به گزارش بازار، حمیدرضا حاجیبابایی روز دوشنبه در جلسه کارگروه مشترک کاهش آلودگی هوا و مقابله با گرد و غبار که با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف در اداره کل حفاظت محیط زیست استان افزود: در حال حاضر تمام مناطق اصفهان با خشکسالی بسیار شدید مواجه و مناطق مرکزی، شرقی و جنوبی آن بطور ویژه درگیر این بحران است.
وی افزود: بر اساس دادههای هواشناسی، افزایش بیسابقه دما، کاهش بارشها و طولانیتر شدن دورههای خشکسالی نشاندهنده حرکت اقلیم مناطق مرکزی کشور به سمت اقلیم خشک و کمبارش است.
به گفته حاجی بابایی، دمای اردیبهشت امسال در اصفهان پنج درجه بیشتر از میانگین بلندمدت بود و تابستان اصفهان در عمل از اردیبهشت آغاز شد.
معاون پیشبینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان با اشاره به تحلیل الگوهای جوی روزهای اخیر گفت: شامگاه چهارشنبه و بامداد پنجشنبه هفته گذشته بدلیل تقابل هوای سرد در لایههای بالایی و هوای گرم در سطح زمین، پدیدهای موسوم به «جت شبانه» شکل گرفت که موجب وزش بادهایی با سرعت ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت در مناطقی مانند اردستان، بیابانک و کاشان شد و گرد و خاک به مرکز استان نیز انتقال یافت.
وی افزایش شدت جریانهای کمفشار از عرضهای پایین و تلاقی آن با جریانهای سرد شمالی را از دلایل اصلی تشدید گرد و خاک در اصفهان طی هفتههای اخیر اعلام کرد.
حاجیبابایی با ارائه نقشههای ماهوارهای تأکید کرد: گرد و خاک در نیمهشب و بامداد پنجشنبه گذشته، بوضوح در تصاویر ثبت شده قابل مشاهده بود و این پدیده از مناطق شرقی و شمال شرقی به سمت مرکز استان سوق یافت که یکی از پیامدهای تشدید خشکسالی و گرم شدن اقلیم است.
وی خاطرنشان کرد که در تابستان امسال تاکنون ۲۶ مورد هشدار نارنجی و زرد در باره پدیده گرد و خاک در استان صادر شده است.
حاجیبابایی پیشبینی کرد: از روز چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری تا هفته اول اَمرداد، با استقرار الگوهای گرم تابستانه، شدت گرد و خاک در استان کاهش خواهد یافت اما از هفته دوم، احتمال بازگشت شرایط ناپایدار وجود دارد.
وی در باره چشمانداز بارش در فصل پاییز نیز گفت: پیشبینیها حاکیست که بارشهای پاییزی با تاخیر آغاز میشود و آذر نخستین ماه پربارش خواهد بود هرچند میزان بارشها نسبت به سال گذشته اندکی بیشتر اما همچنان کمتر از نرمال بلندمدت خواهد بود.
معاون پیشبینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان در پایان از همه دستگاههای مسوول خواست تا در زمینه مدیریت بحران خشکسالی و پیامدهای آن بویژه در حوزه گرد و غبار اقدامهای عملی و فوری انجام دهند.
اصفهان با داشتن ۳۰ درصد بیابانهای کشور نیازمند اقدام فوری برای مقابله با فرسایش بادی است
رییس اداره امور بیابان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان نیز در این نشست گفت: با وجود اینکه تنها ۲۰ درصد از مساحت کل کشور را بیابان تشکیل میدهد، اصفهان با داشتن ۳۰ درصد مساحت، در وضعیت بحرانیتری قرار دارد و نیازمند اقدامات ویژه و مضاعف نسبت به سایر استانهاست.
مهدی سلطانی با بیاناینکه از مجموع ۱۴ میلیون هکتار کانون بحران فرسایش بادی در کشور، ۱.۵ میلیون هکتار آ« مربوط به استان اصفهان است، افزود: همچنین ۲.۸ میلیون هکتار از اراضی این استان در ۱۴ شهرستان تحت تأثیر مستقیم فرسایش بادی قرار دارند.
وی تصریح کرد: پراکنش این کانونها به نحوی است که حتی شهرستانهایی مانند گلپایگان در غرب استان که پیشتر جزو مناطق بیابانی نبودند، هم به این سامانه افزوده شدهاند.
نظر شما