به گزارش بازار، ۶۶۶ هزار هکتار از اراضی استان کردستان در سال زراعی(۱۴۰۴-۱۴۰۳) زیر کشت گندم قرار گرفته و از این میزان ۴۱ هزار هکتار آن آبی و ۶۲۵ هزار هکتار آن دیم است.
برداشت مکانیزه گندم در استان از اول تیر ماه امسال آغاز شده است و تا اواخر شهریور ادامه دارد و امسال ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین کار برداشت این محصول را برعهده دارند.
بیشترین سطح زیر کشت گندم در مزارع استان متعلق به شهرستان بیجار و کمترین هم در شهرستان سروآباد است.
قیمت خرید گندم امسال ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است و به گفته مسئولان جهادکشاورزی کردستان پیشبینی می شود امسال ۸۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری و یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم در استان تولید شود و مقام دوم خرید گندم در کشور برای سومین سال متوالی به کردستان اختصاص یابد.
۸۲ مرکز خرید تضمینی گندم شامل سیلوهای بخش خصوصی و دولتی، کارخانجات آرد و مراکز خرید تعاون روستایی کار خرید مازاد بر نیاز کشاورزان را از اولیل تیر ماه به عهده دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به میزان خرید تضمینی گندم در استان اشاره و اظهار کرد: از ابتدای فصل برداشت این محصول تا ۱۰ تیر سال جاری، ۵۳ هزار و ۶۱۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در استان به طور تضمینی خریداری شده است.
سعدی نقشبندی با بیان اینکه از میزان گندم خریداری شده تاکنون ۳۰ هزار و ۲۲۶ تن آن در سامانه سیفا ثبت شده است، افزود: ارزش ریالی گندم خریداری شده در استان ۱۰ هزار و ۹۹۰ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال است.
وی ادامه داد: بیشترین گندم خریداری شده مربوط به شهرستان سقز با ۳۱ هزار و ۲۳۰ تن، کامیاران با ۱۳ هزار و ۶۶۷ تن و بیجار با ۶ هزار و ۵۹۹ تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: میزان گندم خریداری شده در شهرستان های قروه هزار و ۲۴۰ تن، سنندج ۳۷۱ تن، بانه ۴۴۱ تن و سروآباد ۶۲ تن است.
وی بیان کرد: در دیگر شهرستان های استان هم چون دیواندره هنوز برداشت مکانیزه گندم آغاز نشده است و به تدریج مراکز خرید تضمینی این محصول در این شهرستان ها هم فعال می شود.
مدیر تعاون روستایی کردستان هم گفت: ۵۸ مرکز خرید و چهار سیلو برای ذخیره گندمهای خریداری شده کشاورزان توسط تعاون روستایی استان در نظر گرفته شده است.
مجتبی سعیدی با اشاره به اینکه کاهش بارندگی و گرمای هوا باعث شد میزان تولید گندم در کردستان نسبت به سال گذشته کمتر باشد، افزود: با این وجود میزان گندم تولید شده نسبت به میانگین کشوری از رشد مطلوبی برخوردار بوده است.
وی ظرفیت انبارهای ذخیره تعاون روستایی در استان را ۱۰۰ هزار تن و ظرفیت سیلوها را ۱۰۴ هزار تن اعلام کرد و گفت: هر سال ۲ سیلوی کوچک مقیاس به مجموعه سیلوها اضافه می شود.
مدیر تعاون روستایی کردستان ادامه داد: سیلوی ۱۵ هزار تنی در گل تپه سقز و یکی هم در اتحادیه بیجار امسال به ظرفیت ذخیره سازی ما افزوده می شود.
سعیدی یادآور شد: در ۱۸ مرکز خرید تضمینی فعال شده تعاون روستایی در پنج شهرستان استان بیش از ۳۰ هزار تن گندم تحویل گرفته اند.
سال زراعی گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم مازاد برنیاز کشاورزان در کردستان به طور تضمینی خریداری شد و از این لحاظ رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.
کردستان سهم مهمی در بازار گندم کشور دارد و استمرار این روند مستلزم توجه بیشتر به مسائل اقلیمی و برنامه ریزی دقیق برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است.
نظر شما