به گزارش بازار، منصور شیشهفروش، اظهار کرد: وزش تندبادهای فصلی در روز گذشته منجر به خیزش کانونهای گرد و خاک از مناطق شرق و شمال استان و همچنین مناطق کویری هممرز با استانهای قم و سمنان شده است.
وی ادامه داد: این پدیده باعث نفوذ گرد و غبار و کاهش میدان دید و کیفیت هوا در مناطق شمالشرق، مرکز و جنوب استان گردیده و شاخص آلودگی هوا در شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل، اردستان، خورو بیابانک، اصفهان و مناطق مرکزی به وضعیت ناسالم برای عموم رسیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: پیشبینی میشود که این شرایط تا روز سهشنبه ادامه یابد و با شدت کمتر تا پایان هفته تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه در این راستا، جلسه کارگروه تخصصی مقابله با آثار گرد و غبار تشکیل شده و توصیههای بهداشتی و خودحفاظتی توسط مرکز بهداشت به عموم مردم، بهویژه بیماران، ابلاغ شده است، افزود: هدف از این اقدامات، پیشگیری از تشدید اثرات این پدیده و ابلاغ وظایف هر بخش به منظور نظارت بر اجرای برنامهها و تکالیف مربوط به اداره حفاظت محیط زیست است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تأکید کرد که جلوگیری از هر اقدامی که منجر به افزایش آلودگی هوا گردد، از جمله فعالیتهای معدنی، خاکورزی، آتش زدن بقایای گیاهی و عملیات ساختمانی، از جمله اولویتهای این کارگروه است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون در استان اصفهان، یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار کانونهای بحرانی فرسایش بادی در ۱۴ شهرستان شناسایی و مطالعه شده است، گفت: همچنین، ۳۱۰ هزار هکتار از این اراضی تحت عملیات نهالکاری و بیابانزدایی قرار گرفته و ۳۰ هزار هکتار نیز مالچپاشی شده است.
شیشه فروش تصریح کرد: در این راستا، ۳۰۰ کیلومتر بادشکنهای زنده و غیرزنده در کانونهای شناسایی شده، از جمله در کاشان، آران و بیدگل، نائین، اردستان، خورو بیابانک، بادرود، برخوار، ورزنه، کوهپایه و هرند اجرایی گردیده است. همچنین، ۱۵۰ هزار هکتار از کانونها در اولویت اجرای طرحهای نهالکاری قرار دارند.
وی افزود: استان اصفهان علاوه بر کانونهای گرد و خاک با منشأ داخلی، تحت تأثیر کانونهای گرد و خاک از مناطق کویری هممرز با استانهای قم، سمنان، یزد و مرکزی نیز قرار دارد. در این راستا، لازم است سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نسبت به تأمین اعتبارات مورد نیاز استان برای تداوم اجرای طرحهای بیابانزدایی و کنترل گرد و خاک در کانونهای اولویتدار در شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل، نائین، شرق اصفهان، ورزنه و هرند اقدام نماید. همچنین، وزارت نیرو باید برای تسریع در اجرای طرح احیای زایندهرود و تالاب گاوخونی و تکمیل طرحهای در دست اجرا در حوضه زایندهرود و سایر دشتهای استان، از جمله کاشان و آران و بیدگل، و نیز تأمین حقابههای قانونی کشاورزان و حقابههای زیستمحیطی و فضای سبز، اقدام کند.
نظر شما