۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰
نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور
بازار از نوزدهمین نمایشگاه خودرو اصفهان گزارش می دهد:

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

نوزدهمین نمایشگاه خودرو اصفهان با حضور پر رنگ خودروسازان بزرگ و برندهای نو ظهور برگزار شد؛ تمرکز اصلی این دوره به فناوری ‌های برقی، هیبریدی و پلتفرم‌ های جدید بود.

امید محمدی؛ بازار گروه خودرو: نوزدهمین نمایشگاه خودرو اصفهان در حالی از یکم آبان ‌ماه آغاز به کار کرد که صحنه آن بیش از هر چیز، نمایش گذار صنعت خودروی کشور از نسل موتورهای سنتی به عصر فناوری ‌های نو بود. حضور پررنگ خودروسازانی مانند گروه صنعتی ایران ‌خودرو و گروه بهمن در کنار برندهایی مانند ماموت، گروه آرتابان و آرین ‌دیزل، نشان داد که مسیر صنعت به سمت برقی ‌سازی و به‌ روزرسانی ساختارها به سرعت در حال تغییر است. در مقابل، غیبت خودروسازان بزرگی مانند گروه خودروسازی سایپا، مدیران‌ خودرو و کرمان‌ موتور، معادله رقابت را در «نصف‌جهان» متفاوت ‌تر از همیشه کرده است. این نمایشگاه از روز ۵ شنبه هفته گذشته(یکم آبان ماه سال جاری) آغاز به کارکرده و تا فردا (یکشنبه، چهارم آبان ماه) ادامه خواهد داشت، در ادامه صف آرایی خودروسازان در این نمایشگاه را از نظر خواهید گذراند:

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

صف‌آرایی گروه بهمن؛ از شوال ۶ تا مزدا EZ۶

غرفه گروه بهمن امسال یکی از منظم ‌ترین و پر تراکم ‌ترین بخش ‌های نمایشگاه بود. این گروه با ترکیبی از خودروهای سواری، تجاری و سنگین، تصویری از تنوع تولید و نگاه آینده ‌نگر خود ارائه داد. فیدلیتی، شوال ۶، پیکاپ کاپرا B، کامیونت‌ های جدید و اتوبوس‌ های شهری و بین‌ شهری بخشی از این سبد بودند.

اما نقطه عطف غرفه بهمن، شوال ۶ بود؛ محصولی هیبریدی که ریشه آن به پروژه مونتاژ و بومی‌ سازی هاوال H۶ در مرکز تحقیقات بهمن بر می‌ گردد. این خودرو با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ و موتور برقی با توان ترکیبی بیش از ۳۲۰ اسب ‌بخار، نماینده استراتژی جدید گروه بهمن در حوزه خودروهای کم ‌مصرف است. گیربکس DHT مخصوص خودروهای هیبرید نیز توان دو موتور را به محور جلو منتقل می ‌کند.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

در کنار آن، شرکت بی ‌ام ‌کارز نیز به‌ عنوان بازوی وارداتی بهمن، خودروهای برند هونگ ‌چی و مزدا EZ۶ را به نمایش گذاشته بود؛ دو نامی که حضورشان نشانه بازگشت تدریجی محصولات شرق آسیا به بازار ایران در قالب همکاری ‌های چند وجهی است.

نمایش این خودروها در حالی است که بهمن ‌موتور طی ماه‌ های اخیر برنامه داخلی ‌سازی قطعات و انتقال فناوری برای تولید انبوه شوال ۶ را کلید زده و طبق گفته مدیران فنی، نخستین سری پیش ‌تولید آن تا پایان سال جاری آماده عرضه خواهد بود.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

ایران ‌خودرو با پلتفرم تازه و واقعیت مجازی در اصفهان

اما در سوی دیگر نمایشگاه، غرفه گروه صنعتی ایران‌خودرو با چیدمانی مدرن و حضور فعال کارشناسان و مدیران فنی، جلوه ‌ای متفاوت از رویکرد جدید این شرکت را نشان داد. ایران‌ خودرو علاوه بر نمایش محصولاتی مانند تارا V۴ توربوشارژ، شوال ۲، ری‌ را، سفیر R۷ و خودروهای سنگین فوتون و آرنا پلاس، تجربه ‌ای متفاوت را برای بازدیدکنندگان رقم زد؛

در بخشی از غرفه، با استفاده از فناوری واقعیت مجازی (VR)، مخاطبان می ‌توانستند وارد خطوط تولید شوند و فرآیند ساخت خودرو را از پرس و بدنه ‌سازی تا رنگ و مونتاژ به‌صورت سه ‌بعدی مشاهده کنند؛ تجربه‌ ای که برای نخستین ‌بار در نمایشگاهی داخلی ارائه شد و به ‌خوبی پیوند میان فناوری و صنعت را نمایش داد.

در کنار این تجربه فناورانه، امکان تست رانندگی خودروهای شوال ۲ و تارا توربوشارژ نیز برای بازدیدکنندگان فراهم بود؛ حرکتی که هدف آن، ایجاد ارتباط مستقیم میان مشتری و محصول و دریافت باز خوردهای واقعی از عملکرد خودروها اعلام شده است.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

یکی از مهم‌ ترین رویدادهای این دوره از نمایشگاه، رونمایی رسمی از پلتفرم تارا هیبریدی بود. پس از چند سال نمایش نسخه ‌های مفهومی، ایران ‌خودرو سرانجام نسخه تولیدی این خودرو را با ساختار فنی کاملا جدید معرفی کرد. این پلتفرم، نسخه‌ ای تکامل‌ یافته از مدل بنزینی تارا است که اکنون با تغییرات ساختاری و افزودن اجزای اختصاصی، قابلیت عملکرد هیبریدی یافته است.

تارا هیبرید از پیشرانه TU۵ AT با حجم ۱.۶ لیتر بهره می ‌برد که در سیکل کاری اتکینسون تنظیم شده تا بازدهی حرارتی افزایش یابد. به همراه موتور الکتریکی و گیربکس DHT، خودرو قادر است در حالت تمام ‌برقی (EV Mode) حرکت کند و در شرایط نیاز به قدرت، هر دو پیشرانه به ‌طور همزمان فعال می ‌شوند.

به گفته مهندسان پروژه، حذف دینام سنتی، استفاده از باتری ولتاژ بالا ۳۵۰ ولتی و سیستم شارژ خودکار باتری کمکی، از جمله ویژگی ‌های این ساختار جدید است که مصرف سوخت را حدود ۶ درصد کاهش می ‌دهد.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

نمایش قدرت آرتابان در اصفهان؛ از کامیونت آترا تا توکا و آرتان

در میان خودروسازان حاضر در نمایشگاه خودرو اصفهان، گروه آرتابان با غرفه‌ ای بیش از هزار مترمربع، حضوری پررنگ و هدفمند داشت و با معرفی محصولات جدید خود، از کامیونت ‌های تجاری تا کراس ‌اوورهای هیبریدی، تصویری روشن از آینده ‌ای فناورانه و متنوع ارائه داد. این شرکت که در سال ‌های اخیر مسیر توسعه را با سرعت پیموده، در اصفهان نشان داد که صرفا یک مونتاژکار نیست، بلکه بازیگری جدی در عرصه همکاری ‌های بین ‌المللی و انتقال فناوری است. در بخش خودروهای سنگین و نیمه ‌سنگین، کامیونت آترا ۶ تن به‌ عنوان محصول شاخص آرتابان‌ دیزل، توجه بسیاری از فعالان حمل ‌و نقل را جلب کرد. این کامیونت با بهره‌ گیری از پیشرانه شناخته‌شده ایسوزو ۴JJ۱GD، ترکیبی از قدرت، دوام و مصرف سوخت بهینه را ارائه می ‌دهد.

در بخش خودروهای سواری، حضور گک امپو هیبریدی (GAC EMPOW Hybrid) نمادی از جهت‌ گیری جدید آرتابان به‌سوی فناوری ‌های پاک بود. این سدان اسپرت، با طراحی تهاجمی و پیشرانه هیبریدی DHT، ترکیبی از عملکرد و صرفه اقتصادی را به نمایش گذاشت.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

شتاب ۷.۳ ثانیه ‌ای و مصرف سوخت کمتر از پنج لیتر در هر صد کیلومتر، این خودرو را در ردیف سدان ‌های کارآمد بازار قرار داده است. درون کابین نیز، نمایشگر دوگانه دیجیتال، نور پردازی محیطی و صندلی ‌های اسپرت، جلوه ‌ای جوان ‌پسند و مدرن ایجاد کردند. به گفته کارشناسان آرتابان، این خودرو علاوه بر عرضه محدود وارداتی، در فاز بعدی برنامه تولید داخلی قرار دارد. اما بدون تردید ستاره غرفه آرتابان، گک امکو هیبریدی بود؛ شاسی‌ بلندی که با طراحی آینده‌ نگر، خطوط بدنه عضلانی و کابینی پیشرفته، بازدیدکنندگان را به تحسین واداشت.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

این خودرو با بهره‌ گیری از ترکیب موتور بنزینی و برقی با توان مجموع ۲۳۸ اسب‌ بخار، یکی از قوی ‌ترین کراس ‌اوورهای هیبریدی بازار ایران به شمار می ‌رود. سیستم انتقال قدرت هوشمند، امکانات ایمنی سطح بالا و نمایشگر دوگانه با رابط کاربری نوین، امکو را در جایگاه خاصی میان رقبای وارداتی و داخلی قرار داده است. از دید تحلیلگران، معرفی رسمی این خودرو در ایران می ‌تواند زمینه ‌ساز تحول در سلیقه مصرف ‌کنندگان و ارتقای استانداردهای خودروهای هیبریدی در کشور باشد. آرتابان در کنار سایر برندها، دو محصول جدید نیز با نام‌ های توکا و آرتان معرفی کرد؛ کراس ‌اوورهایی که با طراحی روز، امکانات رفاهی مدرن و سیستم‌ های کمک‌ راننده هوشمند، به ‌زودی در خطوط تولید این شرکت مونتاژ خواهند شد. «توکا» با چهره‌ ای عضلانی و کابینی مینیمال، برای بازار خانواده‌ های جوان طراحی شده است. این خودرو با بهره‌گیری از فناوری‌ های هوشمند، سیستم ترمز اضطراری خودکار و کنترل پایداری الکترونیکی، تلاش دارد تعریفی تازه از ایمنی در رده کراس ‌اوورهای اقتصادی ارائه دهد. در سوی دیگر، آرتان با طراحی اروپایی، کابین لوکس و عملکرد نرم سیستم تعلیق، نشان از نگاه صادرات ‌محور آرتابان دارد. مدیران این شرکت اعلام کردند که برنامه تولید این دو خودرو از نیمه نخست سال آینده آغاز خواهد شد و بخشی از قطعات آن نیز در داخل کشور تولید می‌ شود.

نصف‌ جهان در مسیر تحول خودرویی؛ از پلتفرم‌ های هیبریدی تا رقابت برندهای نو ظهور

«دنیای ماموت» آغازگر کمپین ملی نوسازی ناوگان باری کشور

در حاشیه نمایشگاه خودروی اصفهان، نشست خبری شرکت «دنیای ماموت» با حضور محمد مقبلی، مدیرعامل این مجموعه و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد؛ نشستی که در آن از آغاز رسمی کمپین ملی نوسازی تریلی ‌های فرسوده کشور با عنوان «رو به ‌راه» خبر داده شد؛ طرحی که هدف آن ارتقای ایمنی جاده‌ ها، کاهش مصرف سوخت و حمایت از رانندگان زحمتکش حوزه حمل ‌و نقل است.

مقبلی در ابتدای سخنان خود با اشاره به رسالت اجتماعی این مجموعه در قبال جامعه رانندگان کشور گفت: «امروز بیش از ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی حمل ‌بار در جاده‌ های کشور تردد دارند که میانگین عمر آن ها بالای ۲۰ سال است. از این تعداد، حدود ۲۰۰ هزار دستگاه به ‌طور مستقیم در رده فرسوده و غیراستاندارد قرار می‌ گیرند؛ تریلی ‌هایی که نه ‌تنها مصرف سوخت بالایی دارند، بلکه امنیت رانندگان و سایر کاربران جاده ‌ای را نیز تهدید می ‌کنند.»

وی افزود: «اصفهان به‌ عنوان شاهراه اصلی حمل ‌و نقل کشور، سهم قابل‌توجهی از این ناوگان را در خود جای داده است. به همین دلیل آغاز کمپین «رو به ‌راه» را از این شهر انتخاب کردیم تا پیام امید و نوسازی را از قلب صنعت و لجستیک ایران به سراسر کشور برسانیم.»

مدیرعامل دنیای ماموت با اشاره به اینکه این طرح با تکیه به توان داخلی مجموعه طراحی و آغاز شده است، اظهار داشت: «ما از اوایل امسال مطالعات و طراحی کمپین را شروع کردیم و امروز با افتخار اعلام می ‌کنیم که فرآیند اجرایی آن آغاز شده است. این حرکت ملی بدون وابستگی مستقیم به نهادهای دولتی کلید خورده، اما قطعا در ادامه از حمایت وزارت خانه ‌های مرتبط مانند نفت و صمت نیز بهره خواهد برد.»

مقبلی با اشاره به شرایط اقتصادی دشوار رانندگان و کاهش توان خرید در بازار خودروهای تجاری، توضیح داد: «یکی از ویژگی‌ های این طرح، در نظر گرفتن شرایط مالی منعطف برای رانندگان است. راننده می ‌تواند تریلی فرسوده خود را به شرکت تحویل دهد و در ازای آن با پیش ‌پرداختی اندک و اقساط پنج ‌ساله صاحب تریلی نو و استاندارد شود. مبلغ اقساط ماهانه به ‌گونه ‌ای تنظیم شده که تقریبا معادل اجاره ‌ای است که راننده امروز بابت تریلی فرسوده خود پرداخت می‌ کند.»

مقبلی تصریح کرد: در این طرح مراحل تحویل و جایگزینی در بازه ‌ای کمتر از ۴۵ روز کاری انجام می ‌شود و راننده تا زمان تحویل خودروی جدید، می‌ تواند به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین تمامی فرآیندها به ‌صورت مستقیم از طریق شرکت انجام می ‌شود و نیازی به مراجعه به نهادهای واسط وجود ندارد.

مدیرعامل دنیای ماموت با اشاره به مزایای فنی و اقتصادی طرح گفت: «یک تریلی غیر استاندارد تا ۳۰ درصد مصرف سوخت بیشتری نسبت به نمونه استاندارد دارد. این یعنی هدر رفت میلیون‌ ها لیتر سوخت یارانه ‌ای در کشور، نوسازی این ناوگان می ‌تواند صرفه‌ جویی قابل توجهی برای اقتصاد ملی ایجاد کند. در فاز نخست، برنامه ما عرضه و جایگزینی ۱۰ هزار دستگاه تریلی نو تا پایان سال است و این فرآیند در سال ‌های آینده ادامه خواهد یافت. ما به ‌دنبال حرکتی مقطعی نیستیم، بلکه این کمپین را به ‌عنوان یک وظیفه و رسالت ملی برای حمایت از قشر شریف رانندگان کشور دنبال می‌ کنیم.»

کد خبر: ۳۷۲٬۶۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha