به گزارش بازار، مهدی بخشی روز شنبه در بازدید از نیروگاه زمین گرمایی مشگینشهر اظهار کرد: با وجود تحریم و خروج کارشناسان خارجی از این طرح، خوشبختانه عملیات نصب و راهاندازی تجهیزات مجموعه از سوی کارشناسان داخلی در مراحل پایانی قرار دارد.
وی اضافه کرد: خط انتقال نیروگاه زمین گرمایی تا مشگینشهر نیز به طول ۲۹ کیلومتر به صورت هوایی و زمینی احداث شده است و برق حاصل از حرارت داخل زمین به پست ۶۳ کیلو ولت نصیرآباد انتقال خواهد یافت.
فرماندار مشگینشهر بیان کرد: پیشبینی میشود تا پایان نیمه نخست امسال فاز اول نیروگاه زمین گرمایی به بهرهبرداری برسد و با راهاندازی این نیروگاه در مرحله اول پنج مگاوات انرژی برق به شبکه تزریق خواهد شد.
وی افزود: ایران با بهرهبرداری از این نیروگاه به عنوان نهمین کشور دارنده فناوری زمین گرمایی به عضویت باشگاه جهانی کشورهای دارنده این انرژی (ژئوترمال) خواهد پیوست.
انرژی ناشی از گرمای انباشته در لایههای مختلف زمین که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از گازهای طبیعی، بخار و آبگرم حاوی مواد شیمیایی به دست میآید، انرژی زمینگرمایی (ژئوترمال) نامیده میشود که در تولید انرژی برق، سیستمهای مرکزی گرمازا و سرمازا، تولید مواد معدنی و شیمیایی مانند دیاکسید کربن، کود حیوانی، لیتیوم، آب سنگین و هیدروژن مورد استفاده قرار میگیرد.
انرژی زمینگرمایی جزو منابع طبیعی و در مقایسه با سایر انواع انرژی بسیار ارزان، پاک و قابل اعتماد بوده و به دلیل فراهم کردن زمینه بهرهوری ۹۵ درصدی، نیازمند فضای تاسیسات بسیار کوچکتر به نسبت انرژیهای خورشیدی، بادی یا فسیلی است و استفاده از آن میزان وابستگی به سایر صورتهای انرژی را بسیار میکاهد.
بر همین اساس مطالعات ساخت نیروگاه زمینگرمایی در دامنه کوه سبلان در محدوده روستای موئیل از توابع شهرستان مشگینشهر که از توابع استان اردبیل است، از میانههای دهه ۷۰ خورشیدی آغاز شد؛ پروژهای در مقایس کوچک و آزمایشی با ظرفیتی حدود ۵۰ مگاوات که تا کنون افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ساخت آن هزینه شده است.
نظر شما