به گزارش بازار، رضا داودی اعلام کرد: با اقداماتی که در دست اجراست، تا پایان تابستان مشکل تنش آبی در تمام شهرهای استان بهطور کامل برطرف میشود و کرمانشاه در سال ۱۴۰۴ به استان بدون تنش آبی تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه میزان تنش آبی در شهرهای استان کمتر از ۲ درصد است، گفت: اکنون شهرهایی مثل قصرشیرین، سرپلذهاب، کرند غرب، اسلامآباد غرب، گیلانغرب، پاوه، جوانرود، روانسر، کرمانشاه، هرسین، صحنه و سنقر هیچگونه تنش آبی ندارند و تنها در برخی محلات بهصورت موردی افت فشار یا قطعی محدود ۲ تا سه ساعته دیده میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: در حال حاضر تنها شهر کنگاور با مشکل نسبی مواجه است که آن هم با اقدامات انجامشده از جمله حفر و بهرهبرداری از پنج حلقه چاه و ورود یک حلقه دیگر به مدار، مشکل ۲۰ درصدی این شهر نیز بهزودی رفع خواهد شد. البته این ۲۰ درصد به معنای قطع کامل آب نیست، بلکه افت یا قطعی موقت در ساعات محدودی از شبانهروز را شامل میشود.
داودی بزرگترین مانع در تأمین پایدار آب شهرها را قطعی برق دانست و گفت: بسیاری از چاههای ما روی فیدرهای عمومی برقرسانی هستند و با قطع برق، انتقال آب نیز متوقف میشود. در کنگاور، قطع برق اکنون چالش اصلی است.
به گفته وی، شهر تازهآباد تنها در برخی محلات مرتفع با مشکل مواجه است و پروژه آبرسانی در این شهر تا پایان این ماه به بهرهبرداری میرسد. همچنین، در نوسود که منبع تأمین مشترکی با باغداران دارد، بخشی از سهم آب به باغات اختصاص مییابد، اما پروژه آبرسانی از نودشه به نوسود تا پایان شهریور تکمیل خواهد شد.
وی افزود: شهر شاهو نیز بهعنوان یکی از مشکلدارترین نقاط استان در حال حاضر پروژه تأمین آب دارد که پیشبینی میشود تا ۱۵ مرداد به پایان برسد.
داودی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در حوزه آب روستایی نیز جزو استانهای پیشرو کشور است، گفت: در حال حاضر ۸۶۰ روستای دارای تنش آبی در استان داریم که برای آنها برنامه مشترکی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا شده است. قرارداد اول بیش از ۹۰ درصد و قرارداد دوم حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تاکنون به ۴۰۰ روستا آبرسانی شده و بهزودی این تعداد افزایش مییابد.
وی افزود: برای سال ۱۴۰۴ برنامهریزی شده که تا پایان سال ۲۰۰ روستای دیگر به مدار آبرسانی وارد شوند. امیدواریم در نهایت تا چهار سال آینده طرح جهاد آبرسانی بهطور کامل اجرا و تمام روستاهای استان از تنش آبی خارج شود.
داودی یکی از استراتژیهای آبرسانی را اولویتبندی بر اساس جمعیت روستا و زمان و هزینه اجرایی دانست و گفت: در برنامهریزی انجامشده، ابتدا روستاهای فاقد تاسیسات، سپس روستاهای دارای تنش شدید و در سال سوم، روستاهایی که تاسیسات فرسوده دارند هدف قرار گرفتهاند.
او در پایان با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی در استان گفت: متوسط بارشها در استان حدود ۴۰ درصد و در مناطقی مانند کنگاور تا ۶۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش بر منابع آب زیرزمینی که ۷۵ درصد تأمین آب استان را برعهده دارند تأثیر جدی گذاشته و سطح سفرهها را بهشدت پایین آورده است. در صورت تداوم این شرایط، برخی از روستاهایی که امسال از تنش خارج میشوند، ممکن است دوباره دچار کمآبی شوند.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.
نظر شما