۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۴
آرامکو در آستانه امضای دو قرارداد بزرگ LNG با آمریکا

آرامکو در آستانه امضای دو قرارداد بزرگ LNG با آمریکا

منابع آگاه به رویترز می‌گویند آرامکو قصد دارد درجریان سفر هفته آینده محمد بن‌سلمان به واشینگتن دو قرارداد مهم برای تامین گاز طبیعی مایع از پروژه‌های ال‌ان‌جی ایالات متحده امضا کند.

به گزارش بازار، منابع مطلع به رویترز اعلام کرده‌اند که شرکت سعودی آرامکو در آستانه نهایی‌کردن دو قرارداد تأمین ال‌ان‌جی با شرکت‌های وودساید انرژی و کامن‌ولث ال‌ان‌جی است. قرار است این قراردادها همزمان با سفر ولیعهد عربستان به واشینگتن در هفته آینده امضا شود.

آرامکو، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، به‌دنبال آن است که به بازیگری جدی در بازار جهانی ال‌ان‌جی تبدیل شود؛ به‌ویژه در ایالات متحده، جایی که ظرفیت تولید ال‌ان‌جی طی چهار سال آینده تقریباً دو برابر خواهد شد. این شرکت پیش از این نیز قراردادهایی با تولیدکنندگان آمریکایی از جمله پروژه ریو گراند شرکت نکست‌دِکِید امضا کرده است.

بر اساس برنامه اعلام‌شده توسط امین ناصر، رئیس و مدیرعامل آرامکو، این شرکت دستیابی به ظرفیت ۲۰ میلیون تن در سال ال‌ان‌جی را هدف گرفته و ۴.۵ میلیون تن از این ظرفیت هم‌اکنون در حال پیشرفت است. برای مقایسه، شرکت شل به‌عنوان بزرگ‌ترین معامله‌گر ال‌ان‌جی جهان طی سال گذشته حدود ۶۶ میلیون تن از این سوخت را معامله کرده است.

به گفته سه منبع صنعتی، آرامکو قرار است تا حدود ۲ میلیون تن در سال ال‌ان‌جی از تأسیسات پیشنهادی کامن‌ولث ال‌ان‌جی در کامرون، لوئیزیانا تأمین کند. همچنین چهار منبع صنعتی دیگر می‌گویند قرارداد پیش‌رو با وودساید شامل خرید سهامی از پروژه ۱۷.۵ میلیارد دلاری ال‌ان‌جی این شرکت در لوئیزیانا و نیز توافق فروش بلندمدت تا سقف ۲ میلیون تن در سال خواهد بود.

کامن‌ولث ال‌ان‌جی امیدوار است با این قراردادها به هدف فروش ۸ میلیون تن در سال از ظرفیت ۹.۵ میلیون‌تنی تأسیسات خود نزدیک‌تر شود. این شرکت قصد دارد نخستین تأسیسات یکپارچه تولید و صادرات ال‌ان‌جی در آمریکا را ایجاد کند؛ تأسیساتی که در آن سهامدار اصلی شرکت، کیمرِج، گاز تولیدی از منابع شیل ایگل‌فورد را مستقیماً به کارخانه منتقل خواهد کرد. این پروژه قرار است تا پایان سال جاری وارد مرحله تصمیم‌گیری نهایی سرمایه‌گذاری شود.

وودساید نیز در ماه آوریل مجوز نهایی برای ساخت پروژه سه‌قطاری خود با ظرفیت ۱۶.۵ میلیون تن در سال را صادر کرده؛ پروژه‌ای که قرار است از سال ۲۰۲۹ تولید ال‌ان‌جی را آغاز کند.

آرامکو از اظهار نظر درباره این مذاکرات خودداری کرده و وودساید نیز اعلام کرده است که در مورد «گمانه‌زنی‌های بازار» اظهار نظر نمی‌کند. شرکت کامن‌ولث ال‌ان‌جی نیز هنوز پاسخی به درخواست رویترز نداده است.

کد خبر: ۳۷۷٬۲۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha