۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۷
تأمین ۵۰ لیتر بر ثانیه آب برای شهر جدید امیرکبیر

تأمین ۵۰ لیتر بر ثانیه آب برای شهر جدید امیرکبیر

استاندار مرکزی گفت: شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با تأمین ۵۰ لیتر بر ثانیه آب، نیازهای مصرفی شهر جدید امیرکبیر را برطرف خواهد کرد.

به گزارش بازار، مهدی زندیه‌وکیلی روز یکشنبه در شورای مسکن استان مرکزی در شهر شرکت عمران جدید امیرکبیر افزود: تأمین آب برای ساکنان شهرهای جدید و سایر شهرها به عهده دولت است، که با بهبود و تقویت زیرساخت‌های آبرسانی می‌توان به دسترسی آسان‌تر و پایدارتر آب برای همه شهروندان کمک کرد.

وی با بیان اینکه نگرانی‌ها درباره کمبود آب در شهر جدید امیرکبیر نادرست است، تأکید کرد: این شهر در منطقه‌ای واقع شده که دارای چاه آب است، هرچند کیفیت آب مناسب نیست. اما با بهره‌گیری از فناوری آب شیرین‌کن، می‌توان به تأمین آب با کیفیت و کافی برای ساکنان این شهر کمک کرد.

استاندار مرکزی افزود: در حال حاضر چهار هزار واحد مسکونی در شهر جدید امیرکبیر در حال ساخت است که با احتساب سه نفر برای هر واحد، این شهر به جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر خواهد رسید. این روند توسعه‌ای به تأمین زیرساخت‌های ضروری و خدمات عمومی در این منطقه کمک خواهد کرد.

زندیه‌وکیلی تأکید کرد: حتی اگر جمعیت شهر جدید امیرکبیر به ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر افزایش یابد، امکان تأمین آب در این شهر همچنان وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت بهینه مصرف آب، ضروری است که انشعاب آب برای فضای سبز به ساکنان فروخته شود. این اقدام می‌تواند به کاهش مصرف بی‌رویه آب و حفظ منابع آبی کمک کند و همچنین امکان ایجاد فضایی سبز و دل‌نشین را برای ساکنان فراهم سازد.

استاندار مرکزی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: از کیفیت ساخت واحدهای مسکونی راضی نیستم و این مسئله ناشی از عملکرد پیمانکاران، شرکت عمران و نظام مهندسی است و نیاز است ارتقاء استانداردهای ساخت و ساز تقویت شود تا بتوانیم خانه‌هایی ایمن و با کیفیت برای ساکنان فراهم کنیم.

زندیه‌وکیلی افزود: اگر دستگاه‌های اجرایی در شهر جدید امیرکبیر ابنیه‌ای ساخته‌اند اما هنوز مستقر نشده‌اند، لازم است هر چه سریع‌تر در این شهر مستقر شوند.

وی بیان کرد: ضروری است که درمانگاه شهر جدید امیرکبیر راه‌اندازی شود و پزشک درمانگاه هر روز در محل حضور داشته و خدمات لازم را به ساکنان ارائه کند. این اقدام می‌تواند به بهبود دسترسی به خدمات درمانی و سلامت در این منطقه کمک کند.

وی در مورد فضای آموزش و پرورش در شهر جدید امیرکبیر گفت: در حال حاضر، مدارس ابتدایی دخترانه و پسرانه در این شهر مستقر هستند و امسال نیز یک مدرسه جدید ساخته خواهد شد. این اقدام به توسعه امکانات آموزشی و ارتقاء سطح تحصیلی در این منطقه کمک خواهد کرد.

استاندار مرکزی در مورد جابه‌جایی ساکنان شهر جدید امیرکبیر به اراک اظهار کرد: اداره‌کل راهداری مسئول تأمین خدمات برون‌شهری است و می‌تواند برای ارائه این خدمات، از ظرفیت بخش خصوصی بهره‌برداری کند. به‌طور خاص، استفاده از ۲ تا ۴ دستگاه ون پرسرعت برای جابه‌جایی ساکنان شهر جدید امیرکبیر پیشنهاد می‌شود که می‌تواند رفاه و دسترسی بیشتری را برای آن‌ها فراهم کند.

زندیه‌وکیلی افزود: محور اصلی شهر جدید امیرکبیر نیازمند ایجاد یک بخش تجاری مرکزی است و بنابراین باید از صدور مجوز برای تأسیس کارگاه‌ها در بخش مرکزی شهر خودداری شود. این اقدام به توسعه فضای تجاری و بهبود شرایط اقتصادی شهر کمک خواهد کرد.

وی بیان کرد: شهر جدید امیرکبیر باید به منبعی درآمدزا تبدیل شود و این درآمد می‌تواند از محل صدور پروانه‌های ساختمانی، درآمدهای عمرانی، عوارض سالیانه و همچنین جمع‌آوری پسماند تأمین شود و به منظور ایجاد این درآمدها، ضروری است که ساکنان نسبت به پرداخت عوارض توجه ویژه داشته باشند.

استاندار مرکزی در ادامه با تأکید بر اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب، افزود: مردم در یک یا دو ماه آینده باید با مدیریت صحیح مصرف، به شرکت آبفا کمک کنند. این همکاری می‌تواند به حفظ منابع آبی و مدیریت بهینه آن‌ها کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: دوره سختی درحال گذر است و کشور با کمبود باران و ناترازی انرژی مواجه است و عبور از این شرایط نیازمند همکاری آحاد مردم و برنامه‌ریزی‌های مدبرانه نهادهای متولی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی اظهار کرد: برای شهر جدید امیرکبیر، چاهی با ظرفیت ۳۵ لیتر بر ثانیه در نظر گرفته شده است. این ظرفیت باید به گونه‌ای مدیریت شود که ضمن تأمین نیازهای ساکنان، به حفظ منابع آبی و جلوگیری از هدررفت آب نیز کمک کند. در راستای تامین آب پایدار، لازم است تدابیر لازم برای بهینه‌سازی مصرف و مدیریت منابع آبی اتخاذ گردد.

حسین اسدی افزود: یکی از دلایلی که موجب افزایش سرانه مصرف آب شده است، هدررفت و پرت آب در شبکه‌های توزیع و سیستم‌های مصرف است. این مسئله باید به‌دقت بررسی و مدیریت شود تا بتوان علاوه بر کاهش هدررفت، مصرف آب را بهینه کرده و به تأمین پایدار منابع آبی کمک کنیم.

وی بیان کرد: در صورتی که مدیریت مصرف آب در شهر جدید امیرکبیر اعمال شود تا ۲۵ هزار نفر جمعیت قابل تامین است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی خاطرنشان کرد: این شرکت ظرفیت انتقال ۶۰ لیتر بر ثانیه برای ۴۰ هزار نفر در شهر جدید امیرکبیر را دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی هم گفت: قرارداد آماده‌سازی با عملیات خاکی در محله پنج شهر جدید امیرکبیر به وسعت ۶۴ هکتار منعقد شده است.
علی عسگری افزود: در پروژه مرتبط با معابر، عملیات بسترسازی در سطح ۱۷۰ هزار مترمربع با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و لایه‌برداری نیز با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر هم گفت: سه هزار واحد مسکونی در طرح‌های اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در شهر امیرکبیر در قالب ۹ پروژه در حال ساخت است که در طرح اقدام ملی ۲۰۰ واحد بهاران ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

علیرضا حیدری تفرشی افزود: ۱۵۰ واحد در پروژه مشهد کوثر نیز هم‌اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که قرارداد آنها از سال ۹۹ و ۱۴۰۰ منعقد شده است.

وی بیان کرد: پروژه‌های نگار با ۱۲۶ واحد با ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی و پروژه پرنیان با ۲۵۵ واحد و ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی نیز در این شهر جدید در حال ساخت هستند.

کد خبر: ۳۵۴٬۹۸۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha