۱۸ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۴
انجام ۸۷ پرواز عملیاتی برای بارورسازی ابرها

انجام ۸۷ پرواز عملیاتی برای بارورسازی ابرها

رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی از انجام ۳۷ پرواز عملیاتی و ۵۰ پرواز عملیاتی با استفاده از پهپاد برای بارورسازی ابرها در سال جاری آبی خبر داد.

به گزارش بازار از وزارت نیرو، محمدمهدی جوادیان زاده، رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی روز سه شنبه در جلسه بهبود وضع هوای کشور، به تشریح سابقه و اهداف فعالیت‌های بهبود هوا، روش‌های باران زایی، نظرات مراجع و فعالان بین المللی این حوزه پرداخت.

وی مأموریت‌های سازمان را مدیریت و بهره‌برداری بهینه از منابع آب جوی با فناوری‌های نوین، توسعه و به‌کارگیری تجهیزات و سامانه‌های زمینی، هوایی و فضایی، تدوین برنامه‌های کلان، میان‌مدت و کوتاه‌مدت و استانداردهای فنی، مقابله با مداخلات جوی مخرب داخلی و خارجی، ایجاد بستر تعامل بین‌المللی برای تبادل دانش و فناوری و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی اعلام کرد.

نیاز به ۷۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای افزایش بارش در کشور

جوادیان زاده به بیان نیازمندی های این سازمان برای اثرگذاری و افزایش بارش در کشور در پنج سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: طبق برنامه تدوین شده، این سازمان در نظر دارد نسبت به توسعه زیرساخت های فناورانه، ایجاد و توسعه شبکه ملی پایش جوی، سیاستگذاری و تدوین چارچوب ملی مدیریت آب های جوی، توسعه دیسپاچینگ ملی، ارتقاء بهره وری و بهینه سازی عملیات،تقویت پژوهش فناوری،نوآوری و ارتقاءمنابع انسانی و آگاهی عمومی و اطلاع رسانی اقدام نماید.

وی تاکید کرد: بر این اساس تجهیز و اجرای پروژه های تعدیل وضع هوا نیازمند جذب بودجه‌ای در حدود ۷۵۰۰ میلیارد تومان در بازه زمانی ۵ ساله هست که این مبلغ بدون ایجاد فشار مالی به دولت با استفاده از قوانین، مقررات و مصوبه های گذشته و بروز رسانی آنها قابل تامین و هزینه است.

۵۰ پرواز پهپادی و ۳۷ پرواز هواپیمای آنتونوف برای بارورسازی ابرها

رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی با ارایه گزارش عملکرد سازمان در سال آبی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ اظهار داشت: در این سازمان عملیات باروری ابرها با استفاده از هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین (پهپاد) و استفاده از ژنراتورهای زمینی در این سال آبی انجام شد.

جوادیان زاده تاکید کرد: در مجموع ۳۷ پرواز عملیاتی بارورسازی با استفاده از دو فروند هواپیمای آنتونوف در منطقه شمال‌غرب ، جنوب‌غرب ، منطقه تهران و شمال‌شرق، ۵۰ پرواز عملیاتی با استفاده از پهپاد در مناطق حوضه آبریز زاینده رود، کوهرنگ، خراسان جنوبی و منطقه عملیاتی استان‌های فارس و بوشهر و پروژه بارورسازی ابرها با استفاده از ژنراتورهای زمینی در سال آبی مذکور با استفاده از ۶۲۶ عدد ژنراتور در ۲۳ استان کشور برنامه ریزی و به اجرا گذاشته شد.

به گزارش بازار، جلسه امور آب وزارت نیرو با موضوع بهبود وضع هوای کشور و به منظور طرح و بررسی مسائل عملیاتی ، بودجه اجرای تعدیل وضع هوا و ارائه گزارش عملکرد، با حضور جمعی از مدیران وزارت نیرو ، مدیران آب و فاضلاب، شرکت مدیریت منابع آب ایران، توسعه منابع آب ایران و مدیران حوضه های آبریز برگزار شد.

در این نشست «محمد جوانبخت» معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا به طرح موضوعاتی در خصوص اجرای پژوهش های علمی و تخصصی تعدیل وضع هوا، بکارگیری حداکثری فناوری های افزایش بارش، استفاده از تمامی ظرفیت های مراکز علمی، دانشگاهی و نظامی و جذب ، بررسی تمامی طرح های باروری و افزایش بارش کشور پرداخت.

وی اظهار داشت: با توجه به ارائه طرح های تعدیل وضع هوا از سوی بخش خصوصی می بایست نسبت به جذب، بررسی و اقناع مخاطبان اقدامن شود.

در ادامه مدعوین جلسه به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و به وظایف قانونی جهت تامین ۵ درصد از طریق استحصال آبهای جوی و کاهش تبخیر بر اساس بند ح ماده ۳۸ برنامه هفتم توسعه تاکید و پشتیبانی خود را از فعالیت های تعدیل وضع هوا در سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی اعلام کردند.

کد خبر: ۳۶۳٬۴۹۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha