به گزارش بازار، این قرارداد به مدت یک سال بین شرکت توزیع نیروی برق و دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری مرکزی منعقد شد.
سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری مرکزی در آیین امضای این قرارداد گفت: نیاز کشور به انرژیهای تجدیدپذیر روز به روز بیشتر احساس میشود، زیرا نیروگاههای فسیلی و برقآبی دیگر پاسخگوی نیاز کشور نیستند.
مهدی الیاسی افزود: دولت چهاردهم با شناسایی ضرورتهای تغییرات اقلیمی و بحرانهای ناشی از استفاده بیش از حد از منابع فسیلی، سیاستهای جدیدی را برای توسعه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر بهاجرا گذاشته است.
وی ادامه داد: این سیاستها به دنبال کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، راه را برای سرمایهگذاری در پروژههای انرژی نو باز کرده است.
سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری مرکزی بیان کرد: یکهزار و ۲۰۰ روستا در سطح استان مرکزی با ۸۵۸ دهیاری فعال وجود دارد که ایجاد نیروگاههای خورشیدی در آنها کمک مضاعفی به رفع ناترازیهای کشور دارد.
الیاسی ادامه داد: توسعه کشورها بهطور مستقیم به پیشرفت روستاها وابسته است، زیرا روستاها نه تنها منابع غنی طبیعی و انسانی دارند، بلکه به عنوان کانونهای تولید و تأمین نیازهای اساسی جامعه عمل میکنند. برای دستیابی به توسعه پایدار و همهجانبه، ضروری است که این فرآیند با مشارکت فعال روستائیان همراه باشد.
وی اظهار کرد: بر اساس تفاهم نامه با شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، ظرف یک سال باید ۲.۸ مگاوات برق خورشیدی در حدود چهار هکتار از فضاهای در اختیار ۳۰۰ دهیاری این استان تولید شود.
سرپرست دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری مرکزی اظهار کرد: در این راستا باید ساختمانها و اراضی در اختیار دهیاری به کار گرفته شود و برای هزینه آن نیز اعتبارات دهیاریها و تسهیلات در نظر گرفته شده و همچنین از تمام توان فنی و مهندسی و پیمانکاران ذیصلاح شرکت توزیع برق استان مرکزی هم بهرهگیری میشود.
الیاسی افزود: این دفتر برآورد کرده که این طرح مهم را طی ۶ ماه به مرحله اجرا درآورد تا ۲.۸ مگاوات برق تولیدی وارد مدار شود.
استان مرکزی در تولید نیروگاههای خورشیدی پیشتاز کشور است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی هم در این نشست گفت: طبق برنامه هفتم توسعه باید۱۲ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاههای خورشیدی به سایر تولیدات برق کشور اضافه شود.
محمود محمودی افزود: دولت چهاردهم برنامهریزی برای ۳۰ هزار مگاوات توسعه نیروگاهی در بخش خورشیدی را تدوین کرده که برای تحقق این مهم استان مرکزی به عنوان استان پیشتاز گامهای بلندی را تاکنون برداشته است.
وی یادآور شد: استان مرکزی در زمینه تولید نیروگاههای خورشیدی کار خود را قبل از اعلام برنامه دولت شروع کرد و یکی از برنامههای مهم استاندار مرکزی توسعه نیروگاههای خورشیدی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: استاندار مرکزی در راستای این هدف مهم یک برنامه سه ساله تدوین کرده که در سال اول آن ۵۰۰ مگاوات، سال دوم یکهزار و ۸۰۰ مگاوات و سال سوم ۲ هزار و ۷۰۰ مگاوات برق خورشیدی در استان تولید شود.
محمودی اظهار کرد: تاکنون حدود ۶ هزار هکتار زمین برای تولید نیروگاههای خورشیدی در استان مرکزی شناسایی شده که مراحل واگذاری چهار هزار مگاوات در دست انجام است.
وی گفت: میانگین تولید انرژی خورشید در کشور یکهزار و ۴۵۰ کیلووات ساعت است اما این مهم در استان مرکزی یکهزار و ۸۵۰ کیلووات ساعت است که همین موضوع تمایل سرمایهگذاران به این بخش در استان را افزایش داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی افزود: تاکنون ۱۲۷ مگاوات برق خورشیدی در این استان به شبکه وصل شده و ۲۵۰ مگاوات در حال انجام است.
محمودی بیان کرد: سبد برنامه انرژی خورشیدی استان مرکزی با سایر استانها متفاوت است و این مهم در ۱۱ بخش دیده شده است.
وی گفت: مصرف دهیاریهای این استان ۷۵۰ هزار کیلووات ساعت در سال است و هزینه برق این بخش در سال چهار میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی تصریح کرد: با ایجاد نیروگاههای خورشیدی در ۳۰۰ دهیاری این استان با ۲.۸ مگاوات، پنج میلیون و ۵۰۰ کیلووات ساعت برق تولید میشود که علاوه بر تامین برق دهیاریها، مابه التفاوت آن نیز به شبکه وصل میشود و محل درآمدی پایدار برای دهیاریها خواهد بود.
وی بیان کرد: ایجاد این نیروگاهها در دهیاریهای استان مرکزی نیازمند حدود یکهزار میلیارد ریال اعتبار است که هزینه آن کمتر از چهار سال برگشت داده میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی افزود: ۲۵ درصد مشترکین عادی استان مرکزی را روستائیان تشکیل میدهند که امید است در این مناطق شاهد توسعه نیروگاههای خورشیدی فراوانی باشیم.
بیش از ۸۳۰ هزار مشترک برق در استان مرکزی وجود دارد.
نظر شما