بختیار خلیقی در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به پیگیری های صورت گرفته در راستای وصول حقوق دولتی معادن در استان کردستان، اظهار کرد: در سال گذشته در مجموع دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن در کردستان وصول شده است.
وی با اشاره به روند رو به رشد وصول حقوق دولتی معادن در استان کردستان، بیان کرد: خوشبختانه در سایه حمایت های مسئولان ملی و استانی، از ابتدای سال جاری تاکنون میزان وصول حقوق دولتی معادن در کردستان به هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
مدیرکل صمت کردستان به غیرفعال و تعطیل بودن ۱۵۴ واحد معدنی در استان کردستان اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه های اصلی ما در استان تلاش در راستای احیا این واحدهای غیرفعال و راکد می باشد.
وی به فعال بودن ۲۱۱ واحد معدنی در استان کردستان اشاره کرد و افزود: تلاش در راستای بهره بردای از ظرفیت های معدنی با هدف کمک به توسعه استان کردستان و ایجاد اشتغال پایدار در اولویت ما در استان قرار دارد.
وی به ذخیره قطعی مواد معدنی در استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: ذخیره قطعی مواد معدنی استان بالغ بر یک میلیارد تن می باشد که بر همین اساس ۵۲ درصد ذخایر طلای کشور در کردستان است.
خلیقی با اشاره به اینکه سنگ لاشه، آهن، آهک و مرمریت بیشترین حجم را در میان معادن استان به خود اختصاص دادهاند، عنوان کرد: معادن غنی سنگ آهن، معادن مرر و مرمریت، سیلیس و باریت و کانیهای صنعتی؛ کردستان را به عنوان یک استان معدنی معرفی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ۴۰۰ میلیون تن ذخیره سنگ آهن در کردستان وجود دارد و از این لحاظ نیز پنجمین استان کشور هستیم.
مدیرکل صمت استان کردستان درباره آماری مجوزهای معدنی بیان کرد: پروانههای بهرهبرداری موجود ۳۸۰ فقره، پروانههای اکتشاف ۱۵۱ فقره و گواهی کشف ۱۹ فقره است.
خلیقی با اشاره به بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، از تشکیل شورای معادن استانی خبر داد و گفت: پروندههای معادن با نظر فرمانداری بررسی میشود.
نظر شما