۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
برق صنایع ۷برابر شد اما توانیر بدهکار ماند| وقتی درآمدها صرف جبران هزینه های سربار می شود
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران:

برق صنایع ۷برابر شد اما توانیر بدهکار ماند| وقتی درآمدها صرف جبران هزینه های سربار می شود

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: در سال های گذشته کنترل هزینه ای از سوی نهادهای دولتی صورت نگرفته و بخشی از منابع درآمدی در دستگاهی چون توانیر، صرف هزینه های سربار شد.

بازار؛ گروه آب و انرژی: قیمت برق در برخی از صنایع از قیمت برق صنایع در سایر کشورها هم بیشتر شده است. با این وجود مدیرعامل توانیر مدعی است که رشد تعرفه های برق جوابگوی هزینه های آنها نبوده و همین مساله شرایط سختی را برای آنها ایجاد کرده است. اما سوال اینجاست که با وجود افزایش چند برابری تعرفه ها چرا متولیان صنعت برق کشور همچنان نسبت به وضعیت درآمدهایشان گله دارند.

تعرفه برق بخش خانگی نسبت به سال گذشته بین ۲ تا ۲.۵ برابر افزایش یافته است. همچنین گزارش‌های ارائه‌شده از سوی معاون وزیر صمت هم حاکی از این است سهم برق از هزینه تمام‌شده تولید برخی صنایع به بیش از ۲۰ درصد و حتی نزدیک به ۳۰ درصد رسیده؛ حتی گفته می شود قیمت برق اعمالی در برخی از صنایع تا ۷ برابر قیمت برق اعلامی است. جالب است که بدانید حتی اگر نرخ تسعیر ارز و هزینه قطعی ها را به بهای برق اضافه کنیم، قیمت برق برای برخی از صنایع حتی بالاتر از قیمت برق در بسیاری از کشورهای دیگر خواهد بود

این همان نکته ای است که سعید تاجیک رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران هم در گفتگو با بازار به آن اشاره می کند. او می گوید: گزارش های منتشر شده نشان می دهد که تعرفه برق بخش خانگی نسبت به سال گذشته بین ۲ تا ۲.۵ برابر افزایش یافته است.

او ادامه داد: همچنین در صنعت هم رشد شدید تعرفه های برق را شاهد بودیم. گزارش‌های ارائه‌شده از سوی معاون وزیر صمت حاکی از این است سهم برق از هزینه تمام‌شده تولید برخی صنایع به بیش از ۲۰ درصد و حتی نزدیک به ۳۰ درصد رسیده است. حتی گفته می شود قیمت برق اعمالی در برخی از صنایع ۷ برابر قیمت برق اعلامی است. حتی اگر نرخ تسعیر ارز و هزینه قطعی ها را به بهای برق اضافه کنیم، قیمت برق برای برخی از صنایع حتی بالاتر از قیمت برق در بسیاری از کشورهای دیگر خواهد بود.

او ادامه داد : در شرایطی که توانیر، برق را به ۴ الی ۵ برابر قیمتی که از نیروگاه دار دریافت می کند، عرضه می کند، بازهم ادعا دارد که قادر به تسویه مطالبات فعالین این صنعت نیست.!؟

او با تاکید بر اینکه انباشت بدهی ها در طول سال های گذشته تنها یک دلیل دارد و آن این است که وزارت نیرو سخت مشغول بنگاه داری است، اظهار داشت: مساله اینجاست که رشد هزینه های وزارت نیرو و توانیر حاصل افزایش سرمایه گذاری ها و ایجاد زیر ساخت ها و خطوط انتقال برق نبوده است. جالب است که بدانید طی ۱۰ سال گذشته حتی به اندازه افزایش ظرفیت تولید برق و نیروگاه های ایجاد شده هم زیر ساخت ها و خطوط انتقال ایجاد نشده است.

رشد درآمد توانیر صرف هزینه های سربار و غیر مولد شد

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در ادامه سخنان خود گفت: در سال های گذشته هیچ کنترل هزینه ای از سوی نهادهای دولتی صورت نگرفته و همواره بخشی از منابع درآمدی در دستگاه هایی همچون توانیر، صرف هزینه های سربار و هزینه های غیر مولد می شود.

تاجیک افزود: در شرایطی هزینه های سربار، بخش زیادی از درآمدهای صنعت برق را می بلعد که توانیر به دلیل کسری منابع حتی قادر به انجام مسولیت های خود در حوزه ایجاد زیرساخت ها، مراقبت از شبکه و خطوط انتقال نبوده است.

این کارشناس حوزه انرژی بر این باور است که برای گذر از این وضعیت بحرانی کافی است که در هزینه کرد منابع بودجه ای و درآمدهای حاصل از رشد تعرفه ها مدیریت لازم صورت گیرد و البته وزارت نیرو و توانیر هزینه های خود را کاهش دهند، تا جلوی انباشت بدهی گرفته شود. حتی اگر این مدیریت درست انجام شود می توان بخشی از درآمدها را صرف ایجاد، توسعه و بهبود زیرساخت های این صنعت کرد.

کد خبر: ۳۶۸٬۴۴۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha