۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۳
کاهش ۲.۵ درصد تولید شیرخام در پی بیماری تب برفکی؛ ۸ میلیون دز واکسن وارد شد

کاهش ۲.۵ درصد تولید شیرخام در پی بیماری تب برفکی؛ ۸ میلیون دز واکسن وارد شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: میزان درگیری بیماری در واحدهای دامی حدود ۲۰ درصد بوده و تأثیر منفی بر تولید شیر و گوشت ندارد.

به گزارش بازار، علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور روز چهارشنبه در حاشیه آیین افتتاح نهمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران در پاسخ به ایرنا با بیان اینکه استان های تهران و اصفهان ۸۰ درصد درگیری با بیماری تب برفکی و کل کشور میزان درگیری ۲۰ درصد بوده است افزود: این استان ها، جزو تولیدکنندگان عمده شیرخام کشور هستند که با وجود درگیری بالا با بیماری مشکلی در تولید شیرخام و گوشت نیافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره کاهش شیردهی در دام‌ ها و بازگشت آن به حالت عادی پس از درمان بیماری تب برفکی اظهارداشت: اگر دام دچار بیماری شود، کاهش شیردهی در مدت کوتاهی (در عرض چند هفته) رخ می‌دهد، اما با مراقبت و تیمار مناسب تولید شیر به طور مجدد به سطح قبل باز می گردد.

وی تصریح کرد: بنابراین نگرانی درباره کاهش دائمی تولید شیر بی‌ مورد است، زیرا دام‌ ها پس از درمان به طور مجدد به چرخه تولید باز می‌ گردند.

رفیعی پور تاثیر بیماری در استان‌های تهران و اصفهان، که بیشترین درگیری را داشتند، حدود ۲ تا ۲.۵ درصد بوده است. در کل کشور، میزان درگیری حدود ۲۰ درصد است، اما این میزان تأثیر منفی بر تولید شیر و گوشت ندارد و به هیچ وجه کاهش تولید دائمی نداشته است.

کنترل بیماری تب برفکی سویه جدید با گسترش واکسیناسیون

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به واکسیناسیون سراسری در کشور بزودی خاتمه بیماری سویه جدید بیماری تب برفکی اعلام می شود.

تامین ۶۰ میلیون دز واکسن تب برفکی از محل تولیدات داخلی

وی درباره تولید واکسن سویه جدید در داخل کشور افزود: اکنون بذر در اختیار سازندگان واکسن قرار گرفته است که انتظار می رود حداقل بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون دوز واکسن جدید در داخل کشور تولید شود.

واردات ۸ میلیون دز واکسن برای کنترل بیماری تب برفکی

رفیعی پور اظهارداشت: تاکنون بیش از ۸ میلیون دز واکسن وارد کشور شده و دو میلیون دز دیگر در حال واردات است که از طریق شرکت‌ های مورد تایید ترکیه تامین خواهد شد.

کد خبر: ۳۸۰٬۴۲۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha