به گزارش بازار، شرکت ملی صنایع مس ایران با هدفگذاری ۸ میلیارد دلار ارزآوری تا پایان برنامه هفتم توسعه، در شرایطی که اقتصاد ایران در حال گذار از اقتصاد نفتمحور به سمت اتکای بیشتر بر منابع معدنی و صنایع مادر است، جایگاه خود را بهعنوان یکی از مهمترین بازیگران بخش واقعی اقتصاد کشور تثبیت کرده است.
این هدف، نهتنها قابل تحقق است، بلکه با توجه به ظرفیتهای بالفعل و بالقوه این شرکت، میتواند الگویی برای سایر صنایع معدنی باشد.
مدیرعامل شرکت ملی مس، در جلسه اخیر مجمع عمومی عادی سالانه شرکت با تأکید بر تسریع در اولویتبندی طرحها و پروژهها، بازبینی و سازماندهی ۷۲ پروژه فعال در قالب ۲۳ بسته سرمایهگذاری را به عنوان اقدامی کلیدی مطرح کرد که هدف آن افزایش سرعت اجرای پروژهها و افزایش نرخ بازدهی سرمایهگذاری است.
دیدگاه سیدمصطفی فیض، نشانگر نگاه بلندمدت به توسعه پایدار و متوازن است. این وضعیت نشان میدهد که توسعهی شرکت مس در چارچوب برنامه راهبردی ۱۴۰۴ و برنامه هفتم توسعه طراحی شده است؛ که این مسئله بهخودیخود نشاندهندهی پیوند مؤثر میان چشماندازهای ملی و برنامهریزی بنگاهمحور است.
این پروژهها در قالب یک ابرپروژه طراحی شدهاند که ضمن پاسخگویی به تکالیف برنامه هفتم توسعه، افزایش ظرفیت معدنکاری و تولید در زنجیره ارزش را دنبال میکند و نقش مهمی در توسعه پایدار شرکت ایفا میکند.
با تحقق این پروژهها، سهم شرکت ملی مس در تولید ناخالص داخلی کشور تا سال ۱۴۰۸ به ۱.۳ درصد خواهد رسید و بیش از هشت میلیارد دلار ارزآوری برای کشور به دنبال خواهد داشت.
این دستاوردها و برنامهها، حاصل راهبری دکتر فیض و پشتیبانی مستمر هیأت مدیره و همکاری تخصصی تمامی کارکنان شرکت است که امید میرود فصل جدیدی در تاریخ پرافتخار شرکت ملی مس رقم زده شود.
با این شرایط هدفگذاری هشت میلیارد دلار ارزآوری، تجلی عزم ملی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تمرکز بر پتانسیلهای صنعتی کشور است. شرکت ملی مس با سابقهای درخشان، داراییهای استراتژیک، سرمایه انسانی متخصص و مدلهای مدیریتی پیشرو، میتواند در قامت یک برند ملی، نقشی کلیدی در دوران گذار اقتصاد ایران ایفا کند و در صورتی که سیاستگذاران از این روند حمایت کنند، تحقق این هدف نهتنها ممکن، بلکه نقطه عطفی در تحول ساختار اقتصادی ایران خواهد بود.
نظر شما