کارآفرینی نوین در گرو مهارت ها| مهارت یعنی پول جدید
آیاهوش مهارتی، نقشه نیروی کار جهانی را از نو ترسیم می‌کند؟

کارآفرینی نوین در گرو مهارت ها| مهارت یعنی پول جدید

در جهان نوین امروز «مهارت‌ها، پول جدید هستند»، این جمله‌ای است که اغلب در اتاق‌های هیات مدیره و کنفرانس‌های جهانی تکرار می‌کنیم.

مریم غذیر پور؛ بازار: در جهان نوین امروز «مهارت‌ها، پول جدید هستند»، این جمله‌ای است که اغلب در اتاق‌های هیات مدیره و کنفرانس‌های جهانی تکرار می‌کنیم. این عبارت درخشانی است که به طرز روشنی اهمیت فوق‌العاده‌ای را که خلاقیت ها در جهانی که با سرعت زیادی در حال تغییر است، خلاصه می‌کند.

نشانه ها بیانگر این مهم است که، این عبارت هر چقدر هم که جذاب باشد، حقیقت عمیق‌تر و مهم‌تری را پنهان کند. در این زمینه این پرسش مطرح است که چه می‌شود اگر مهارت‌ها فقط یک ارز بی‌ثبات نباشند، بلکه زیرساخت محکمی باشند که اقتصادهای مقاوم آینده بر روی آن ساخته شود. همزمان با آماده شدن رهبران جهان برای گردهمایی در مجمع جهانی اقتصاد با موضوع «کارآفرینی برای عصر جدید»، نیاز مبرمی به بازنگری اساسی در این مفهوم وجود آورده است. در ذیل مطلب علل ضرورت بررسی این مفهوم آمده است.

از یک «ارز» بی‌ثبات تا یک «زیرساخت» مستحکم

- ارز، در اصل، یک ابزار مبادله‌ی پایاپای است؛ ارزش آن تغییر می‌کند و تابع نیروهای عرضه و تقاضا است.

در مقابل، مهارت‌ها، برای اینکه موتور واقعی رشد فراگیر و سازگاری باشند، نیاز به دیدگاهی کاملاً متفاوت دارند. امروز مهارت فقط یک کالای قابل تجارت نیست، بلکه بنیادی است که نوآوری را در بر می‌گیرد، تحرک حرفه‌ای را ممکن می‌سازد و اکوسیستم‌های کارآفرینی را پرورش می‌دهد. مهارت ها در عصر جدید درست مانند جاده، انرژی و شبکه‌های ارتباطی هستند. مهارت‌ها، زیرساختی ضروری برای هر جامعه‌ای هستند که آرزوی شکوفایی دارد.

در همین راستا بایدمانند هر زیرساخت حیاتی، سیستم‌های مهارتی باید تکامل یابند تا با خواسته‌های زمانه همگام شوند. زیرا چارچوب‌های سنتی و طبقه‌بندی‌های سختگیرانه دیگر قادر به همگام شدن با تحولات سریع اقتصادی نیستند.

رد پای هوش مهارتی

از این رو، نقش محوری مفهوم «هوش مهارتی» پدیدار می‌شود. این مفهوم به عنوان مهار پتانسیل استراتژیک هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای تبدیل داده‌های عظیم نیروی کار به قطب‌نماهای دقیق و بینش‌های عملی تعریف می‌شود. این فقط یک چشم‌انداز آینده‌نگرانه نیست؛ بلکه واقعیتی است که اکنون در حال شکل‌گیری است.

تا سال ۲۰۳۰ ، ۴۰ درصد از مهارت‌های اصلی کارگران یا دستخوش تحول اساسی خواهند شد یا کاملاً منسوخ می‌شوند. با این حال، ۶۳ درصد از کارفرمایان «شکاف‌های مهارتی» را مانعی برای رشد کسب‌وکار خود می‌دانند

شکار آینده با هوش مصنوعی

گزارش «آینده مشاغل ۲۰۲۵» زنگ خطر را به صدا درآورده و تغییرات گسترده‌ای را آشکار می‌کند که بر بنیان‌های نیروی کار تأثیر می‌گذارد:

تا سال ۲۰۳۰ ، ۴۰ درصد از مهارت‌های اصلی کارگران یا دستخوش تحول اساسی خواهند شد یا کاملاً منسوخ می‌شوند. با این حال، ۶۳ درصد از کارفرمایان «شکاف‌های مهارتی» را مانعی برای رشد کسب‌وکار خود می‌دانند.

شدت این اختلالات بین کشورها متفاوت است، که به وضوح نشان دهنده تفاوت در سطوح توسعه اقتصادی و ثبات ژئوپلیتیکی است، اگرچه ما قبلاً از طریق مطالعات و بررسی‌های بی‌شماری، هنر تشخیص این شکاف‌ها را به دست آورده‌ایم، اما بزرگترین چالش امروز، فراتر رفتن از تشخیص و رسیدن به راه‌حل‌های ممکن است.

ما باید از برشمردن صرف نقاط ضعف به سمت ایجاد فعال پل‌های قوت حرکت کنیم. در اینجا، «هوش مهارتی» داده‌های پراکنده را به یک نقشه راه دقیق تبدیل می‌کند و افراد، شرکت‌ها و کشورها را قادر می‌سازد تا به سرعت و به طور مؤثر سازگار شوند.

وقت آن رسیده است که از درک محدود مهارت‌ها به عنوان یک ارز فراتر برویم و آنها را به عنوان زیرساختی مستحکم که نوآوری را هدایت می‌کند، تاب‌آوری را افزایش می‌دهد و رشد فراگیر را تضمین می‌کند، تثبیت کنیم

وقتی چارچوب‌های قدیمی زنگ می‌زنند

لزوم نوسازی سیستم‌های مهارت‌آموزی ملی بیش از پیش احساس می شود.

سیستم‌های طبقه‌بندی مهارت‌های دولتی، مانند O*NET در ایالات متحده و ESCO در اروپا، سنگ بنای درک بازارهای کار بوده‌اند.

با این حال، این چارچوب‌ها در دورانی تدوین شدند که سرعت تغییرات کند و قابل پیش‌بینی بود؛ امروزه، شتاب شگفت‌انگیز تحولات، این سیستم‌ها را که در فواصل طولانی به‌روزرسانی می‌شوند، کاملاً ناکافی می‌کند.

برای همگام شدن با این واقعیتِ به سرعت در حال تحول، باید از چارچوب‌های انعطاف‌ناپذیر به زیرساخت‌های مهارتی هوشمند و پاسخگو عبور کنیم.

شواهد نشان می‌دهد که ادغام هوش مصنوعی در سیستم‌های ملی، به دولت‌ها این توانایی را می‌دهد که به طور انعطاف‌پذیر نیازهای نیروی کار را اندازه‌گیری و با آنها سازگار شوند.

پیشگامان نوسازی

در سال ۲۰۲۲، یک «پل» دیجیتالی بین سیستم‌های O*NET و ESCO ایجاد شد که دری را به سوی ادغام گسترده‌تر و خدمات نوآورانه، مانند تطبیق فوری بین مشاغل و جویندگان کار و طراحی برنامه‌های آموزشی بسیار دقیق، گشود.

دولت‌ها می‌توانند از طریق «هوش مهارتی»، مهارت‌های به اصطلاح همگرا - شایستگی‌ها و توانمندی های همجواری که راه را برای انتقال یکپارچه کارگران به نقش‌های جدید و امیدوارکننده هموار می‌کنند؛ را شناسایی کنند

پیش به سوی یک زبان مهارتی جهانی واحد

با توجه به این ضرورت، مجمع جهانی اقتصاد «جعبه ابزار صدور گواهینامه رتبه‌بندی مهارت‌های جهانی ۲۰۲۵» را راه‌اندازی می‌کند که یک راهنمای عملی برای دولت‌ها، کسب‌وکارها و رهبران آموزشی است.

همانطور که زیرساخت‌های فیزیکی شریان‌های جوامع را به هم متصل می‌کنند، این ابتکار نیز نیازمند سیستم‌های مهارتی منسجمی است که بتوانند کمبود نیروی کار را برطرف کرده و از تحول نیروی کار در مقیاس بزرگ پشتیبانی کنند.

دولت‌ها می‌توانند از طریق «هوش مهارتی»، مهارت‌های به اصطلاح همگرا - شایستگی‌ها و توانمندی های موازی که راه را برای انتقال یکپارچه کارگران به نقش‌های جدید و امیدوارکننده هموار می‌کنند؛ را شناسایی کنند.

پلتفرم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی همچنین می‌توانند از «داده‌های مهارت‌های مورد اعتماد» سابقه‌ای تأیید شده از قابلیت‌های واقعی افراد، برای هدایت دقیق استعدادها به جایی که بیشترین نیاز را دارند، چه در داخل و چه در خارج از مرزها، استفاده کنند

در نهایت، همانطور که در آستانه عصر جدیدی از کارآفرینی ایستاده‌ایم، نیاز به تغییر شکل رابطه‌مان با ارزشمندترین دارایی‌مان، یعنی انرژی انسانی، کاملاً آشکار می‌شود.

وقت آن رسیده است که از درک محدود مهارت‌ها به عنوان یک ارز فراتر برویم و آنها را به عنوان زیرساختی مستحکم که نوآوری را هدایت می‌کند، تاب‌آوری را افزایش می‌دهد و رشد فراگیر را تضمین می‌کند، تثبیت کنیم.

نتیجه گیری

«هوش مهارتی»، که با قدرت هوش مصنوعی تقویت می‌شود، فقط یک ابزار مدرن نیست. بلکه سنگ بنای ساختن اقتصادهای فردا است؛ اقتصادهایی که قادرند دلهره‌آورترین چالش‌ها را به ارزشمندترین فرصت‌ها تبدیل کنند.

منبع: مجمع جهانی اقتصاد

کد خبر: ۳۴۹٬۷۵۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha