال آب دریای عمان به شرق کشور ۳۳ درصد پیشرفت دارد

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن (ایمواسکو) گفت: این طرح با پیشرفت ۳۳ درصدی تا زاهدان، در صورت تامین به‌موقع منابع مالی، در سال‌های ۱۴۰۶ تا ۱۴۰۸ به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش بازار، سهراب اسدی روز چهارشنبه با تشریح آخرین وضعیت طرح ملی نمک‌زدایی و انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی کشور اظهار کرد: این طرح پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ برای اجرا ابلاغ شد و هدف آن تامین آب پایدار برای استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است.

وی افزود: بر اساس این مصوبه، برای تأمین آب بخش صنعت استان‌های هدف این طرح، به ترتیب ۱۰۰ میلیون مترمکعب برای سیستان و بلوچستان، ۶۰ میلیون مترمکعب برای خراسان جنوبی و ۱۲۰ میلیون مترمکعب برای خراسان رضوی از آب نمک‌زدایی‌شده دریای عمان اختصاص یافته است.

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن (ایمواسکو)، با بیان محدودیت تامین آب از چاه‌نیمه‌ها بیان کرد: مطابق برنامه، ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب شرب مورد نیاز شهر زاهدان و منطقه سیستان و همچنین ۲۰ میلیون مترمکعب آب برای تامین نیاز نقاط جمعیتی مسیر خط انتقال آب دریا از طریق این طرح تأمین خواهد شد.

اسدی با بیان اینکه در فاز نخست، انتقال ۲۳۰ میلیون مترمکعب آب مورد مطالعه و طراحی قرار گرفته است، تصریح کرد: اجرای این طرح در دو مرحله انجام خواهد شد که مرحله اول شامل احداث آبگیر با ظرفیت ۱.۲ میلیارد مترمکعب، ایجاد یک ماژول تاسیسات نمک‌زدایی با ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز به روش اسمز معکوس و احداث سامانه انتقال شامل ۱۰ ایستگاه پمپاژ و ۱۰ قطعه خط انتقال آب تا زاهدان است.

وی عنوان کرد: در صورت تامین به‌موقع منابع مالی، فاز نخست طرح در استان سیستان و بلوچستان تا اسفند ۱۴۰۶، در استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۷ و در استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۸ به بهره‌برداری می‌رسد، البته این زمان‌بندی منوط به تخصیص کامل اعتبارات پیش‌بینی‌شده است.

مدیرعامل ایمواسکو پیشرفت کلی طرح تا زاهدان را حدود ۳۳ درصد اعلام کرد و یادآور شد: در بخش آبگیر پیشرفت ۹۷ درصدی، در بخش تاسیسات نمک‌زدایی ۳۵ درصد و در بخش سامانه انتقال نیز عملیات طبق برنامه در حال اجرا است.

کد خبر: ۳۸۱٬۶۴۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha