۴ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۳
توافق ارمنستان و انگلیس برای ارتقای روابط به سطح «شراکت راهبردی»

توافق ارمنستان و انگلیس برای ارتقای روابط به سطح «شراکت راهبردی»

ایروان و لندن بر ارتقای سطح روابط به «شراکت راهبردی» توافق کردند و دیپلمات ارشد انگلیسی از توافق ارمنستان و جمهوری آذربایجان استقبال کرد.

به گزارش بازار، واهان گوستانیان، معاون وزیر خارجه ارمنستان و «استفان داوتی» وزیر مشاور در امور اروپا، آمریکای شمالی و سرزمین‌های فرادریایی بریتانیا، دور دوم گفت‌وگوی راهبردی را در ایروان برگزار کردند. این نشست در ادامه نخستین گفت‌وگوی راهبردی دو کشور که سال ۲۰۲۳ در لندن برگزار شده بود، انجام گرفت.

وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرده که دو طرف در این نشست، ضمن ارزیابی پیشرفت‌های به دست‌آمده، بر اهمیت استمرار تماس‌های سطح بالا برای تقویت و گسترش همکاری‌های دوجانبه میان ایروان و لندن تأکید کردند.

طرفین در بیانیه مشترکی بر تعهد قاطع خود به «دموکراسی، حاکمیت قانون و حمایت از حقوق بنیادین بشر» در سطح منطقه‌ای و جهانی تأکید کردند.

وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرده که طرف ارمنستانی در این گفت‌وگوها «گزارشی از روند تحولات در کشور، از جمله تقویت نهادهای دموکراسی، گسترش حاکمیت قانون، حمایت از حقوق بشر و اقدامات ضدفساد ارائه کرد. طرف بریتانیایی ضمن قدردانی از پیشرفت‌های ارمنستان، حمایت خود از ادامه این اصلاحات را اعلام کرد».

در این نشست توافق شد روابط دو کشور به سطح «شراکت راهبردی» ارتقا یابد. همچنین همکاری در حوزه‌های امنیت و دفاع، از جمله تبادل وابسته‌های نظامی، گفت‌وگوهای سطح بالا و همکاری در زمینه‌های سایبری و مقابله با تهدیدات ترکیبی مورد بحث قرار گرفت.

در بخش اقتصادی، طرفین بر اهمیت تعمیق همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری تأکید کرده و بر حمایت از توسعه اقتصادی فراگیر ارمنستان و متنوع‌سازی اقتصاد آن از طریق همکاری با نهادهای مالی بین‌المللی توافق کردند. همچنین ظرفیت «تسهیلات مالی صادراتی بریتانیا» برای گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گرفت.

در حوزه منطقه‌ای، لندن از توافق‌های اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در واشنگتن استقبال کرد و آن را گامی مهم برای عادی‌سازی روابط و به رسمیت شناختن متقابل حاکمیت و تمامیت ارضی دانست.

طرفین همچنین بر اهمیت گشایش مسیرهای ارتباطی میان ایروان و باکو برای صلح و ثبات منطقه‌ای تأکید کردند و «ابتکار چهارراه صلح» ارمنستان را بستری برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای دانستند.

کد خبر: ۳۶۰٬۸۶۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha