۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۸
ساخت دستگاه مکانیزه برداشت گل محمدی در کشور

ساخت دستگاه مکانیزه برداشت گل محمدی در کشور

دستگاه مکانیزه برداشت گل‌محمدی توسط محققان داخلی ساخته شد. این امر گامی مؤثر در مسیر مکانیزاسیون کشاورزی کشور به شمار می‌رود.

به گزارش بازار، امیدرضا روستاپور، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به طراحی و ساخت دستگاه برداشت گل محمدی در کشور گفت: این دستگاه، موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع شده و تأییدیه علمی خود را از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی دریافت کرده است.

وی با تأکید بر اهمیت گل محمدی در کشاورزی کشور تصریح کرد: گل محمدی از مهم‌ترین انواع گل‌های رز در دنیا بوده و در حال حاضر سطح زیر کشت آن در ایران حدود ۳۵ هزار هکتار است.

این پژوهشگر با بیان اینکه ایران بیش از ۷۰ درصد گل محمدی جهان را تولید می‌کند، عنوان کرد: با توجه به افزایش سطح زیرکشت و کوتاه بودن دوره برداشت گل محمدی که تنها ۲۵ روز است، همچنین کمبود نیروی کار در فصل برداشت و بالا بودن هزینه‌های کارگری، بهره‌برداران با مشکلات جدی مواجه هستند. بنابراین طراحی و ساخت دستگاهی برای تسریع در عملیات برداشت و کاهش نیروی انسانی و هزینه‌ها با حفظ کیفیت محصول ضروری بود.

روستاپور در ادامه توضیح داد: این دستگاه مکانیزه سبک بوده و قابلیت حمل آسان توسط یک نفر را دارد. هدف اصلی افزایش سرعت برداشت با کمترین هزینه و بیشترین بازدهی بوده است.

وی با اشاره به نتایج میدانی مقایسه روش مکانیزه با روش دستی اظهار کرد: در یک دوره ۲۵ روزه برداشت، با روش دستی ۵۲۰ کیلوگرم گل برداشت می‌شود، در حالی که با دستگاه، این میزان به بیش از ۹۰۰ کیلوگرم می‌رسد.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی هزینه برداشت دستی با احتساب دستمزد ۱۶۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم، حدود ۸۳ میلیون ریال در این دوره ۲۵ روزه برای یک کارگر می‌شود، در حالی که برداشت با دستگاه با احتساب حق‌الزحمه کاربر، سوخت و استهلاک، حدود ۷۷ میلیون ریال هزینه دارد.

وی تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد نسبت منفعت به هزینه در روش دستی ۴.۶۹ و در روش مکانیزه ۸.۳۴ است. این مقایسه حاکی از برتری اقتصادی چشمگیر برداشت مکانیزه است.

روستاپور در پایان تأکید کرد: استفاده از این دستگاه موجب کاهش ۵ میلیون و ۸۸۰ هزار ریالی در هزینه‌ها و افزایش ۲۵۵ میلیون ریالی در درآمد بهره‌برداران خواهد شد. این نوآوری گامی جدی در جهت مکانیزه‌سازی برداشت گل محمدی و کاهش وابستگی به نیروی انسانی در دوره‌های پرکار فصل گل‌دهی است.

کد خبر: ۳۴۹٬۲۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha