به گزارش بازار، محمدرضا کنعانی روز سهشنبه در حاشیه نشست شورای حفاظت محیط زیست مازندران در ساری با هشدار در خصوص افزایش خطر آتشسوزی در مراتع و جنگلهای مازندران افزود: با افزایش دما و کاهش رطوبت، خطر وقوع آتشسوزی در زیستگاههای طبیعی استان افزایش یافته است.
وی گفت: با توجه به پیشبینی افزایش دما، کاهش رطوبت نسبی و وزش بادهای گرم طی روزهای آینده، احتمال بروز آتشسوزی در جنگلها، مراتع و سایر زیستگاههای طبیعی استان به شکل قابل توجهی افزایش یافته و ضرورت رعایت نکات ایمنی بیش از پیش احساس میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن اعلام آمادهباش کامل نیروهای یگان حفاظت در سطح استان، از شهروندان، طبیعتگردان، کشاورزان، دامداران و سایر بهرهبرداران منابع طبیعی درخواست کرد در این روزها از هرگونه اقدام منجر به ایجاد جرقه یا آتشزنه در طبیعت جداً خودداری کنند.
وی خواستار رعایت توصیههای زیستمحیطی جهت پیشگیری از وقوع آتشسوزی شد وگفت: از روشن کردن آتش در حاشیه جنگلها، مراتع و مناطق طبیعی پرهیز شود.
کنعانی ادامه داد: همچنین در صورت مشاهده کوچکترین دود یا آتش، سریعاً با سامانه ۱۵۴۰ تماس و یا از طرق ارتباطی مختلف، مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها، محیط بانی ها، شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، دهیاریها اطلاع داده تا با بسیج امکانات و هماهنگیهای لازم، عملیات اطفا حریق در سریعترین زمان انجام شود.
مدیرکل محیط زیست مازندران تاکید کرد: حفاظت از منابع طبیعی و پیشگیری از وقوع حریق، نیازمند مشارکت آگاهانه و مسئولانه همه شهروندان است. ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران بر لزوم هوشیاری همگانی و نقش حیاتی مردم در صیانت از طبیعت تأکید میکند.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما